Jelenlegi hely

Hogyan készítsük fel az otthonunkat az iskolakezdésre?

A gyerekek és a felnőttek életében is új fejezet kezdődik.

Nem elég a szülőknek magukat trenírozni a nagy napra, még a lakást is át kell rendezni! Ne aggódjunk, annyira azért nem szörnyű a helyzet, ahogy azt elsőre gondolnánk. Az iskolakezdés a gyerekek életében egy nagy lépés, de ehhez bizony a szülőknek, illetve az életterünknek is alkalmazkodnia kell. Amíg a kicsik ilyenkor többnyire izgalommal vegyített kíváncsisággal feszülnek neki az első napnak, sok szülőnek eddigre már alig maradt körme a sok aggodalomtól.

Az első osztályra való felkészülés persze nem az első szeptemberi tanítási nap előtt kezdődik, hanem már bőven az óvodában. Éppen ezért se aggódjuk túl a dolgok, inkább próbáljuk megteremteni a megfelelő környezet otthonunkban. A gyerekszoba átalakítása egy olyan folyamat, ami nagyjából a kamaszkorig a szülők feladata, ezután is, de többnyire már a saját ízlésük lesz a meghatározó. Amikor az ovisból iskolás lesz, akkor még nem kell teljes lakberendezési káoszra készülni.

Biztosítsunk egy helyet az iskolásunknak, ahol tanulhat, azaz egy tanulósarkot célszerű kialakítani, ahol az íróasztal és a szék állnak. Ilyenkor még nem körmöli órákig a házi feladatot, viszont játszani még sokat játszik, éppen ezért hagyjunk szabadon számára ehhez is elegendő helyet, nevezzünk ki számára például egy szőnyeget játszótérnek. A szoba rendelkezzen elég tárolóval, ahol a tanszerek mellett elegendő hely jut a játékoknak is. Gyerekszobánk ügyében érdemes szétnézni az RS Bútor kínálatában, remek megoldásokat találhatunk, amik több évig kiszolgálják majd a gyerek igényeit.

Nagyon fontos továbbá, hogy nem csak az iskolásunk szobájának kell az iskolakezdésre készen állnia, hanem a lakás többi részének is. Ez azt jelenti, hogy alakítsunk ki olyan zónákat, amik semlegesek, ahol senki nem dolgozik, senki nem tanul. Ezzel egyetemben az ehhez szükséges holmijait sem hagyja szét. Ez pedig megint egy fontos részlet, hiszen a rend segítségével a szülőknek is jóval könnyebb a dolga, hiszen például a reggeli indulást nagyban leegyszerűsítheti, ha az előszobánk átlátható.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.
Ugrás az oldal tetejére