Jelenlegi hely

Csütörtöktől valamennyi közterületen és nyilvános helyen kötelező a maszk használata Kecskeméten!!

A kormány rendeletei szerint a 10.000 főnél nagybb városok egyes közterületein kötelezővé tehetik a maszk vislelését. Helyi Operatív Törzs mai határozatai:

 

A maszkviselésről szóló önkormányzati rendelet holnap reggel 5 órakor lép hatályba.

- Az operatív törzs javasolja, hogy a veszélyhelyzet idején Kecskemét Megyei Jogú Város közigazgatási területén belül valamennyi közterületen és nyilvános helyen legyen kötelező a maszk viselése. A kötelező maszkviselés nem vonatkozik a hatodik életévét be nem töltött kiskorúra, továbbá nem kell maszkot viselni a sporttevékenység során, valamint a parkokban, zöldterületeken. Továbbá tilos a közterületen, illetve a nyilvános helyeken a csoportosulás, valamint a gyülekezés.

-Az operatív törzs javasolja továbbá, hogy a Kecskeméten működő polgárőr egyesületek a lakosság figyelmét hangosbemondó útján hívják fel a kötelező maszkviselés és a szociális távolságtartás szabályaira.

-Az operatív törzs kéri, hogy a hatáskörrel rendelkező szervek (rendőrség, városrendészet) fokozottan ellenőrizzék a kötelező maszkviselés szabályainak betartását.

-Az operatív törzs javasolja, hogy a KIK-FOR Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft. az üzlethelyiségek bérleti díját a koronavírus-világjárvány első hulláma során alkalmazott gyakorlat és szempontok figyelembevételével csökkentse.

-Az operatív törzs javasolja, hogy a Kecskemét Főterén csütörtöki napokon megtartott termelői piac a Piaccsarnok külső helyszínén kerüljön megtartásra 2020. november 19. napjától kezdődően.

-Az operatív törzs tekintettel a vendéglátóhelyekre vonatkozó korlátozó rendelkezésekre javasolja, hogy a vendéglátóhelyek teraszai után fizetendő közterület-használati díjak 2020. november 11. napjától történő elengedése, illetve a tárgyban megkötött közterület-használati szerződések kerüljenek felülvizsgálatra.

-Az operatív törzs kéri, hogy kerüljön megvizsgálásra a Kecskeméten 2020. évre megváltott parkolóbérletekkel kapcsolatos kompenzáció lehetősége, illetve a 2021. évi parkolóbérletek értékesítése ne kezdődjön el egyelőre.

-Az operatív törzs javasolja, hogy Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala csak a jogszabály alapján kizárólag személyesen intézhető ügyekben tartson személyesen ügyfélfogadást 2020. november 16-tól kezdődően. Az ügyfelek egyéb ügyeiket telefonon vagy elektronikus úton intézhetik.

-Az operatív törzs kéri a személy-taxi szolgáltatást igénybe vevő utasokat, hogy az utazás során használjanak maszkot. Az operatív törzs javasolja a szolgáltatást végzőknek, hogy az egészség megőrzése érdekében kizárólag maszkot viselő személyek részére biztosítsák a személy-taxi szolgáltatást.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden cseppje kincs! Az anyatejes táplálás világnapja

Minden cseppje kincs! Az anyatejes táplálás világnapja

Az ENSZ 1992-ben az anyatejes táplálás világnapjává nyilvánította augusztus 1-jét, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az anyatej fontosságára, valamint a szoptatás az anya és a gyermek közötti személyes kapcsolat kialakításában játszott meghatározó szerepére.
Mire jó a csend?

Mire jó a csend?

Túl nagy a zaj a világban, rengeteg inger, üzenet jut el hozzánk, állandóan szól valami. Értékessé vált a csend, hiszen a rohanó hétköznapokon kevés adatik belőle. Amikor nyáron egy hétre kiürült a lakásunk – táborozó gyerekek, üzleti úton lévő férj – „megcsendült a csend”.
„Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben”- avagy a nő és férfi közötti különbségek

Szégyenlős vagy csábító - avagy a nő és a férfi közötti különbségek a zuhanyzóban

Micsoda rendkívüli kihívást jelent az, ha valaki úgy dönt, megosztja sorsát, vagy inkább a fürdőszobáját egy ellenkező neművel... 
Hol zöldebb?

Zöldnek lenni trendi! Magyarország zöld térképe

Egy nagyon kedves olvasónk, Gábor kérésére most egy olyan hazai gyűjteményt hoztam el Nektek, amiben térképes és tematikus kereső segítségével tudjátok fellelni azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik egy kicsit zöldebbé teszik mindennapjaitokat.
Ugrás az oldal tetejére