Jelenlegi hely

7 intim gyanta kérdés és válasz

Ódzkodsz az intim gyantától? Rossz tapasztalatod volt vagy fájdalmas élménybeszámolókat olvastál? 7 kérdés, 7 válasz intimkozmetikusoktól az intim gyantáról. Tegyük tisztába az intim gyantával kapcsolatos tévhiteket, hogy ne a valótlan hiedelmek tartsanak vissza tőle! Lássuk a kérdéseket, nézzük a válaszokat!

1. Hol érdemes intim gyantáztatni?

Legegyszerűbb lenne azt mondani, hogy bármelyik kozmetikában vagy gyantaszalonban. De ez pontosítást igényel. Minden olyan kozmetikában vagy gyantaszalonban érdemes, ahol az intim gyantázást intimkozmetikus végzi. 

Ő olyan kozmetikus, aki az alapvégzettsége megszerzése után sikeresen elvégezte a féléves intimkozmetikusi továbbképzést.

Intim gyantázni bárki tud valamilyen szinten, akár Te is otthon. Viszont, ha

 • nem mindegy az eredmény minősége
 • nem szeretnél sérüléseket, gyulladt bőrt és szőrtüszőket szerezni
 • biztonságban éreznéd magad intim gyantázás közben
 • fájdalommentes intim gyantáztatást szeretnél
 • megtanulnád a helyes intim bőrápolás lépéseit igazi szakembertől, akkor mindenképp fordulj intimkozmetikushoz intim gyantáztatásért.

Intimkozmetikust többnyire intimkozmetikákban találsz, de ma már általános kozmetikákban is fellelhetsz ilyen szakembereket. Ha a kozmetikában látod a végzettségről szóló oklevelet, akkor biztosan szakértő kezekbe fogsz kerülni. Viszont, ha ezt nem látod, érdemes rákérdezni, hol szerezte a végzettségeit, azért, hogy megbizonyosodj arról, valódi intimkozmetikussal van dolgod.

2. Hogyan készülj az első intim gyantázásra?

A legfontosabb lépés: találni egy valódi intimkozmetikust a szakszerű intim gyantához. Ezután jöhetnek az otthoni előkészületek:

 1. Bármennyire is úgy véled a legelső intim gyantáztatás előtt, hogy talán rá kéne segíteni a dologra borotvával, az intimkozmetikusok arra kérnek, ne tedd! Szégyellned nem kell magad! Az első intim gyantázás már csak ilyen, ezt tudják jól az intimkozmetikusok is. Menj el bátran! Ha viszont előtte már borotváltad vagy másképp szőrtelenítetted az intim részeket, várj, míg a szeméremszőrzet ismét legalább fél, de inkább 1 cm-es lesz, hogy sikeres lehessen az intim gyantázás.
 2. Hidratáld Magad kívülről speciális intim hidratálóval; belülről pedig sok-sok folyadékkal!
 3. Az intim gyantázás napján viselj természetes anyagból készült, lehetőleg csipkementes, egyszerű, pamut fehérneműt!
 4. Ne tervezz az intim gyantázás napjára se szaunázást, izzasztó edzést, relaxáló wellneszezést, ha lehetséges!
 5. Érkezz 10 perccel korábban a kezelésre!

3. Csak nők intim gyantáztathatnak?

Nem, nem! Az intim gyanta az intim higiénia részét képezi, aminek megteremtése férfiak és nők számára egyaránt szükséges. Az intim gyantázás senkinek nem kötelező; az intim higiénia anélkül is fenntartható. Viszont annak színvonalát jelentősen emelheti. Legyen szó bármelyik nemről az intim gyantáztatás lehetősége mindenki számára adott.

4. Mindent vagy semmit? Intim gyanta fazonok

Az intim gyanta ennél sokkal játékosabb dolog! Mind a nők, mind a férfiak számára is változatos intim gyanta fazonok érhetőek el attól függően, ki mekkora területet szeretne teljesen szőrtelenné varázsoltatni.

Ha tartasz a hirtelen teljes csupaszságtól, próbáld ki előbb a bikini vagy más részleges intim gyanta fazont! Megnyugtatásként pedig: ha nagyon nem tetszik az eredmény, 5-6 hét múlva már válthatsz is! 

5. Mit nem szabad intim gyantázás után?

Az intim gyanta a felszabadultságról szól, nem a korlátozásokról. Azt azonban az intimkozmetikusok is ajánlják, hogy az intim gyantáztatás után 24 órán át, lehetőség szerint, kerüld:

 • a szintetikus és a csipkés feherneműket is
 • hagyományos tusfürdők, szappan használatát az intim területeken
 • wellnessezést, szaunázást, túlzott izzadást!

6. Milyen gyakran mehetek intim gyantáztatni?

Az intim gyantázáshoz szükséges egy minimum fél-1 cm-es szeméremszőrzet hossz. Intim gyantázás után körülbelül 5-6 hétre éri el a szőrzet ismét ezt a nagyságot. Vagyis kicsivel több, mint egy havonta érdemes intim gyantáztatni. Ez azonban erőteljesen személyfüggő.

7. Mennyibe kerül az intim gyantáztatás?

Ahogy minden szolgáltatásnak, az intim gyantázásnak is ára van. Intim gyanta fazontól függően, nőknél ez 3.700-9.200 HUF között, férfi intim gyanta esetén 11.900-15.900 HUF között alakul. Drága vagy kedvező ár? Mindenkinek magának kell eldöntenie és mérlegelnie. Viszont mindenképp érdemes legalább csak kéthavonta, de szakképzett kezekre bízni az intim gyantázást. Az otthoni intimkozmetika ugyanis több időt vesz el, fájdalmasabb, sokkal több veszélyt, begyulladt szőrtüszőt rejt magában, mint elsőre tűnhet.

Marad Benned még kérdés az intim gyantázással kapcsolatban? Jegyezd fel, keress egy szakszerű intimkozmetikát és kérdezz bátran! A szakképzett intimkozmetikusok mindegyike végtelen türelmes és empatikus. Ha valami kimaradt, Tőlük biztosan helyes választ kapsz!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére