Jelenlegi hely

Elindult a kecskeméti Celo platform: a jó ügyek mellé állók közössége

Szeretek jó ügyek mellé állni, és most mindenképp egy nagyon kedves, és mindenki számára fontos küldetésre bukkantam. Szeretném bemutatni nektek az újonnan elindult, Kecskeméten fejlesztett Celo platformot, ahol Te is megtalálhatod a szívednek kedves jó ügyet!

A Celo alapítója, dr. Litter Anna már 1999-ben, kecskeméti gimnazistaként is azt írta egy fogalmazásban, hogy szeretné, ha a jövőben nagyobb lenne a társadalmi egyenlőség és kisebb a környezetszennyezés. Annát lánya és ikerfiai születése után is ez a cél motiválta, szeretett volna a jelenben építeni egy jobb világot a jövő számára.

Eközben Anna azt látta, hogy sokakat érdekel a fenntarthatóság és egy-egy jó ügy, de teljesen esetleges, hogy ügyek és emberek találkoznak-e. Erre a problémára ad választ a Celo platform, ahol minden perced értéket teremt.

És hogy mi is az az ügy? Hogyan tudsz hozzá Te is kapcsolódni?

A fenntarthatóságról sokaknak a zöld témák jutnak eszükbe, és egy elvont fogalomnak tartják - valójában viszont a fenntarthatóság a mindennapjaink része. Az ENSZ 2015-ben meghatározta azokat a fenntartható fejlődési célokat (sustainable development goal, SDG), amelyek felé haladva együtt tudna élni 8 milliárd ember ezen a Földön.

A Celo platform ezeket az átfogó témákat hozza közel mindannyiukhoz úgy, hogy még az időnkbe is beleférjen, mindennapjaidba beilleszthető legyen az ügyek segítése. Adomány, önkéntesség, petíció aláírása, pro bono szolgáltatás nyújtása szakértelmeddel, szemléletformálás, vagy saját tetted az otthonodban? Ez mind a fenntarthatóságot szolgálja.

A hellocelo.com weboldalon már több kecskeméti lehetőség is fent van:

Önkéntest keres a Kecskeméti Szatyor Közösség Egyesület bevásárlóközössége működtetéséhez. A Szatyor célja a termelő-fogyasztó kapcsolat erősítése, a környezetbarát élelmiszerellátás támogatása.

Bátor, a segítő kutya tanuló számára adományt gyűjt a kecskeméti Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány, amely segítő terápiás kutyákat képez ki mozgássérült, hallássérült és autista leendő gazdik számára:

Tavaly a Színeskert Alapítvány tanította meg, hogyan kell esőkertet építeni, akár a saját házad táján.

Idei híreik is szerepelnek majd a Celon, ha eljön a jó idő!

Töltsd meg mindennapjaidat segítő értékteremtéssel, kövesd a Celo platformot Facebookon, és értesülj nap mint nap az újdonságokról.

Tudomásod van olyan nonprofit szervezetről vagy olyan emberről, akinek segítségre van szüksége? Írd meg ezt a Segíts fenntarthatósági ügyeket! Facebook csoportba vagy keresd Annát, aki az ügyeket ingyenesen jeleníti meg a hellocelo.com felületén, valamint népszerűsíti azokat a Celo közösségi média csatornáin.

Ezenkívül Anna örömmel várja olyanok jelentkezését is az info@hellocelo.com címen, akik csatlakoznának hozzá a Celo platformmal kapcsolatos tevékenységében.
Szükség van olyan emberekre, akik kecskeméti és környékbeli ügyeket karolnak fel, valamint olyanokra, akik országos szinten segítenék az ügyek felkutatását és ezáltal a Celo platform fejlődését. Nemzetközi kitekintésre is van lehetőség, hiszen a Celo lett Magyarország jelöltje a 2024-es World Summit Awards versenyen állampolgári részvétel kategóriában.

Találd meg Te is a szívednek kedves, Hozzád közel álló ügyet! Hidd el, jó érzés lesz!

Makai Marianna - Kecskemétimami

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Mire jó a családi kiruccanás?

Mire jó a családi kiruccanás?

Pihenünk, szórakozunk, felfrissülünk, új élményeket szerzünk. Emlékeket gyűjtünk, együtt van a család. De mire tanít még az utazás?
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Ugrás az oldal tetejére