Jelenlegi hely

Follikuláris hajbeültetés – a legmodernebb tartós eljárás

A hajbeültetés régóta végleges megoldást jelent a kopaszodással szemben. Ez az eljárás korábban eléggé drasztikus beavatkozásnak számított, mára már azonban ez teljesen megváltozott.

A genetikai eredetű hajhullásnak sajnos előbb-utóbb kopaszodás a vége. Ami már egy végleges állapottá válik, hiszen ilyen esetben a hajhagymák teljesen elhalnak. Az ilyen típusú kopaszodás enyhe és közepes stádiumban még jelentősen lassítható különféle speciális készítményekkel. Azonban a teljesen kopasz foltokat és részeket már kizárólag csak a hajbeültetés tudja eltüntetni. Aki ilyen beavatkozáson gondolkodik, annak érdemes végiggondolnia, hogy melyik eljárást válassza. Manapság már nem csak az általánosan ismert beültetési metódus létezik, amit most nevezzünk hagyományosnak. A mai napig végeznek természetesen hagyományos hajbeültetést, ami sokkal drasztikusabb módszer, mint az úgynevezett FUE. Nézzük meg tehát mi a különbség a hagyományos és a modern follikuláris beavatkozás között.

Hagyományos hajbeültetés

A hagyományos, vagyis korábban is ismert eljárás szerint a hajbőr hajhagymákkal sűrűbben benőtt területéről szó szerint lehasítják a bőr egy részét. Az így kapott hajas bőrből mikroszkóp alatt nyerik ki a hajhagymákat, amelyeket a kopasz területekre „újraültetnek”. Ez meglehetősen durva beavatkozásnak számít, hiszen ezeken a területeken a bőr rétegét teljesen el kell távolítani.

Follikuláris módszer FUE

Ellenben a follikuláris hajbeültetés kulcsa egy speciális tű, ami mikroszkopikus pontossággal, közvetlen a hajas fejbőrből képes magát a hajtüszőt eltávolítani. Ezt ezek után speciálisan kezelik, majd hasonló módon ültetik be a megfelelő területekre. Az eljárás nem jár drasztikus sebészeti beavatkozással, fájdalommentes és jelentősen kevesebb időt vesz igénybe, nem beszélve a gyógyulásról.

Természetesen mindkét hajbeültetési fajta végleges eredményt nyújt, ez utóbbi viszont kevésbé megterhelő, kevésbé látható hegekkel jár és sokkal kevesebb időt vesz igénybe. Ezért aki eldöntötte, hogy a hajbeültetést választja, annak mindenképp ajánlott a modernebb eljárás. Ezzel együtt azt is fontos szem előtt tartani, hogy a beavatkozás előtt mindenképpen szükség van egy egyeztetésre az orvosával.

A fotó forrása:
goodluz / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére