Jelenlegi hely

Barátságos gyerekszoba vidám és színes bútorokkal, tapétával

A gyermek hálószobájának kialakításánál mindenképpen szem előtt kell tartanunk, hogy az biztonságos, hangulatos és barátságos legyen, függetlenül attól, hogy a gyermek, pihenésre, játszásra vagy éppen tanulásra használja leggyakrabban a helyet. Lényeges, hogy a bútorok gyerekbarátak legyenek és mind a berendezési tárgyak, mind a dekorációk és egyéb kiegészítők, tükrözzék a gyermek egyéniségét, személyiségét.

A gyerekbútorok kiválasztása

A gyerekágy kiválasztásánál is lényeges, hogy az stílusos és masszív legyen. A gyermek életkorát is figyelembe kell vennünk, amikor ágyat választunk. Ha kisebb a hely, akkor olyan ágyat válasszunk, amely tárolórekesszel ellátott. Itt sok olyan dolgot tárolhatunk, amit a gyermek ritkán használ, és ettől válik majd a szoba, rendezetté. A tárolóval ellátott ágy ideális az ágynemű, ruhák, játékok és más, egyéb dolgok tárolására.

A gyermek szobájába komódot is választhatunk. Amikor a gyermek szobájába választunk komódot, mindig vegyük figyelembe a gyermek magasságát, hiszen a cél az, hogy a gyermek is elérje azt. Ma már nagyon sokféle komód közül válogathatunk. A legjobb, ha a játékos küllemű, színes tömörfa komód mellett döntünk, amely nem csak a szoba, hanem a gyermek hangulatát is feldobja. Nagyobb térbe az alacsonyabb és szélesebb, míg a szűkös térbe, elsősorban a magasabb komódok passzolnak. A gyermekek szobájába elhelyezett komód azért is hasznos, mert nagyon sok mindent tárolhatunk magában a komódban és a komód teteje is szolgálhat tárolásra, illetve dekorációs elemeket is elhelyezhetünk azon. Például a gyermek kedvenc plüssfiguráit, könyveit, vagy díjait. És, hogy miért éppen a tömörfa komódok mellett döntsünk? A tömörfa megbízható és szilárd anyag, amely hosszú évekig kitart.

A gyerekszoba elengedhetetlen része az asztal és a szék. A kisebb gyerekeknek is szükségük van kisebb asztalkára és székre, hiszen a gyerekek az asztalnál festenek, rajzolnak, gyurmáznak, kézműveskednek. Az asztalnál fogyaszthatják el a délutáni alvás után az uzsonnájukat, de akár még könyvek, játékok tárolására is alkalmasak. A nagyobb gyerekeknek pedig már íróasztalra és az asztallal kompatibilis székre is szükségünk van a tanuláshoz.

A gyerekszoba szőnyeg legyen tartós, vidám és színes

A gyerekszoba szőnyeget érdemes úgy kiválasztani, hogy az megfeleljen a gyermek személyiségének. Kisgyermek esetében lényeges, hogy a színes és vidám szőnyeg kerüljön a padlóra, hiszen a gyerekek szeretnek a szőnyegen játszani. A szőnyeggel kisebb- nagyobb tereket is alkothatunk gyermekünk szobájában.

A világítótestekről se feledkezzünk meg

A gyerekszobában elhelyezett lámpák funkcionális szerepet töltenek be, hiszen így a gyerekek esténként is tudnak még a szobájukban játszani, olvasni. Az asztali lámpákat elhelyezhetjük az éjjeliszekrényen, az asztalon vagy a komódon. Állólámpát is választhatunk a gyerek szobájába. A színes lámpaernyő segítségével pedig vidám hangulatot teremthetünk.

Faldekoráció a gyerekszobában

Ha fel szeretnénk frissíteni a gyerekszobát, akkor a tapéták nagyszerű lehetőséget adnak erre. A gyermek személyiségének és életkorának megfelelően választhatjuk ki a tapéta témáját. A megfelelő tapéta kiválasztásával hangulatot teremthetünk és a gyermek érdekélődését is fokozhatjuk egy-egy témával kapcsolatban.

A fotó forrása:
Photographee.eu / Shutterstock.com

szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden cseppje kincs! Az anyatejes táplálás világnapja

Minden cseppje kincs! Az anyatejes táplálás világnapja

Az ENSZ 1992-ben az anyatejes táplálás világnapjává nyilvánította augusztus 1-jét, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az anyatej fontosságára, valamint a szoptatás az anya és a gyermek közötti személyes kapcsolat kialakításában játszott meghatározó szerepére.
Mire jó a csend?

Mire jó a csend?

Túl nagy a zaj a világban, rengeteg inger, üzenet jut el hozzánk, állandóan szól valami. Értékessé vált a csend, hiszen a rohanó hétköznapokon kevés adatik belőle. Amikor nyáron egy hétre kiürült a lakásunk – táborozó gyerekek, üzleti úton lévő férj – „megcsendült a csend”.
„Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben”- avagy a nő és férfi közötti különbségek

Szégyenlős vagy csábító - avagy a nő és a férfi közötti különbségek a zuhanyzóban

Micsoda rendkívüli kihívást jelent az, ha valaki úgy dönt, megosztja sorsát, vagy inkább a fürdőszobáját egy ellenkező neművel... 
Hol zöldebb?

Zöldnek lenni trendi! Magyarország zöld térképe

Egy nagyon kedves olvasónk, Gábor kérésére most egy olyan hazai gyűjteményt hoztam el Nektek, amiben térképes és tematikus kereső segítségével tudjátok fellelni azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik egy kicsit zöldebbé teszik mindennapjaitokat.
Ugrás az oldal tetejére