Jelenlegi hely

Elindult a "Szedd magad szamóca" szezon Lajosmizsén! Tárazz be eperből!

Elkezdődött a magyar szamócaszezon! Vár Benneteket a Szeddmagad a szamócát alkalmakra a Szőrös és Kisjuhász Kertészet Lajosmizsén!

Ismét itt az idő: a szamóca szerelmesei készülhetnek a kosaraik és ládáik megtöltésére! A Szeddmagad a szamócát napokon szeretettel várnak titeket, ahol a friss, édes gyümölcsök közvetlenül a bokorról kerülhetnek a családi asztalra. A belépés díjtalan, előzetes regisztrációra nincs szükség.

  • Április 13 szombat 8-16 óra, április 14 vasárnap 7-12 óra
  • Április 20 szombat 8-16 óra, április 21 vasárnap 7-12 óra
  • Április 27 szombat 8-16 óra, április 28 vasárnap 7-12 óra

A látogatás során nemcsak a zamatos szamócák, hanem a virágzó citromfák látványa is elbűvöl titeket. Az esemény esőben is zavartalan, hiszen a növényeket fólia alatt nevelik. A helyszín Lajosmizsén található, ahol a Szőrös és Kisjuhász Kertészet nevet követve érhetitek el a kertet.

Érkezéskor a hozott edényeket lemérik, hogy aztán a szedés élménye zavartalanul kezdődhessen. Kérlek, szedés közben legyetek figyelmesek a környezetetekre: a földön lévő csövekre, a sárra, és a növényekre, valamint a darazsakra és méhekre a bokrokon. A legédesebb gyümölcsöket ajánlom leszedni, csumájukkal együtt, óvatosan megtörve a szárat, miközben vigyáztok a tövekre és a még éretlen termésekre.

A szedés után a leszedett mennyiséget lemérik, az árak pedig változóak, amelyeket minden csütörtökön frissítenek a dátumok mellett. Fizetés kizárólag készpénzzel lehetséges. Amennyiben előre szeretnétek szamócát rendelni, kérlek, hívjátok a 06306256843 telefonszámot.

Gyerekeket és kutyákat is szívesen látnak; egy barátságos lánykutya is szabadon járkál a területen. Büszkék rá, hogy termékeik garantáltan magyar eredetűek, édesek és kíméletesen termesztettek.

Menjetek, szedjetek, és élvezzétek a friss magyar szamócák ízét!

Makai Marianna

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Mire jó a családi kiruccanás?

Mire jó a családi kiruccanás?

Pihenünk, szórakozunk, felfrissülünk, új élményeket szerzünk. Emlékeket gyűjtünk, együtt van a család. De mire tanít még az utazás?
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Ugrás az oldal tetejére