Jelenlegi hely

A 3 legjobb, 2021-ben érkező technológiai újítás

Ha a globális járvány által generált technológiai változásokról esik szó, egy valami vitathatatlan: elképesztő gyorsasággal sikerült kivitelezni számos fejlesztői tervet. S hogy miért olyan fontos ez? Mert jelen esetben nem csupán egy árucikkről beszélünk, de sokkal inkább a virtuális kapcsolatok tökéletes összekapcsolásáról.

Mindez túlmutat a Zoom hívásokon, amelyekhez mindannyiunknak alkalmazkodnunk kellett. A munkánk, az életünk, sőt, a napi vásárlásaink módja is megváltozott, egyik napról a másikra. Az ambiciózus fejlesztők éltek a lehetőséggel, hogy megvalósítsák azt, amire a világnak szüksége van. Mégpedig elképesztő gyorsasággal.

Deli Péter szakértő tanácsadó a munkahelyi technológiák fejlesztésében - Péterről többet itt tudhat meg. A legjobb, online kaszinó alkalmazásokhoz készülő szerencsejáték-technológiai újdonságoktól kezdve az otthoni mesterséges intelligenciáig mindennel képben van. Ha valami egészen fantasztikus technológia van épp fejlesztés alatt, arról ő tudni fog.

Vizsgáljuk meg most a 2021-ben megjelenő új technológiákat, és azt, hogy mindez hogyan fog hatni a munkánkra és az életmódunkra.

Mesterséges intelligencia

Legtöbbünknek valószínűleg fel sem tűnik, hogy az MI (mesterséges intelligencia) milyen mértékben lopta már be magát a felhőalapú alkalmazásokba, és mennyi információt gyűjt a használt alkalmazásokon és platformokon keresztül. Elfogadta nemrég egy webhely sütikre vonatkozó irányelveit? Nos, ha igen, akkor az adott weboldalon végzett minden műveletét rögzítik, elemzik és úgy alakítják, hogy jobban megismerhessék.

A pontos algoritmus az, amely a billiónyi kis bájtnyi információt kategóriákba gyűjti, hogy kiderüljön, ki is Ön, és mi iránt érdeklődik. Gondolkodott már azon, hogy a Facebook honnan tudhatja, hogy Önnek kutyaeledelt kell vásárolnia? Az MI technológia már átszövi a mindennapjainkat.

Az MI alkalmazása 2021-ben tovább fog növekedni, amint belépünk a világjárvány nyomán fellépő információkeresés, -követés és -feldolgozás korszakába. A világnak most folyamatosan nyomon kell követnie az egészségügyi fejleményeket és minden olyan személyt, aki potenciális veszéllyel fenyeget, vagy segítségre szorul.

A technológiai fejlesztőknek most azonnali szükségük van a gépi tanulási algoritmusok tökéletesítésére. A rendszernek adatokat kell gyűjtenie és fel kell azokat dolgoznia, továbbá kifinomult megoldásokat kell kínálnia azokra a problémákra, amelyeket puszta emberi elménk még nem tud megoldani. Nem csodálatos, hogy mi emberek képesek vagyunk technológiát létrehozni arra, amit nem tudunk?

Az MI nyomon követheti a nyilvános virtuális tereket, és elemezheti azokat a kapcsolatokat és interakciókat, amelyeket az emberi szem észre sem venne. Ezek az információk felbecsülhetetlenek, ha olyan kérdésekről van szó, mint a kapcsolattartás nyomon követése.

Az 5G elterjedése

Habár a járvány kezdetben megzavarta az 5G hálózatok kiépülését, azt is teljesen világossá tette, mennyire szükségünk van rá. A globális gazdaság online-ra váltott, és a sávszélesség növelésére is szükség volt.

Sok szakértő véli úgy, hogy nem lehet visszatérni a korábban normálisnak gondoltakhoz, és a vállalatok felismerték az otthonról, távoli eléréssel dolgozó csapatok előnyeit. Ez milliós költségeket takarít meg a vállalatoknak, és sok globális vállalat már most fontolóra vette az irodahelyiségeik leépítését. Az új norma velünk marad, és az 5G telepítésének végleges kiépítése kiemelt helyen szerepel a távközlési szolgáltatók prioritási listáján - ez pedig magával hozza a 2021-es új technológiák legszükségesebbjét.

A felnyitható telefonok visszatérése

Hihetetlen, ahogy a divat időről időre körbeér, azonban a legkevésbé sem várjuk, hogy ugyanez a tech kütyükben is visszaköszönjön. Az igény, hogy a különféle eszközeinken folyamatosan élő kapcsolatban legyünk, felébresztette a flip-telefonok visszatérésének ötletét. Ebben az esetben azonban sokkal többről van szó, mint amit a '90-es évek Motorola mobiljai tudtak.

Ezeket az újdonságokat hibrid eszközöknek hívják, melyek voltaképp kettő az egyben megoldást kínálnak: felnyitható telefont és táblagépet egyszerre. Az alapötlet az, hogy különféle méretűre lehet hajtani vagy széthúzni anélkül, hogy a csatlakozás bontása nélkül, vagy anélkül, hogy veszítene funkcionalitásából. A Microsoft és a Samsung voltak az úttörők, és már piacra is dobták az első hibrid telefon verzióikat.

Mivel egyre több ember dolgozik otthonról, és nagyobb a mozgásszabadságuk, egyre nagyobb szükség mutatkozik olyan mobileszközökre is, amelyek gyorsan tabletté alakíthatók. Ha főnöke gyors módosítást kér egy táblázat adataiban, miközben Ön épp a Starbucks-ban kávézik, akkor csak annyit kell tennie, hogy felnyitja a hibrid képernyőt, és már dolgozhat is.

Konklúzió

Hosszú a lista azokról az izgalmas fejleményekről, amelyek 2021-ben várhatók. A legjobb, amit tehet, az, hogy magáévá teszi az összes újítást, bekapcsolja a biztonsági övét, és élvezi az utazást.

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére