Jelenlegi hely

Hogy mindenkinek boldog lehessen a Karácsony-fogjunk össze idén is Kecskeméten!

A mai világban zajló negatív események hatására sajnos még több családot érint az elszegényedés, és az ünnepek közeledtével sokakat elszomorít a helyzet, hogy nem tudnak ajándékot tenni a fa alá.

Számtalan akció, szervezet dolgozik kollégáival és önkénteseivel azon az ünnepek előtt, hogy mindenkihez jusson étel, meglepetés a gyerekeknek, akárhol is élnek.

A karácsony sokunknak egy kötelezően teljesítendő teendőlistává vált. Hajlamosak vagyunk a sok ránk erőszakolt külsőség közepette elfeledkezni az eszmeiségéről. Ne csak a családunkra, de a körülöttünk élőkre is gondoljunk. Sokan vannak, akik nem egy ajándéknak, de ételnek, meleg ruhának is örülnének. 

Hogyan adományozz?

1. Ne feledd, csak azt a tárgyat vagy ruhát, játékot, könyvet add tovább, olyan élelmiszert vegyél, melyet Te is megennél, vagy elfogadnál.
2. Élelmiszereknél fontos a szavatossági idő!
3. Karácsonyi édességek különösen fontosak ilyenkor, mi lehet unjuk már a szaloncukrot, csokis függőket, de más csak a boltok polcain találkozik velük... és ugyanez vonatkozik a karácsonyfadíszekre is, egy új csillogó karácsonyfadísz, mindig örömet tud okozni!
4. Ha több ruhát adnál, írd rá a csomagra kívülről, hogy mi található benne és milyen mérettartományban: pl. rugdalozó 56 - 86-os méretűek; vagy hosszú szárú gyereknadrág 122 - 146-os méretűek. Nagy segítség tud lenni, mikor nagy mennyiségű ruhát kell olykor átválogatnia az önkénteseknek.
5. A játékokat is jelölhetjük kor szerint, hiszen azok akik átadják az adományokat, nem feltétlenül ismerik minden játék korosztályra vonatkozó ismérveit.
6. Ha elemes játékot, villogó karácsonyi díszt ajándékozol, kérlek tegyél mellé hozzávaló elemet is, nincs is annál rosszbb, mint, amikor megkapja a kisgyermek a játékot, de azt nem tudja kipróbálni. Ne gondold, hogy mindenkinél lapul egy csomag felbontatlan elem.
7. Adományozás során gondolhatunk az étel intolarenciával küzdőkre, és cukor- vagy gluténmentes termékeket is helyezhetünk a Szeretetdobozba, mint például édesítőszert, cukormentes kekszet, gluténmentes tésztát. Ezeket főként jelöljük!

Adunk pár ötletet, hol várják segítségeteket az idén: 

Hírös Agóra

MENNYI SZERETET FÉR EGY CIPŐSDOBOZBA?
Több, mint gondolnád. Hiszen egy csöppnyi gondoskodással varázslatos pillanatokat szerezhetsz olyan rászoruló gyerekeknek, akiknek ez mindennél többet ér.
Segítsd ajándékgyűjtő akciónkat és pakolj tele ajándékokkal egy cipősdobozt, majd juttasd el hozzánk.
A dobozokat 2022. NOVEMBER 28-től DECEMBER 14-ig MUNKANAPOKON 8-18 óráig a Hírös Agóra Kulturális Központ (Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.) aulájába várjuk.
A csomagba kerülhet: gyermekjáték, írószer, könyv, tisztálkodási szerek (folyékony szappan, sampon, fogkrém, fogkefe), esetleg meleg ruha.
AMI NAGYON FONTOS: csak zárt dobozban eljuttatott csomagot fogadunk el (pl.: nylon táskát, ajándéktasakot, bármilyen csomagot, ami nyitott, nem tudunk átvenni)
A csomagra jó látható helyre írd rá, hogy milyen nemű és korú gyermeknek szól az ajándékod.
Mi összegyűjtjük és eljuttatjuk a Magyar Vöröskereszt segítségével a sok-sok rászoruló gyermeknek, hogy a te ajándékoddal is szebbé varázsoljuk a karácsonyukat.
Felhívásunkhoz cégek, magánszemélyek és intézmények is csatlakozhatnak.

Malom Központ:

Idén a Malom Központ a Kecskeméti Nagycsaládosokkal összefogva várja adományaitokat.

Gyűjtőpont: Malom Központ 2. emelet, Kecskemét, Korona u. 2.
Leadható: november 18-december 18-ig
Amit szívesen fogadnak: tartós élelmiszer, tisztálkodási-tisztítószerek, takarók, jó minőségű ruhák, könyvek, játékok, kozmetikumok.
Fontos, hogy NEM szükséges csomagolni!

Cipősdoboz akció:

Kecskeméti leadópontok: Baptista Szeretetszolgálat, Kecskemét Bercsényi utca 3. fszt. tel.: 0620 409 7750 és Biolife Plazmaközpont Kecskemét, Korona utca 2. tel.: 36300975899

Országos gyűjtőpontok listája ITT  érhető el.
Leadható: december 19-ig
Amit szívesen fogadnak: bármit, aminek a gyerekek örülnek, legyen az mesekönyv, játék, iskolai felszerelés, higiéniai termék, stb.
Fontos, hogy jól láthatóan szerepeljen rajta, milyen nemű és korú gyermeknek szántuk az ajándékot.

Egyajándék:

A Magyar Máltai szeretetszolgálat is tart adománygyűjtést. 
Gyűjtőpont: Kecskemét, Hoffmann János utca 11.
Leadható: december 15-ig
Amit szívesen fogadnak: mesekönyvek, játékok, társas- és kreatív foglalkoztató játékok, édesség, sportfelszerelés, takarók, bébiétel
Fontos, hogy jól láthatóan szerepeljen rajta, milyen nemű és korú gyermeknek szántuk az ajándékot.

Amennyiben tudomásotok van egyéb, Kecskeméten zajló adománygyűjtésről, kérünk titeket, jelezzétek!
 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pályázat típusa: alkotói pályázat óvodsoknak és kisiskolásoknak Beküldési határidő: 2023. április 23.
"Ez a gyerek egyszerűen csak épp kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

"Ez a gyerek épp csak kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

Esik a havaseső és fagyos szél csípi arcom a délutáni szürkületben, mikor várom a villamost egy hosszú és megterhelő januári munkanap után.Annyira elfáradtam ma, csak bámulni szeretnék ki az ablakon, és nézni, ahogy a város elhalad mellettem.Éppen csak lehuppanok az ülésre, mikor két korombeli nő foglal helyet előttem.
Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeptembertől a gyerekeink házi feladata okozza az egyik legnagyobb stresszforrást a családokban. Bár ugye a legtöbb szakember már nyíltan hangoztatja: "az otthoni házi feladat rossz hatással van a gyerek és a szülő kapcsolatára", még sincs ilyen irányú változás a rendszerben.
Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Ha január, akkor sokak fogadalmában az életmódváltás szerepel. Hogy egészségesebben fognak táplálkozni, esetleg bevezetik a rendszeres testmozgást az életükbe. Ehhez szeretnék nektek segítséget nyújtani 10 egyszerű lépésben.
Ugrás az oldal tetejére