Jelenlegi hely

Megszülettem!

Az én történetem - Minden rossz jóra fordulhat

Az én történetem - Minden rossz jóra fordulhat

Az én történetem 11évvel ezelőtt kezdődött. Sajnos nem egy vidám kezdet volt. Egy vetélés után két hónappal kiderült újra babát várok.

Az én történetem - Bébibogyó születése

Az én történetem - Bébibogyó születése

2015. május hetedikén (a kiskönyvben kitűzött dátumon) hajnal négykor ébredtem az első erős fájásra, meg utána még kettőre. Hat körül újra felébredtem, aztán fél hét felé pár szabályosnak tűnő fájás után bekapcsoltam a fájásmérő alkalmazást, és elkezdtem mérni a hosszokat. 6 perc, 5 perc, 3 perc, 3 perc... jöttek szépen sorban, de nem voltak szép rendszerezettek.

Az én történetem - Azok a fránya decemberek

Az én történetem - Azok a fránya decemberek

Sziasztok! Éva vagyok, most decemberben leszek 40 éves és az első kisfiam, Csongor születését írom meg dióhéjban. Az én történetem úgy kezdődik, hogy egymás után 3 évig borzasztó decembereim voltak... Sajnos a negatívumok évről-évre emelkedő tendenciát mutattak.

Az én történetem - Dupla öröm

Az én történetem - Dupla öröm

Mint annyi fiatal pár életében, nálunk is eljött a férjemmel az a pillanat, amikor úgy döntöttünk, részünkről már semmi sincs útjában, hogy jöhessen a gyermekáldás. Legnagyobb meglepetésünkre pedig már az első hónap pozitív eredményt hozott. 

Az én történetem - Korábban jött a csoda

Az én történetem - Korábban jött a csoda

Köszönjük, hogy sokan megírtátok és megosztottátok velünk a szülés(születés) történeteteket. Megható, érdekes, vicces és örömteli írásokat kaptunk. Egy kislány születésének szívszorító leírása következik:

„Az életben épp az az érdekes, hogy egy-egy álmot valóra lehet váltani.”

„Az életben épp az az érdekes, hogy egy-egy álmot valóra lehet váltani.”

Hanna 2014. február 4-én este 9 órakor látta meg a napvilágot Kecskeméten, dr. Bánfalvi Attila főorvos segítségével. Ennek a csöppségnek a megszületésével lett teljes az életünk, és ezt szeretnénk Neki megköszönni az Astellas-díjra való jelöléssel.

Köszönöm az Életet!

Köszönöm az Életet!

Három éve történt: A nővérem, Virág, már nagyon várt engem: több, mint 5 éve minden nap azért imádkozott, hogy kistestvére szülessen, lehetőleg kislány. Ez az álma valóra válni látszott 2013 januárjában, amikor kis csillaglényem anya pocakjába költözött. Virág nagyon örült, hogy szeptemberre mire kezdi majd az iskolát én is megérkezem a családba.

Dorka születése

Dorka születése

Március 17-én a várandósság 40+3. napján reggel 6-ra mentünk a következő ctg-re az Istvánba. Magzatvízszivárgás gyanú miatt már vittünk mindent magunkkal. 5 órakor felvettük Ella dúlát és apával így hármasban (négyesben) nekivágtunk.

A nap, amikor egy testből egy vágással három lett - avagy Marcell és Máté születése

A nap, amikor egy testből egy vágással három lett - avagy Marcell és Máté születése

Augusztus 21-én, egy borongós, esős reggelen be kellett vonulnom - orvosi utasításra - a kórházba. Mivel betöltöttem a 36. hetemet, a kórház szerint szabályellenes, hogy ikerterhesen én még otthon vagyok. Ezt az előző ultrahangon az orvos közölte velem (nem a sajátom, mert ő megérdemelt szabadságát töltötte). És megkért, hogy a jövő héten a csomagommal itt várjam a fogadott orvosomat.

A mi történetünk - Anyai szívvel

A mi történetünk - Anyai szívvel

2015-ben éreztem úgy, hogy immár 28 évesen lehet, hogy megértem az anyaságra, annak ellenére, hogy lélekben talán mindig is örök gyerek maradok. Öt csodás évet töltöttünk addigra együtt a vőlegényemmel, és mivel a sors elég zordul bánt velem akkoriban, úgy gondoltam, most már nagyon rám fér egy kis boldogság.

Az élet írta

Az élet írta

"Hétvégi kórházi élet folyt: a takarítónő folyton jött és súrolt, törölgetett, közben a távolból hallottam a nyöszörgést és egyéb női kiáltásokat, amiből csak sejtettem, hogy ez már az igazi vajúdás."

B születése

B születése

Már az első várandósságnál felmerült az otthonszülés gondolata Ella dúla csodás szülésfelkészítőjének köszönhetően. De akkor nem mertem belevágni.

Az út kezdete: Víta születéstörténete

Az út kezdete: Víta születéstörténete

„Na, ne viccelj már, nem lehet akkora!” „De pedig annyi.” „Atyaég!” Pihenünk, ismerkedünk, I. is mellénk telepszik az ágyra. Végtelen boldogság, lebegünk."

Anya születik - Születéstörténet pályázat 2016

Anya születik

Kisfiunk 2013 januárjában látta meg a holdvilágot (mert éjszaka született), kereken a 38. hétre. Probléma mentes, könnyű várandósságom volt, szinte végig dolgoztam (utólag ezt egy kicsit bánom már, ezért ismerősöknek azt szoktam javasolni, hogy ha tehetik, a várandósság utolsó 3 hónapjában már ne dolgozzanak).

megszuletett

Születésnap

Vasárnap szülinapja volt. 4 éves lett. Egész héten a születésnap körül forogtam. Ajándékvásárlás, tortarendelés, partitányér, papírcsákó, felszállós lufi. Az utóbbi két óráig bírta. Majd megevett a méreg. Számoltuk a napokat, hogy mennyit kell még aludni. Aztán végre eljött a nagy nap.

A mi kis Csodáink érkezése

A mi kis Csodáink érkezése

Egy régi történetünk: Igazából nem is tudom, hogy hol kezdjem, hogy ne tűnjön unalmasnak a bevezető,bár nekem minden betű maga a csoda volt, és jelenleg is az. Az első házasságomból már van egy 12 éves fiam és a sors úgy hozta, hogy 12 évet kellett várnom, hogy ismét átélhessem a leggyönyörűbb dolgot, hogy 3-szoros édesanya legyek. Máig ismeretlen okból, úgy adódott, hogy nem sikerült természetes úton teherbe esnem. Így én nem csak a szülés történetemet osztom meg, hanem az odáig tartó,hol könnyebb, hol rögösebb utunkat.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben”- avagy a nő és férfi közötti különbségek

Szégyenlős vagy csábító - avagy a nő és a férfi közötti különbségek a zuhanyzóban

Micsoda rendkívüli kihívást jelent az, ha valaki úgy dönt, megosztja sorsát, vagy inkább a fürdőszobáját egy ellenkező neművel... 
Hol zöldebb?

Zöldnek lenni trendi! Magyarország zöld térképe

Egy nagyon kedves olvasónk, Gábor kérésére most egy olyan hazai gyűjteményt hoztam el Nektek, amiben térképes és tematikus kereső segítségével tudjátok fellelni azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik egy kicsit zöldebbé teszik mindennapjaitokat.
Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

A férfiak sohasem fogják megérteni a nőket, és a nők sohasem fogják megérteni a férfiakat...
Pöttöm Fürdő Program - Újház Centrum

Pöttöm Fürdő Program - Újház Centrum

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2021. július 31.
Ugrás az oldal tetejére