Jelenlegi hely

Hasizom regenerálás műtét nélkül és Kriston intim torna Kecskeméten

Nagy Krisztina Kriston intim torna és LoveYourBelly (szeresd a pocakod) Hasizomfejlesztő- és regeneráló tréning oktatót kérdeztük a módszerek fontosságáról és jótékony hatásairól.

Elárulsz pár dolgot magadról? Mi indította el a folyamatot, hogy ezeket a módszereket oktasd?

Nagy szeretettel és elhivatottsággal foglalkozom olyan mozgástípusok oktatásával, melyek megfelelnek a mai kor igényének, ugyanakkor óvják és védik is a női testet.
Egyre több emberben merül fel az igény olyan alternatív mozgások végzése iránt, amely a mindennapi stressz alól felszabadítja őket, de ezzel egyidejűleg olyan komplex edzést keresnek, amelyben az izmok újra visszanyerik rugalmasságukat és testük újra éli annak funkcionalitását.

Ezeknek a kritériumoknak tökéletesen megfelelnek az órák, melyeket tartok. bodyART, deepWORK, gerinctréning, stretching.

Munkám során szembesültem a női gát gátjaival, olyan módszert kerestem, mely ezt a testrészt is edzeni tudja. Így ismertem meg Kriston Andreát, az ő intim torna módszerét. Sikeres oktatói vizsga birtokában segítek elsajátítani a Kriston intim torna módszert, a Kriston intim torna tréninget végzett hölgyeknek segítek megfelelő testmozgást keresni, ugyanakkor a testedzés áldásos hatásai mellett az altest védelmére tudom fordítani a sportoló hölgyek figyelmét.

2015 júniusában végeztem el  a LoveYourBelly oktatói képzést, azóta tartom a hasizom fejlesztő – és regeneráló tréninget is .

Kinek és mely korosztály számára ajánlod a Kriston intim tornát?

Minden női életszakaszban hasznos segítséget tud adni az intim torna. Támogatást adunk a hölgyeknek a menstruáció pozitív megélésében, megfoganás támogatásában, elengedett szülés élményre való felkészülésben, szülés utáni gáti rehabilitációban, szexuális élet örömteli megélésében és még sorolhatnám. Mindenkinek ajánljuk, akinek van gátja! Akár testi, akár lelki értelemben.

Milyen panaszok esetén javasolt, illetve megelőzésre is alkalmas?

Először a megelőzésről ejtenék néhány szót. Nekünk nőknek, finom gyenge kötőszöveteink vannak, nem kivétel ez alól a medencefenék sem. A finom női kötőszövetekhez kötőszöveti gyengeségi tünetek társulhatnak, mint pl. az akaratlan vizeletvesztés, aranyeres panaszok, hüvelyi gyengeség, szeméremtáji visszerek. Az intim torna segít ezek csökkentésében, avagy teljes mértékű megszüntetésében. Megelőzhető a további szöveti gyengülés, amikor a medencei szervek elhagyják anatómiai helyzetüket, megsüllyedhetnek, bedomborodhatnak.
Kriston intim torna® NŐI tréning elvégzése az alábbi esetekben különösen javasolt:

 • Női belső erőd megtartás érdekében erős, edzett gátat szeretnél
 • Menstruációs fájdalmak, cikluszavarok megszüntetésére,
 • Megfoganás elősegítésére, a nemi hormonok termelődése fokozódik
 • Várandósság alatt,
 • Szülés után,
 • Szexuális élet minőségének javítására,
 • Változó korra készülve
 • Az emésztő- és kiválasztó szervek egészséges működésének megőrzésére,
 • Vizeletcsepegési tüneted megszüntetésére,
 • Hüvelyi-, szeméremtájéki visszértágulat, aranyér megszüntetésére,
 • Gyulladási hajlam megszüntetésére,
 • Belső szervi süllyedéses elváltozások, tünetek enyhítésére, megszüntetésére,
 • Altesti műtétek előtt, ha már elkerülhetetlen, érdemes rá tudatosan felkészülni,
 • Altesti műtétek után, az elért eredmények megtartása érdekében

Hány alkalommal kell részt venni az óráidon, hogy a módszert elsajátíthassuk? Otthon is lehet utána gyakorolni a mozdulatokat?

A 12 órás Kriston intim torna tanfolyam során előbb egyszerűbb, majd összetettebb gyakorlatok révén megtanuljuk tudatosan mozgatni, edzeni a különböző gátizmokat. A KIT segítségével áttekintjük szokásainkat, megpróbáljuk áthangolni őket annak érdekében, hogy alhasi szerveink egészségét és gátizmaink erejét megőrizzük.
A gyakorlatokon kívül a Kriston intim torna szerves része, hogy foglalkozunk a testi tünetek mögött húzódó esetleges lelki történésekkel, nőiségünk történetével, hogy jobban megismerhessük magunkat, ránézhessünk problémáink hátterére. A 12 órás tréning után mindenki úgy megy haza, hogy ismeri a gyakorlatokat, innentől már csak szorgalom kérdése a fejlődés.

Mennyi idő után lesz érezhető az intim torna hatása?

A medencefenék izomzatának maximális erejű fejlődése kb 10 hét. Az hogy mikortól érezhető: függ az izmok kiindulási állapotától, hogy mennyire tudunk gyakorolni.

Van még valami amit fontosnak tartasz elmondani ezzel kapcsolatban?
Igen. Remek dolognak tartom, hogy a saját akaratunkkal, izmaink fejlesztésével pozitív változást hozhatunk létre az altestünkért. Az edzett izom fejlődik, a nem edzett izom … Ezt minden tréningen a tanítványok fantáziájára bízom, és mindenki tudja a választ.

JELENTKEZZ MOST! A HELYEK GYORSAN TELNEK!
 06 20 975 4133

A másik módszer, amivel foglalkozol, a LoveYourBelly Hasizomfejlesztő- és regeneráló tréning. Sokan úgy tudják, hogy a szétnyílt hasizmon már csak a műtét segíthet, vagy beletörődnek, hogy ez az állapot már végleges. Tényleg van olyan állapot, ami már visszafordíthatatlan, vagy csak művi beavatkozással hozható helyre?

Biztosan van oly mértékű sérülés, de az esetek jelentős százalékában a hasizmok szakszerű és célzott fejlesztésével a rectus diastasis kezelhető.

Mik a tünetek, honnan tudhatom, hogy az enyém visszahúzódott vagy sem, vagyis mikor, kiknek ajánlott ez a módszer?

A várandósság alatt nagyon sok esetben sérül az egyenes hasizom, eltávolodik egymástól a köldök vonalában, függőleges irányban. Ennek rengeteg oka lehet, amelyeket azonban kiküszöbölni nem lehet. A hasizomnak esztétikai funkciója mellet kitámasztó és megtámasztó szerepe is van. Ha sérül, sajnos nem tudja ellátni feladatait, amely nagyon megnehezítheti az anyukák életét és bizony a baba emelgetése is fokozott terhelésnek teszi ki a hasfalat. Ha megtanuljuk helyesen használni az izmainkat és a megfelelő gyakorlatokat végezzük, a hasizmok képesek megerősödni és az izmok közötti rés minimálisra csökkenthető.

A LoveYourBelly Hasizomfejlesztő- és regeneráló tréning segít a hasizom regenerálásában és fejlesztésében.

Én nagyon nem szeretem a hasam. Sosem volt kicsi, de szülés után még meg is ereszkedett. Most legfőképp remegős kocsonyára hasonlít. Helyre lehet ezt még hozni valahogy? Lehet még normális, vagy legalább valamivel feszesebb pocakom?

Lehet nem is tudtad, hogy ha minden igyekezeted és szorgos testgyakorlásod ellenére sem változik hasfalad állapota, az nem a te hibád, hanem az egyenes hasizom sérülése miatt az izom nem képes rövidülésre, fejlődésre.

Mennyi idő után lehet látványos hatást elérni?

A lányok tapasztalata alapján, ha heti 3x megcsinálják a gyakorlatokat, akkor heti 1 cm-re csökken a szétnyílás szélessége. Szerintem ez óriási eredmény.

Hány alkalommal kell elvégezni nálad a tanfolyamot, hogy egyedül is végezhessük a tornát?

A tréning 3 órát vesz igénybe. Szülés után az anyukák lapos hasat szeretnének, azonban a hagyományos hasizomgyakorlatokkal ez nem fog sikerülni azoknak, akiknél fennáll az említett probléma.
A megfelelő hasizomgyakorlatok segítségével otthoni körülmények között vissza tudod állítani a hasfalad állapotát, egyszerűen csak meg kell tanulnod a számodra megfelelő gyakorlatokat.

A 3 órás tanfolyamra egyszer kell eljönni, ahol átbeszélünk mindent, amit fontos tudni a hasizmokról és annak hatékony fejlesztéséről. Megismerkedhettek a has felépítésével, az elhízás életviteli és biológiai okaival. Megnézzük az esetleges sérülést, annak mértékét, és ennek függvényében tanulja meg mindenki a számára végezhető gyakorlatokat.

Nekünk anyukáknak nehéz megoldani, hogy pici baba mellől 3 órára elmenjünk. A tornát viszont szeretnénk megtanulni. Mit tanácsolsz?

A hasizom regeneráló tréning sajátossága, hogy aki nem tudja senkire bízni babáját, hozza magával.

JELENTKEZZ MOST! A HELYEK GYORSAN TELNEK!
 06 20 975 4133

Nagyon örülök, hogy megismertelek és általad ezeket a módszereket! Köszönjük! Van még olyan dolog, amire nem tértünk ki, de mindenképp megosztanál az olvasókkal?

Az anyukák időben mindig hiányt szenvednek. Az a remek az intimtorna és a LoveYourBelly módszerekben, hogy mindenki saját időbeosztásához tudja igazítani a gyakorlást. Nincs szükség csoportra, gyakorlatvezetőre Így mentesülnek a teher alól, hogy adott időben adott helyen legyenek. A fix órákat nagyon nehéz egyeztetni a babákkal, családdal egyebekkel. A megtanult gyakorlatokat mindenki akkor végezheti, amikor szeretné.

Kívánok mindenkinek örömteli női létet, szeretettel várlak benneteket a tréningeken.

Mikor lesznek a következő alkalmak és hol tudunk rá jelentkezni?

A tanfolyamok időpontjáról a www.nagykriszti.hu oldalon lehet tájékozódni. Itt lehet jelentkezni is vagy a kriii@freemail.hu címen,illetve a 06 20 975 4133-as számon.

Következő intimtorna tréning:

2016. november 19-én szombaton és 20-án vasárnap 9,00-15,00 2×6 órában.
Itt a remek alkalom, hogy még az idén formába hozd magad! Következő alkalom csak 2017-ben lesz.

LoveYourBelly:

2016. november 21-én 9,30-12,30 vagy 2016. december 03-án. 9,00-12,00

JELENTKEZZ MOST! A HELYEK GYORSAN TELNEK!
 06 20 975 4133

 

   

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ásd bele magad!

Ásd bele magad!

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 15.Korcsoport: 9. - 12. osztályos diákoknak
Ugrás az oldal tetejére