Jelenlegi hely

Hogyan válasszunk utazóágyat a gyermekekkel való kényelmesebb utazás érdekében?

A gyerekekkel való utazás minden szempontból élményt jelent. A megfelelő utazóágy segítségével nagyobb kényelmet biztosíthatsz magadnak és gyermekednek az utazás során. Ezeket úgy tervezték, hogy könnyűek és hordozhatóak legyenek, így útközben és otthon is használhatod őket, és tudod, hogy ha egyszer megszokod, el sem tudod majd képzelni, hogy nélküle utazz!

Minek kell az utazóágy?

Nyilvánvaló, hogy a gyerekekkel való utazás rengeteg extra dolgot igényel. Az utazóágy egy másik, meglehetősen nagyobb tétel a listán. Ez akkor jön jól, ha autóval utazol, és megengedheted magadnak, hogy terjedelmesebb csomagokat csomagolj be. Ha olyan szállodába mész, ahol a baba számára kiságyat is foglalhatsz a szobába, akkor valószínűleg felesleges, és akkor azt csak pluszként kell majd cipelned magaddal. Akkor sem éri meg, ha tényleg csak évente egyszer utazol, és a fennmaradó időben csak a szekrényedben állna.

  • Ha gyakran utazol el otthonról, az utazóágy lehetővé teszi, hogy bárhol felállíts egy olyan helyet, ahol a baba aludhat. Tudni fogod, hogy olyan biztonságos és kényelmes környezetben alszik, amelyet ismer, és ahol jobban érzi magát.

Azoknak a szülőknek, akik azt szeretnék, hogy gyermekeik otthonuktól távol is kényelmesen aludjanak, az utazóágy felbecsülhetetlen értékű kiegészítő. Használható a hagyományos kiságy kiegészítésére vagy helyettesítésére, de általában kisebb méretű, hogy kompaktabb legyen. Összecsukható egy praktikus utazótáskába.

Milyen anyagú utazóágy?

Az utazóágyak általában fém vagy műanyag vázzal rendelkeznek, légáteresztő hálós vagy szövet oldallal, valamint stabil aljjal és kemény matraccal, amely összecsukható és elpakolható. A gyermekágy nehezebb változatai kerekekkel is rendelkezhetnek, hogy könnyebb legyen a térben való kezelésük.

Milyen paramétereket kell figyelembe venni?

  • Rövid/hosszú távra tervezed? Az újszülöttek számára praktikus, ha bölcsőbe lehet őket helyezni. Hosszú távú használat esetén azonban győződj meg arról, hogy a kiságy képes alkalmazkodni és együtt nőni a babával.
  • Ha kiságyat vásárolsz, győződj meg róla, hogy az összeszerelés és az összerakás egyszerű és gyors folyamat, amellyel nem kell feleslegesen küszködnöd.
  • Ellenőrizd, hogy a baba nem tud-e egyedül kimászni a kiságyból, és hogy nincsenek-e olyan éles sarkai, ahová a baba ruhája beakadhat.
  • Győződj meg róla, hogy az apró alkatrészek (pl. cipzárak) jól le vannak takarva, és nem áll fenn a lenyelés veszélye.

Biztonságosak az utazáshoz használt matracok?

Az eredeti utazóágy matrac tökéletesen biztonságos alvásra, de szilárdnak, teljesen síknak és vízállónak kell lennie, és nem tartalmazhat puha vagy párnázott részeket, különösen a baba feje tájékán.

A kiságyban nem lehet laza vagy terjedelmes ágynemű, amely túlmelegedést okozhat. Az ideális hőmérséklet a gyerekszobában 16 és 20 fok között van.

Párnákat nem szabad elhelyezni a kiságyban, és a csecsemőket a hátukra kell fektetni, a lábukat pedig az ágy lábánál kell elhelyezni.

Milyen típusú utazóágyak vannak?

Az utazóágyaknak több típusa létezik, amelyek funkciójukban, megjelenésükben és egyéb paramétereikben különböznek egymástól.

  • Pop-up utazóágyak - Ez egy kompakt megoldás újszülöttek számára, elég kompakt és kicsi ahhoz, hogy elférjen a poggyászban. Összecsukható és körülbelül 3 kg súlyú.
  • Klasszikus utazóágyak - Hagyományos utazóágy, amely 3 éves korig alkalmas. Ezek általában 6-15 kg-ot nyomnak, nagyobbak, és nem pakolhatók a kézipoggyászba, így több helyet foglalnak el.
  • Kültéri kiságy - Vannak kempingezésre alkalmas kiságyak is. De a kertben vagy beltérben is használhatók. Könnyen hordozhatók, és általában sátorszerűen vannak kialakítva, amelyek egy kisebb hátizsákba összehajthatóak. Tartós rovarhálót tartalmaznak, csak a matrac vékonyabb és nem olyan kényelmes, mint a hagyományos utazóágyak matraca.

Az utazóágyak egyéb praktikus funkciói

A legtöbb utazóágy játszóházként is használható, hogy a baba biztonságban legyen. Különösen ott ideális, ahol nincs klasszikus játszótér. Egyes utazóágyak pelenkázóasztallal, bölcsővel is rendelkeznek. Olyan kiságyakat is találhatsz, amelyekhez szúnyogháló is jár a kempingezéshez, baldachin a melegebb napokra, UV napvédő... A lehetőségek tárháza végtelen.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.
Ugrás az oldal tetejére