Jelenlegi hely

Három premierrel készül a Kecskeméti Nemzeti az újranyitásra

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház egész társulata izgatottan várja, hogy estéről estére ismét élményt szolgáltathasson a nézőknek, épp ezért továbbra is szívvel-lélekkel, teljes erőbedobással és a mihamarabbi viszontlátásban reménykedve próbálja a teátrum az új előadásokat. Emellett egy izgalmas új projekt is útjára indult: film készül a korábbi, Csoportterápia mjuzikelkámediből. Nem feledkezett meg a színház a közelgő ünnepről sem, egyedi adventi kalendáriummal örvendezteti meg a nézőket.

Három előadás próbái futnak

Eisemann Mihály operettjét, az Egy csók és más semmit a Nagyszínház színpadán Szőcs Artur rendezésében, többek között Koltai-Nagy Balázs, Orth Péter, Szabó Dorottya, Pál Attila és Csombor Teréz főszereplésével láthatják a nézők. A népszerű operettben közreműködik a Kecskemét City Balett, a Kecskeméti Nemzeti Színház énekkara és zenekara is. Egy jól ismert történet a válni készülő fiatal asszonyról, aki a per ideje alatt beleszeret egy fiatal férfiba, nem tudván, hogy ki is ő valójában... További események is bonyolítják a történetet, tehát egy igazán humoros félreértésekkel teli előadásra készülhetünk, ráadásul fülbemászó dallamokkal.

A Kelemen László Kamaraszínházban Woody Allen 1992-ben megjelent, Férjek és feleségek c. filmjének színpadi adaptációja kel életre Szente Vajk rendezésében. Az egyszerre elgondolkodtató és nevettető, tanulságokat és elrettentő példákat kínáló történet középpontjában a mindenkori romantikus kapcsolatok újrarendeződése áll. A két házaspár tagjait Szemenyei János, Märcz Fruzsina, Hajdú Melinda és Adorjáni Bálint alakítja.

Igazi örömjáték a Danyi Judit-Hegedűs Zoltán színészházaspár számára a Jövőre, veled, itt 2., amelyet az első résszel megegyezően Szerednyey Béla rendez. Doris és George titkos szeretői viszonya még mindig tartogat fordulatokat és megannyi kacagtató jelenetet. A romantikus vígjáték mindkét része önálló produkció, így az is garantáltan jól fog szórakozni, aki lemaradt az 1. részről. A pikáns szerelmi történetnek már-már zavarba ejtő közelségből lehetünk szemtanúi a Ruszt József Stúdiószínházban.

Itt vagyunk egymásnak - Elindult a Kecskeméti Nemzeti podcastja

Hajdú Melinda színésznő az első vendége a Kecskeméti Nemzeti Színház új podcastjának Itt vagyunk egymásnak címmel. Tóth Kata dramaturg lélekpezsdítő beszélgetéseit hallgathatja az érdeklődő közönség a Spotify-on. Csodás alkalmat adnak az adások a színház tagjainak mélyebb megismerésére. Megható és kedves történetek, anekdoták és színházi kulisszatitkok mind-mind a bensőséges beszélgetések témája lesz.

Filmként éled újjá a Csoportterápia

Az FP Films Kft. és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház együtt indult a Nemzeti Filmintézet pályázatán, amelynek keretében színházak és filmesek összefogásával készülnek produkciók streaming szolgáltatásra és televíziós forgalmazásra. A pályázat pozitív elbírálásának köszönhetően a Csoportterápia c. filmet már javában forgatják Kecskeméten.

A Galambos Attila - Szente Vajk - Bolba Tamás nevével fémjelzett darabot 2015-ben tűzte műsorra a színház, hamarosan pedig a tv-képernyő előtt ülve kacaghatnak a nézők a mjúzikelkámedi vicces jelenetein, annak ellenére, hogy a történet szereplői nagyon is hús-vér emberek, valós problémákkal.

Az eredeti szereposztásból Hajdú Melindát, Aradi Imrét és Dobó Enikőt láthatják viszont a humorra vágyók, hozzájuk Szente Vajk, Jankovics Anna és Járai Máté csatlakozott.

Zenés adventi kalendárium a Kecskeméti Nemzeti ünnepi meglepetése

Noha a társulat nagy bánatára még várni kell a személyes élményekre, a karácsonyi ajándék így sem maradhat el. Minden nap exkluzív meglepetéssel szolgál a teátrum a hírlevélre feliratkozóknak: a társulat tagjai egy-egy kedvelt zeneszámmal varázsolnak ünnepi hangulatot az otthonokba. Az előadók által választott dallamok csendülnek fel 24 napon keresztül a Kecskeméti Nemzeti színészeinek, énekkari tagjainak és zenészeinek jóvoltából, valamint egy balett etűdöt is láthatnak a színház táncosainak előadásában.

A cikk szerzője: Sárdi Barbara

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem vagyunk mi szuperanyuk? - Bebetonozott hagyomány, vagy instant anyaság?

Miért nem vagyunk mi szuperanyuk? - Bebetonozott hagyomány, vagy instant anyaság?

Hogy miért kapjuk sokszor meg a „bezzeg az én időmben, mindig rendben volt a ház, finom főtt étellel az asztalon, pedig még ennyi elektromos csodánk sem volt?”. Hogy a mai lányok miért nincsenek felkészítve az életre? Van erre egy teóriám.
A tornaszőnyegről a digitális térbe avagy miért jó az online mozgás

A tornaszőnyegről a digitális térbe avagy miért jó az online mozgás

A bezártság és a beszűkült mozgási lehetőségek alaposan átalakították az edzőtermi kínálatot. Gyakorlatilag mindenki az online térben próbál érvényesülni, ami hatalmas választékot eredményezett. Válogatásunkban a kicsiktől a 60+os tornáig, a jógától a pilates-en át az intimtornáig végigvesszük a kínálatot.
Gyerekrajz pályázat-Kreatív gyerekeket keres a Beango designer márka

Beango stílus designer rajzpályázata gyerekeknek - fődíj egy egyedi szülő-gyerek ruhaszett

Pályázat típusa: rajzpályázatKorosztály: 5-12 évesBeküldési határidő: 2021. március 14.
5 lépés gyermekünk sikeres motiválásához - letölthető jutalomtáblával

4 lépés gyermekünk sikeres motiválásához - letölthető jutalomtáblával

Sok szülő panaszkodik arról, hogy úgy érzi, nincs eszköz a kezében, amivel motiválni tudná gyermekét, legyen szó feladat megoldásáról vagy otthoni teendők ellátásáról. Ez az elmúlt időszakban több családban is kicsúcsosodott. Ehhez próbálunk néhány ötletet, megoldást adni, ami segíthet motiválni gyermekünket. Sőt hoztunk Nektek egy szuper letölthető jutalomtáblát is!
Ugrás az oldal tetejére