Jelenlegi hely

Hatodszor is a negyedikeseké a pálya - Egyedülálló versenyt indít általános iskolásoknak az MCC!

A teljes Kárpát-medencei diákság, így pécsiek jelentkezését is várja az MCC, a negyedik osztályos diákoknak szóló ingyenes csapatversenyre. Jelentkezés január 19-ig!

 

A FIT Kaland Tehetségverseny egy különleges tanulmányi megmérettetés, melyen a diákok összemérhetik és mélyíthetik ismereteiket.

Idén hatodik alkalommal szervezi meg a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programjának (FIT) kooperációs és készségfejlesztő tanulmányi versenyét. 
A FIT Kaland egy izgalmas, több tudományterületet átfogó projektfeladat megoldására hívja a nevező csapatokat. A verseny során a gyerekeknek lehetőségük nyílik egymással kooperálva, gyakorlati tapasztalat és élmény útján megalkotni egy produktumot. 
Az idei FIT Kaland fókuszában a középkor világa áll, a résztvevők a népmeséken keresztül repülhetnek vissza Mátyás király korába.
A feladathoz négy részterület kapcsolódik:
•    Rejtélyes építészet – építsétek meg közösen Mátyás otthonának makettjét!
•    Pénzügyi tudatosság – alapítsatok vállalkozást vagy készítsetek egy üzleti tervet, amely a középkori Magyarországon is érdekes lehet!
•    Színház világa – öltözzetek reneszánszba!
•    Kreatív írás – népmesei elemekkel színesítve írjátok le utazásotok történetét!

A közoktatásban kevésbé hangsúlyos területek játékos feldolgozásán túl a versenyben való részvétel a felsőbb évfolyamok tanulmányi versenyeire is kiváló tapasztalatszerzési lehetőség.

A nyertes csapat értékes tárgyi nyereményeket vihet haza (pl.: okosóra, sportkamera) valamint tagjai felvétel nélkül, automatikusan kerülhetnek be a Fiatal Tehetség Program 2024 szeptemberétől induló évfolyamába is.

A három fős csapatok jelentkezését a fit.mcc.hu/fit-kaland oldalon várjuk.
A regisztrációra 2024. január 19-éig, az elkészült projektfeladatok benyújtására február 12-ig van lehetőség.

További információ: ITT és az intézmény facebook oldalán ITT!

Mathias Corvinus Collegium

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt a hagyományos iskolarendszeren túlmutató, ingyenes, társadalmilag hasznos, közösségi célokat szolgáló képzéseket az általános és középiskolás korú fiataloktól kezdve egészen a felsőoktatásban tanuló vagy már diplomás korosztályig. Az MCC tudásközpont, amely a képzések mellett rendezvényeivel, konferenciáival, könyveivel, nyilvános közléseivel részt kíván venni az összmagyarság felemelkedését szolgáló közéleti párbeszéd és kultúra fejlesztésében.

http://www.mcc.hu 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nőnap idézetek: Rólunk szól

Nőnap idézetek: Rólunk szól

A nemzetközi nőnapot először 1911-ben ünnepelték meg Clara Zetkin javaslatára, majd rá 2 évre március 8. lett a napja. Hazánkban 1914 óta emlékeznek meg hivatalosan is a nőkről. Virág, bombon, apró ajándékok helyett álljon itt néhány idézet, ami rólunk, nőkről szól.
Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Pályázat típusa:  rajz, versíró és fotópályázatBeküldési határidő: 2024. március 8.Korcsoport: általános és középiskolás diákok, akik az EDUVIZIG területén tanulnak (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom Vármegye valamint Vas és Veszprém Vármegye egy része)
„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. április 15.Korcsoport: 8 - 15 év közötti általános iskolás diákok 2 kategóriában
Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Ugrás az oldal tetejére