Jelenlegi hely

Mihály Kertje Waldorf Óvoda

Cím: 6000 Kecskemét, Fecske u. 15.
Tel: 06 (20) 441-4373
 

Hozzászólások

Már a második gyermekem jár a több évtizedes múltra visszatekintő Mihály Kertje Waldorf óvodába és bátran állítom: itt van a legjobb helye a kicsiknek. A nagylánnyal a körzetes állami oviban kezdtünk, de már 2 nap után éreztük, hogy az a fajta nevelési elv, amit ott alkalmaznak, nem nekünk való.

A Waldorf óvodában a gyermek személyisége, az életkorának és képességeinek megfelelő szeretetteljes terelgetés (és nem irányítás) az óvodás korúak partnerként kezelése az első és külsős szemlélőnek a legszembetűnőbb. Szabad játék van, ami nem azt jelenti, hogy mindent lehet, sőt. Nincs viszont irányított játék "nem elég nagy a feje, rajzolj neki újat...", csak természetes alapanyagú (fa, selyem, gyapjú..) játékok vannak, melyek mennyisége pont elég, nincsenek túlingerelve a picik.

Napi-heti és ünnepkörök szerinti ritmus van, mely keretet ad mind az óvónőknek, mind a gyermekeknek és szüleiknek.

Az étkezés az ovinkban egyedülálló a városban: Rengeteg zöldség-gyümölcs és olajos magvak fogynak, tejtermék és cukros étel nem kerül az asztalra. A tízórai és az uzsonna helyben készül és húsmentes: legtöbbször helyben sütött kenyér igazi vajjal vagy tartósítószermentes lekvárral, vagy valamilyen gabonakása karobbal, mazsolával vagy kókuszreszelékkel. A kicsik szednek maguknak, ők is terítenek, az étkezéshez kínált friss vizet és a mézes teát is maguk öntik.

Vegyes csoportok vannak, az ovi már 2,5 éves kortól fogad gyermekeket. A beszoktatsi rend abszolút a gyermekre szabott, az ő saját ritmusában történik, ami nagyon megnyugtató tud lenni a szülőknek :)

A helyszín jól megközelíthető, a Fecske utca abszolút központi, fekvésű. Az ovi előtt kényelmesen, biztonságosan lehet parkolni, ami szintén fontos szempont a mai világban.

A 3 képzett Waldorf óvónő imádja a kicsiket és ez természetesen fordítva is igaz :) sokszor alig akarnak hazajönni és az iskolából érkező nagytesókat is nehéz indulásra bírni.

Köszönöm, hogy ide járhat a középső gyermekem, áprilisban hozom a legkisebbet is :)

 

Családias környezetben, egy 25 fõ maximális befogadó képességû szeretet és odafigyelés ovi. A waldorfi elvek a gyermek kibontakoztatását szolgâlják, nem az elnyomását. Kislányunk a többi gyerekkel egyetemben imád ide járni (ellentéyben az elôzôvel)! Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Minden délután nagy küzdelem a kislányomat elhozni az óvodából... a kétéves kislányom is amikor reggel visszük a nővérét, már vetkőzik, mert ő is maradna... :)Családias hangulatú óvoda, ahol a gyermekek otthon érzik magukat, az óvónénik szeretetteljesek és a mindennapok úgy telnek mind egy meleg családi otthonban. Cipógyúrás, zöldségpucolás, gabonaőrlés, must készítés, diótörés és sok más hasonló hagyományos minőségi tevékenységekkel telnek a hétköznapok, évszakhoz és a természet adta lehetőségekhez igazodva.

Szeretjük nagyon!

 

 

Mi nagyon szeretjük azt a Wadorf óvodában, hogy a gyerekeinkhez az óvónők tudatosan fordulnak oda. A gyerekeink természetes anyagokból készült tárgyakkal találkoznak az óvodában és az étkezésükre is nagy gondot fordítanak óvónénieink.

Már a harmadik lányunk jár a Mihály Kertje Waldorf Óvodába. Nem is tudunk már mást elképzelni lányainknak, mint ezt a pedagógiát. Az óvodában tényleg kisgyermekek maradhatnak, játszhatnak szabadon, tapasztalhatnak, segíthetnek. Természetes anyagokból készült játékokkal veszik körül őket, amelyeket az óvónők és szülők készítenek. Így minden egyes játékban benne van annak a szülőnek, óvónőnek a szeretete. Sokszor eszembe jut az az emlék, amikor nagymamánk által készült pulóverben jártunk. Azokat a ruhadarabokat szerettük a legjobban, amelyeket ő kötött nekünk, mert abban benne volt ő is. Így van ez a játékokkal. Kicsit belevarrjuk magunkat, a szívünk egy darabkáját és amíg készül, addig is gyermekeinkre gondolunk. 

Dani-Ördög Dalma 3 gyermekes anyuka

 

Szeretjük ezt az óvodát, mert a gyermekeink örömmel járnak ide. Még betegen is elég nehéz volt őket rábírni az itthon maradásra. Az óvónők odafigyelnek a gyerekekre és a fejlődésükre is. 

 

Azért szeretnjük az ovinkat,mert szeretetteljes környezetben, kis létszámú csoportban, vegyes koru gyerekek között családias hangulatban nevelődik kislányunk. Nem az életre nevelik őket,hanem élnek! Életük az évkör ünnepeihez igazodik, az ünnepi készülődésben kivehetik a részüket, mint otthon, sütnek- főznek, alkotnak,kertészkednek, együtt terítenek büszkén feladatukra.

Vidák Anna

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!