Jelenlegi hely

„Hogy a várandósság és gyermeknevelés ideje ne szorongással, bizonytalansággal teli időszak legyen” – Születésünnep, ami értünk van!

14 nap, 70 program 30 szakember és rengeteg ajándék! Május 1-én kezdődik Kecskeméten a Születésünnep rendezvénysorozata! Programjaik segítenek, hogy a várandósság és gyermeknevelés ideje ne szorongással, bizonytalansággal teli időszak legyen, hanem olyan értékes életszakasz, amely a leendő édesanyákat megerősíti nőiségükben, kisbabájukkal és a párjukkal való kapcsolatukat elmélyítse, s megadja a lehetőséget, hogy a babavárást boldog pillanatokként élhessék át. 

A Születésünnep főszervezőjével Kovács-Dandi Csillával beszélgettem. - Makai Mariann interjúja.

Először is mesélj magadról, ha épp nem a Születésünnepet szervezed, akkor mivel foglalkozol?

Nem véletlenül szervezem már 6. éve a Születésünnepet, hiszen magam is a szülés csodálatos világában dolgozom, és igyekszem szakmai tudásom folyamatosan bővíteni. Kismama jógát oktatok, itt szoktunk a várandósokkal az együtt mozgás mellett összebarátkozni is. Szerintem fontos, hogy ne csak a testükben érezzék jól magukat, hanem lelki támogatást is kapjanak. Három gyermeket szültem, pontosan tudom, hogy a várandósság tartogat nehézségeket is.

Szülésfelkészítő csoportjaimban szívesen osztom meg tudásom mellett saját szüléseim tapasztalatait is, melyek nagyobb tanítók voltak, mint bármelyik képzés. Első gyermekem kórházban, a második és harmadik pedig már otthon született.

Volt már szerencsém a szülőszobán érzelmi támogatóként is jelen lenni. Ezt úgy hívják, hogy dúlai kíséret. Ilyenkor az a feladatom, hogy a szülőpár mellett álljak, és segítsem őket abban, hogy szép, pozitív élmény legyen a szülés. Kismama jóga, szülésfelkészítés, szüléskísérésben tudok segíteni a várandós anyukáknak.

Azt már tudjuk, hogy milyen gazdag és értékes programokkal várjátok a résztvevőket, de hogy is kell valójában elképzelni ezt a rendezvényt?

Úgy képzeld el ezt a 2 hetet, mint egy aktív programbombát. Minden napra találsz egy érdekes előadást, egy interaktív beszélgetést vagy akár egyéni vagy csoportos foglalkozást. Szakembereink között orvosok, védőnők, mentő szakápoló, pszichológus is megtalálható. A résztvevő biztos lehet benne, hogy minden kérdésére, elakadására itt megoldást talál! Beszélgetés, mondókázás, tornázás, baráti találkozások, remek hangulat, szakmai színvonal!

Csak várandósokat vártok, vagy pontosan kiknek is szólnak ezek a programok?

Programjaink egyrészt a várandósokat hívja azért, hogy a szülés körüli kérdésekre válaszokat kapjanak, de nem csak várandósokat várunk, hanem a kisgyermekes (0-3év) anyukákat, hogy például táplálkozási, mozgásfejlődési témában hasznos ismeretekre tegyenek szert.

70 programot ebben a cikkben nem tudunk felsorolni, hol találják meg pontosan az érdeklődők a programokat, és konkrétan Te mivel készülsz erre a két hétre?

Igen, valóban nagyon sok programmal várjuk az érdeklődőket a szuletesunnep.hu oldalon napi bontásban vannak fent a programok, itt lehet kiválasztani, ki melyiken venne részt szívesen.

Én pedig ide várom szeretettel az érdeklődőket:

  • május 9. hétfő 17.30 - Miben segíthet egy dúla? – Libri Mesebolt
  • május 10. kedd 10.00 - Szülésélmény-mesélő – Katona József Könyvtár
  • május 11. szerda 17.00 - Szülésfelkészítő – kérdezz-felelek – Katona József Könyvtár – ez a programom ÚJ

Nem tévedek nagyot, hogy ez egy hatalmas feladat, amit egyedül képtelenség megszervezni, és azt is tudom, hogy Ti egy rendkívül erős és összetartó csapat vagytok, de ha ki kellene emelni pár nevet, ki lenne az, akinek sokat köszönhetsz?

Főszervezői feladataim során 30 szakembert igyekszem összetartani és az órarend kialakítása, a támogatói ajándékok gyűjtése mind az én feladatom. Természetesen a többiek nélkül nem lenne Születésünnep, mindannyian kellünk ehhez a szakmai összefogáshoz, bizony van pár segítőm, akiknek most szeretnék köszönetet mondani, és remélem, még sokáig bírják velem.

  • Szabó Béláné Rita, a jobb kezem, Ő a honlap szerkesztője,
  • Butkáné Kis Regina, a dizájner, a plakát és az útlevél szerkesztője,
  • Dr. Járomi Éva, a Szem, ellenőrzi a weboldal helyességét, hogy minden fontos információ fent legyen,
  • Szabóné Kis Éva, tárgyaló partnerem a városi egyeztetések során, fontos háttér támogatást biztosít,
  • Idei évtől új segítőm Csörsz Édua, a FB mágus.

Munkánk minden évben önkéntes és ingyenes, nekünk ezért senki sem fizet. Szívvel-lélekkel vagyunk a Születésünnep szolgálatában.

Bizton állíthatom, hogy öröm Kecskeméten kismamának lenni, babát várni, hiszen nagyon sokan dolgozunk azért, hogy az édesanyákká váló nőknek minden lehetőséget meg tudjunk adni, csapatunk szakértelme, elhivatottsága nem kérdés számomra és a velük kapcsolatban lévő már édesanyákká váló nők számára sem.

Bővebben itt tudsz érdeklődni:

Makai Marianna - Kecskemétimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére