Jelenlegi hely

Ahova örömmel jár minden gyerek - a kecskeméti MátrixSuli Általános Iskola várja a beiratkozókat

Hamarosan beiratkozás, ezért most bemutatunk egy iskolát Kecskeméten, ahol a pedagógusok szívvel-lélekkel építik az iskolát, alakítják a közösséget, és teszik szerethetőbbé és szebbé a világnak ezt a kis részét.

Negyedik tanévével indul szeptemberben Kecskeméten a MátrixSuli Általános Iskola, ahová várják nagy szeretettel az első osztályba induló gyermekeket, illetve az év közbeni átjelentkező diákokat 1-8. osztályig. 

Olyan családokat várnak, akiknek fontos, hogy gyermeke a lexikális tudás mellett, önállóan gondolkodó, talpraesett, magát megvalósítani képes felnőtté váljon. Fontos számukra, hogy a nevelésről a szülők hasonlóan gondolkodjanak, mint a Mátrix Suli pedagógusai, hogy könnyen és segítő módon tudjanak együttműködni. Ez a közös szemlélet kovácsolja őket igazi közösséggé.

A Mátrix Suliban olyan módszereket alkalmaznak a tanórákon, melyek a kötelező tananyag elsajátítása mellett a gyerekeket az életre, az önálló gondolkodásra nevelik. Ez a jövő gyermekeinek pénzre nem váltható nagyszerű tudást ad. Módszereikben nagyon fontos, hogy a gyerekeket megtanítsák az együttműködésre, vagyis csapatban való közös munkára. Amíg az általános iskola az egyéni feladatokra koncentrál, és csak az egyéni teljesítményt jutalmazza, addig náluk nagyon fontos, hogy csapatokban, egymásra odafigyelve, projekt alapon folyik a tanítás, megtanítják tanulóikat közösen gondolkodni, hiszen ez lesz a jövő munkavállalói felé az alap követelmény.

Céljuk az életre való nevelés, ami szükséges a mai gyerekeknek, hogy sikeresek legyenek 10-15 év múlva!

A kecskeméti Mátrixsuli Általános Iskola ugyanazt a Nemzeti Alaptantervben lévő tananyagot oktatja (NAT), mint az állami oktatásban lévő intézmények, csak élménypedagógiai alapokon. Tudjuk, hogy már nem elsősorban a lexikális tudás határozza meg, hogy jó állásuk lesz-e az iskolából kikerülőknek, hanem azok, amiket összefoglalóan a tanításban 21. századi készségeknek hívunk, és hogy ezeket mennyire tudja elsajátítani a gyerek.

Mik ezek a 21. századi készségek?

A csapatban való munka képessége, önálló munkaszervezés készsége, időbeosztás készsége, együttműködés készsége, fantázia, kreatívitás, kritikai gondolkodás, kezdeményezőkészség, és az, hogy nincs korlát, a lehetőségek mindenkinek adottak.

Ezek a készségek a lexikális tudást egyre inkább hivatottak felülmúlni, természetesen, amíg a felvételi rendszerünk nem változik, ezeken túl, hozni kell a kiszemelt iskolák által elvárt eredményeket is. Az iskoláikban pedig teljesítik is a diákok, de fontos megértenünk, hogy a jó bizonyítvány, nem helyettesíti a rátermettséget!

A készségek elsajátítása azért is nagyon fontos, mert általuk sikeresebb karrierút várható, javíthatják a diákok esélyeit a továbbtanulásra, és arra, hogy a munkavállalás szempontjából meghatározó tagjai legyenek a környezetüknek.

Intézményükben a fentieken kívül két fontos területre fókuszálnak még: mindennapos angol nyelvi órák mellett, aki első osztálytól Mátrixos diák, 8. év végére angol középfokú nyelvvizsga letételére lesz képes. És szintén, aki első osztálytól iskolájukban tanul, 8. év végére ECDL vizsgát szerezhet.

A Mátrixban valóban a gyerekek vidámak, stresszmentesek és boldogok, ráadásul úgy, hogy jóval a tananyag előtt járnak, a tudásuk bőven meghaladja az elvártakat. Mivel kislétszámú osztályok vannak, sokkal több idő jut rájuk, így könnyebben elsajátítják az anyagot, és ha valamit nem értenek, akkor van idő egyénileg elmagyarázni újra és újra a tananyagot.  

A tudást előbb utóbb minden gyermek elsajátítja, csak az nem mindegy, hogy milyen úton ér oda. Pont ezért a MátrixSuliban közös a cél, hogy olyan gyerekeket neveljenek, akik okosak lesznek, de mellette boldogok, tisztelettudóak és kiegyensúlyozottak maradnak.

KEZDD NÁLUK AZ ELSŐ OSZTÁLYT!

Várják nagy szeretettel a jelenleg nagycsoportos óvodásokat a 2023/24-es tanévre. Az érdeklődő szülőket pedig 2023. március 24. 9 órától az iskola utolsó ideji nyílt napjára!

Illetve ha tetszik módszerük, és úgy érzitek, hogy gyermeketek nem a megfelelő helyen van, várják szintén nagy szeretettel év közben is az átjelentkező gyerekeket! Felvételi eljárásuk többlépcsős, fontos szempont, hogy az osztály csoportdinamikája, közössége, egysége az új tanuló által gazdagodjon, valamint a szülő elvárásai, értékrendje és az iskola pedagógiai programja összhangban legyen.

Jelentkezéshez, érdeklődéshez töltsék ki a MátrixSuli.hu weboldalán lévő jelentkezési űrlapot. Továbbá nagyon fontos, hogy van lehetőség próba napon, héten részt venni – kinek mennyi időre van szüksége, így sokkal könnyebb döntést hozni. 

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére