Jelenlegi hely

Megnyitott az Aromakuckó - egy hely, ahol a testi és lelki egészségé a főszerep

Nem könnyű időszakokat élünk át mostanában, akár lelkileg, akár testileg egyaránt. A viszontagságok sok esetben rányomják bélyegét a hétköznapokra, a kapcsolatainkra és a társas együttlétekre is. Ezért kerestem egy olyan helyet, ahol mindezt a feszültséget valahogy oldani lehet, ahol újult erőre kaphatok, és ahol a testi és lelki egészségemé a főszerep. - Makai Marianna írása.

Így akadtam rá Kecskemét belvárosában lévő, - nem régen nyitott – Aromakuckóra. Igaz Katát, a kuckó egyik alapítóját már régóta ismertem, de erről az oldaláról vajmi keveset tudtam, és bevallom igazán különlegeset mutatott nekem.

Bátran leírhatom, hogy a kuckó Kata és Kriszti teremtő gondolatai által jött létre, mert ők ott valóban teremteni hivatottak, hiszen mindaz a megnyugvás, az az erő, az a belső tisztaság, amit átadnak, az a másik félnek egyszerre fizikailag kellemes és lelkileg felszabadító.

Itt gyógyulni, feltöltődni és egy kicsit újjászületni lehet. Ha már rátaláltam a kuckóra, akkor gondoltam nem kis kényeztetés jár nekem, így kipróbáltam Kata Aromatouch kezelését, és Kriszti talpreflexológiáját is, természetesen nem egymás után, hiszen kell a testnek a regenerálódás, de így kétszer is élvezhettem a majdnem 1 órás teljes kikapcsolódást.

Az Aromakuckóban a tereket úgy alakították ki, hogy mindenki otthonosan érezze magát, mindez párosul a kellemes illatokkal, lágy fényekkel, csendes halk beszélgetésekkel.

Először én sem sem tudtam, mit takar az AromaTouch TM, hiszen ez egy kicsit új fogalom a városban és számomra is, és bár régebben elég szkeptikus is voltam az új dolgokkal szemben, most egyre inkább érzem, hogy jól esik nyitni az alternatív gyógymódok felé, ezért próbálom nektek kicsit összefoglalni, hogy hogyan is képzelhetitek el ezeket a kezeléseket. 

1. Aromatouch Katával

Sokszor hallom azt az emberektől, hogy „nem tudok lazítani” vagy „olyan nincs, hogy én egy masszázs alatt teljesen kikapcsoljak. Akkor súgok nektek egy titkot, itt biztosan el fogsz lazulni! Nekem tényleg nincs olyan, hogy ne járjon az agyam, egyszerűen képtelen vagyok leállni, kikapcsolni, de most itt olyan végtelen nyugalom és üresség töltött el, nemcsak sikerült megszabadulnom a negatív energiáktól, hanem el is aludtam tőle és ez a nyugalom sokáig megmaradt bennem.

Katától utána megtudtam, hogy az Aromatouch kezelés alatt van, aki a hatodik rétegnél és van olyan, aki már a harmadik olajnál bealszik. Az esszenciák amiket felvisz a testre bőrön keresztül a véráramba jutnak el és csodával határos módon mindenkinek a „leggyengébb részét” erősítik fel. A nyolc olaj rétegezve kerül fel a hátra és a talpakra és 50 perc múlva valóban úgy érzed magad, mint aki újjászületett.

A kezelések alkalmával az immunrendszer megerősödik, teljes nyugalom járja át a lelket és újra kiegyensúlyozottak lehetünk.

2. Reflexológia Krisztivel

Az emberi szervezet, hasonlóan mint a természetben minden, az egyensúly megtartására törekszik. Számos oka lehet annak, hogy felborulhat a szervezet belső egyensúlya. Elég, ha csak a túlterheltséget, a tápanyagszegény táplálkozást, a mozgásszegény életmódot, vagy a stresszt említjük. A reflexológia a szervezet öngyógyító, önszabályozó képességét támogatja, és megtanít minket saját egészségünk más módon történő megközelítésére.

Nagyon kíváncsian vártam Kriszti kezelését is, hiszen nálam a Covid azért súlyos nyomokat hagyott a szervezetemben, és félelmetes volt, hogy Kriszti mennyire rátalált ezekre a dolgokra. A tapasztalatszerzés után még inkább érdekelt, hogy mi és hogyan történik a reflexológiában, ezért kértem Krisztit, hogy kicsit foglalja össze nekünk, hogy miről is szól ez az egész.

Mi is pontosan a talpreflexológia?

Testünk különböző részein (talp, fül, írisz..) szervezetünk kicsinyített leképeződése megtalálható. Ezeken a területeken szervezetünk jelzi, ha valahol az egyensúly felborul, az életerők működése csökken. A reflexológiai talpmasszázs alkalmával nyomás hatására egyszerű reflexet váltunk ki a szervezetben. A reflex nem más, mint akaratunktól független, ösztönös reakció. Az inger hatására létrejövő impulzus eljut a központi idegrendszerhez, ezzel egyidőben az adott szervhez. A folyamatosan történő oda-vissza jelzés következménye, hogy beindulnak az öngyógyító folyamatok, a harmónia újból helyreáll.

A reflexológia segítségével javítható a szervezet általános állapota, növelni lehet annak energiaszintjét, és egyes betegségek tüneteit is hatékonyan lehet csökkenteni.

Személyre szabott kezeléseket végzek, figyelembe veszem az életkort, alkatot, fájdalomküszöböt, a szervezet állapotát és a panaszokat is.

A reflexológiai talpmasszázs nálam erős, bizonyos pontokat kifejezetten erősen stimulálok, de összességében a kezelés kellemes, lazító, feszültségoldó.

Már az első alkalom után érezheted, hogy energikusabb vagy, jobb a közérzeted, megszűnt a fájdalmad, jobban alszol, nyugodtabb vagy, változott az étvágyad, beindultak a méregtelenítési funkciók. 

Én nem diagnosztizálok, azonban a kezelések alkalmával elmondom, hogy milyen zónákat masszírozok, és ott milyen jelzéseket tapasztalok.

Mikor nyújthat segítséget a reflexológia?

Emésztőrendszeri-, hormonális-, nőgyógyászati problémák esetében, alvásproblémák segítésében, stressz, kimerültség, fáradékonyság kezelésében, babavárás előtti időszakban, az immunrendszer általános erősítésében..stb. A kezeléseket gyermekek esetében is igen hatékonyan lehet használni, és a tapasztalat azt mutatja, hogy egy vírusos időszakban, vagy ha éppen fel kell gyorsítani egy betegségből való felgyógyulást, ők nagyon hamar reagálnak pozitívan! Én magam a kisfiamon is tapasztalom mindezeket! Jelentkezz be állapotfelmérésre, és tapasztald meg Te is a reflexológia áldásos hatásait! 

Természetesen nem csak ezzel a két szolgáltatással várnak szeretettel mindenkit, hanem számos más területen is segítséget kaphattok, mint például:

  • Masszázs
  • Aromatouch kezelés (8 eszenciával)
  • Talpreflexológia
  • Metamorf masszázs
  • Reflexzónás arcmasszázs
  • Illatterápia
  • Csakraharmonizálás
  • Tartásjavító torna

Közhely, nem közhely, de én valóban most tudtam meg, hogy ha egészséged van, mindened van és nincs az a pénz, ház, bármi ami kárpótolni tudná.  Nagyon jó szívvel ajánlom mindenkinek, akik tudatosan szeretnék élni az életüket és adnak maguknak időt arra, hogy testileg és lelkileg is feltöltődjenek. Szóval lepd meg magad ezekkel a kényeztetésekkel, vagy akár egy élményajándéknak is jól jöhet: ajándékozz énidő-kártyát egy számodra különleges személynek!

Aromakuckó elérhetőségei:

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére