Jelenlegi hely

5 szokatlan szórakozási tipp nőknek

Ma már mindenhol azt lehet olvasni, hogy mennyire fontos, hogy mindenki szánjon magára is időt. Tudjuk azonban azt, hogy a hétköznapokban ezt nem is annyira egyszerű megoldani. A munka, a család, a gyerekek, a folyamatos rohanás közben sokszor pont arra nem marad időnk, hogy magunkra figyeljünk.

Éppen ezért a célunk az, hogy alábbi tippjeinkkel olyan kikapcsolódási lehetőségeket mutassunk be, amelyek hasznosak lehetnek. Ha komolyan űzzük azokat, akkor nemcsak a kikapcsolódást segíthetik, hanem akár a saját magunk, illetve a családunk számára is hasznosak lehetnek. Sőt, ha igazán elmélyedünk némelyikben, akkor akár egy újabb pénzkereseti lehetőséget, vagy éppen hivatást is találhatunk.

De nézzük is, hogy mivel tölthetjük el hasznosan, és élvezet módon a szabadidőnket.

Tanulj meg jobb fotókat készíteni!

Mióta az okostelefonok az életünk részét képezik, azóta mindenhová magunkkal viszünk egy fényképezőgépet is. És természetesen naponta akár több fotót is készítünk, amelyeket aztán lementünk a családi albumba. Kevesen gondolkodnak azonban a megvilágításon, a kompozíción vagy akár a témán.

Ma már számtalan lehetőség van arra, hogy ezekről bővebb ismereteket szerezzünk. Rengeteg ingyenes online forrás, vagy akár tanfolyam áll rendelkezésre és az új ismeretek akár hétköznap is kikísérletezhetjük a gyakorlatban.

A legjobb az egészben pedig az, hogy ehhez még csak pénzt sem kell költeni. Hiszen a telefonok legtöbbjében ma már csúcsminőségű kamera áll rendelkezésre, amelyek technikailag a legjobb képeket állítják elő. Így nem marad más hátra, mint hogy kísérletezzünk, próbálkozzunk. Hiszen ki ne szeretne profinak tűnő képeket a gyerekek iskolai előadásáról.

Ha pedig valóban komolyan vesszük a fotózást, és egyre jobbá válunk belőle, akkor érdemes lehet megfontolni azt, hogy komolyabban foglalkozzunk vele. Ne feledjük azonban, hogy a technológia mit sem ér önmagában. Fontosabb, hogy a megfelelő tudásunk legyen meg, mint a legújabb kamerák.

Ismerd meg az online játékokat!

Az online és a videójátékok ma már mindennapjaink részét képezik. Sőt a gyermekeink számára ma már alapvetőek. Érdemes lehet jobban megismerni ezt a világot, hiszen ennek számos előnye lehet.

Egyrészt izgalmas tapasztalatokat szerezhetünk egy olyan területről, ami kevésbé volt ismert számunkra. Emellett az is fontos szempont, hogy minőségi időt tölthetünk egy gyermekeinkkel, egy olyan játék során, amely számukra fontos és szórakoztató. Sőt, ezeknek a játékoknak számos előnye is van. Fejleszthetjük velük a reakciónkat, a gondolkodásunkat, a logikus döntéshozatalt is.

De természetesen dönthetünk úgy is, hogy inkább több izgalmat szeretnénk. Erre számos online játék áll rendelkezésre, de akár az online kaszinók nők számára kínált lehetőségeket is kipróbálhatjuk. Okosan játszva ugyanis nemcsak jól szórakozhatunk, de akár egy kis pénzt is nyerhetünk.

Gondozz növényeket!

A lakásban élők és az udvarral rendelkezők egyaránt élvezhetik a kertészkedés előnyeit. A szobanövények az utóbbi időben újra fellendülő népszerűségnek örvendenek, és remek lehetőség azoknak, akiknek nincs szabadtéri helyük.

Ezek nemcsak hangulatosabbá, otthonosabbá varázsolják otthonunkat, de számos hasznos tulajdonságuk is lehet. Van olyan növény például, amely nyáron távol tartja a szúnyogokat. Sőt, akkor sem kell aggódni, ha nem tartod magad a növények szakértőjének. Számos olyan szobanövény választható, amelyek kevesebb gondozást igényelnek.

Ha pedig egy saját kertre vágysz, de nem engedheted meg magadnak a kertes házat, akkor sem kell csüggedni. Ma már számos közösség kert létezik, ahol egy-egy szezonra lehet helyet bérelni. Így meglehet az előnye a saját kertnek, de a következő évben akár úgy is dönthetsz, hogy nem folytatod, ha éppen nem fér bele az idődbe.

Készítsd el saját ékszereidet!

A saját ékszerek készítésének két előnye is van. Egyrészt segít, hogy kapcsolatba kerülj a kreatív oldaladdal, és rengeteg bókot kapj majd a termékeidért. Másrészt, ha igazán komolyan veszed ezt a hobbit, akár pénzt is kereshetsz vele.

Mint ahogyan a fotózás esetén, itt is igaz, hogy számos online lehetőség van arra, hogy megismerd az alapokat. Bár itt az alapanyagokra költeni kell, az eredményt saját magad is viselheted. Sőt, pénzt is spórolhatsz azzal, hogy többé nem kell ékszereket vásárolnod.

Ha pedig úgy érzed, hogy ez valóban jól megy neked, akkor már érdemes lehet egy tanfolyamba is belevágni, és mélyebben megismerkedni az ékszerek készítésének a rejtelmeivel. Bárhogy is döntesz, az azonban biztos, hogy saját magadnak és családodnak is rengeteg örömet okozhatsz ezzel a hobbival.

Varrd meg a saját ruháidat!

A divatnál maradva, sokan úgy gondolják, hogy a varrás a nagymamáknak való. Ha azonban megtanulsz saját magadnak varrni, akkor mesés, egyedi, testre szabott ruhatárat kaphatsz. Ma már erre is számos online információ elérhető, sőt, a szabásminták tömkelegét is megtalálhatod. Innen pedig már csak rajtad múlik, hogy mennyire veszed komolyan ezt a hobbit.

Természetesen ebben az esetben is igaz, hogy akár pénzt is kereshetsz vele. Azonban mindenképpen sokat spórolhatsz azzal, ha saját ruháidat elkészíted, hiszen olcsóbb és fenntarthatóbb is lesz azzal szemben, mintha fast fashion üzletekben vásárolnál.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére