Jelenlegi hely

Elkezdődött az új évad a Ciróka Bábszínházban

"Napjainkban talán még inkább szükségünk van azokra az élményekre, amelyeket egy közösségben élünk meg: nevetésre, izgalomra, együttérzésre, fájdalomra és feloldásra. Olyan élményekre, amelyekből érzelmileg töltekezhetünk. És amelyekről gondolkodhatunk, beszélgethetünk."

Ezekkel a szavakkal nyitotta meg a Ciróka Bábszínházban az új évadot Kiszely Ágnes igazgató, aki mindjárt két jó hírrel is megörvendeztette a társulatot.

Ugyanis az előző évadban bemutatott Barguzin – lehullt csillag fénye című előadásuk két jelölést is kapott a 2022/2023-as évad Színikritikusi díjára. A legjobb új magyar dráma/színpadi szöveg kategóriában - író Fábián Péter, valamint a legjobb színházi zene kategóriában – zeneszerző Rozs Tamás. A Színházi Kritikusok Céhe szeptember 17-én 44. alkalommal díjazza a kiemelkedő színházi teljesítményeket.

A másik örömhír, hogy a Barguzin – lehullt csillag fénye előadást beválogatták az idei eSzínház Fesztiválra, amelynek keretében a darab szeptember 22. és október 1. között lesz elérhető az eSzínház.hu oldalon. A nézők szavazhatnak is az előadásokra. A legtöbb szavazatot begyűjtő produkció elnyeri az eSzínház Fesztivál 2023 Közönségdíját!

Ezt követően Kiszely Ágnes elmondta, az új évadban is kiemelt figyelmet fordít a színház arra, hogy nézőit korosztálycentrikusan szólítsa meg. Bérletajánlatukban 3-3 előadást kínálnak az óvodásoknak és kisiskolásoknak, negyedikként pedig a népszerű Mikuláskuckót válaszhatja mindkét korcsoport.

Az évad első bemutatója a Családfa mesék lesz Markó Róbert rendezésében.
A magyar népmesék alapján készülő produkció az iskolások számára fogalmaz meg fontos és elgondolkodtató igazságokat. A só című ismert népmesét zenekari kísérettel Kuthy Ágnes kelti új életre a Ciróka színpadán, ugyancsak iskolás korosztálynak. A humorral és költészettel teli előadás, A mindentlátó királylány pedig arra keresi majd a választ, hogy a szemünkkel, vagy a szívünkkel látjuk-e jól a valóságot.

Első alkalommal dolgozik a társulattal Varsányi Péter, aki a Tiszavirág című mesét állítja színpadra novemberben.
Az óvodásoknak készülő produkció az élet kicsi és nagy, de mindenképpen fontos dolgairól szól.  Az ovisok bérletében közkívánatra visszatér a népszerű Babaróka, valamint a japán, korjak, norvég, skót, angolai és magyar népmesékből szőtt mulatságos és tanulságos mese, a Macskablöff.

Az évad végén pedig új ifjúsági-felnőtt előadással rukkol elő a társulat. Szikszai Rémusz rendezésében mutatják be Örkény Tóték című kisregényének színpadi adaptációját.

A hétvégi előadások sorát egy mesés szabadtéri koncerttel nyitja meg a bábszínház szeptember 10-én vasárnap, 16 órakor. Danny Bain és Ágoston Béla közös koncertjén mesék, dalok, zenebohóc műsor, nevetséges rímek és bolondos történetek szórakoztatják a közönséget.

Szeptember 17-én pedig indul az új Vasárnapi Mesébelépő játék, amelyben izgalmas nyomozásra invitálják a látogatókat. A játék során fény derül arra, kik koptatták Kecskemét utcaköveit az elmúlt évszázadok során. A tét ezúttal is a Tiszteletbeli Társulati Tag cím elnyerése, amelyre azok pályázhatnak, akik a legtöbb vasárnap délelőttöt a Cirókával töltik.

Ebben az évadban is folytatódnak a kórházi Mesedélutánok a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház gyerekosztályán, az ősz folyamán pedig új, izgalmas kínálattal jelentkezik a bábszínház felnőtt sorozata, a Pestiek a Budai utczában.
A művészeti munka fontos részét képezi a tizenévesek tehetség gondozása is. A Lazarcú Maszkák színjátszó csoport szeptember 21-ig várja az új jelentkezőket.

Kiszely Ágnes igazgató reményét fejezte ki, hogy a 2024 júniusára tervezett Magyarországi Bábszínházak 16. Találkozója is megvalósulhat majd, amelynek 1992 óta a Ciróka Bábszínház és Kecskemét városa a házigazdája.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Amikor jön a kérdés: Tényleg van Mikulás?

Amikor jön a kérdés: Tényleg van Mikulás?

Mindannyian szembetaláltuk már magunkat ezzel a kérdéssel. Első alkalommal, mikor mi magunk szerettük volna tudni, most meg a ló másik oldalán állva. Amennyire gyerekként szerettük volna tudni, épp annyira szeretnénk most elkerülni a válaszadást.
Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Ugrás az oldal tetejére