Jelenlegi hely

Hozz 1 könyvet! avagy a nem használt könyvedet, ajánld fel a vasútállomáson lévő szabadpolcos "mindenki könyvtárának"

A Rotary Tékát még 2019 április elején „nyitották” meg a kecskeméti vasútállomás várótermében, amelynek a népszerűsége töretlen, hiszen a hosszú várakozási időt egy kis könnyed olvasással csak jobban ki lehet bírni.

A szabadpolcos "mindenki könyvtárát" nagyon szeretik, a könyvek fogynak, az emberek olvasnak, és természetesen ez is a cél, az olvasás, a minőségi időtöltés. De a könyvek elfogynak és az állomásra minden nap újabb és újabb emberek érkeznek, a kis "könyvtárat" pedig szeretnék minél tovább éltetni. Nagy többségben a Rotary Club Kecskemét tagjai és barátai pótolják a könyveket - ők is alapították, nekik köszönhetjük, a sok kellemes várakozási percet! - és most a mi segítségünket kérik:

Amennyiben van otthon vagy ismerőseid körében már nem használatos, de további olvasásra alkalmas könyv, akár lehet lektűr, szakmai, mesekönyv, ifjúsági és gyermek, szépirodalmi, gasztronómiai, etc., úgy légy szíves azt félretenni vagy eljuttatni az állomásra, egyszerűen csak tedd ki a polcra.

Amennyiben gondot okozna elvinni, bátran hívd a klub szervezőjét, Varga Tibort a +36 20 4692 969-es telefonszámon s ő szívesen átveszi azt Kecskeméten és a környező településeken egyaránt.

Annyi olyan könyv sorakozik a polcainkon, amikhez már biztos nem nyúlunk, had okozzanak másoknak is örömet!

Köszönettel és szíves üdvözléssel

dr. Kriston -  Vízi József
ny. múzeumi főtanácsos

„A könyv a legnagyobb varázslat, minden csoda benne van, ami eddig volt s ami ezután lesz… mert aki olvas, az szabad lesz, megismerve mások gondolatait, szabadon választhat, kialakíthatja a saját gondolatait, összemérheti őket, veszthet és győzhet, okulhat és javíthat, ahogy méltó az emberhez. Ugye milyen egyszerű, csak meg kell tanulni az ábécét, és olvasni kell.”
(Csukás István)

Kecskemétimami - Makai Marianna - 

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.
Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Avagy last minute adventi kalendáriumok. Míg határidők léteznek, a last minute kifejezés örök szóhasználatban marad. Percek alatt kell megoldanunk 24 egyformát és a belevalókat. Hidd el, nem olyan nagy ördöngősség, már ha van inspiráció.
Beszélgetős padok a magány ellen

Beszélgetős padokkal a magány ellen

Ez egy egyszerű, de jól működő kezdeményezés, ami több országban is elterjed: a „Happy to chat" padok arra ösztönzik az embereket, hogy beszélgessenek egymással.
Ugrás az oldal tetejére