Jelenlegi hely

Így buliztak a HÍRCSE klub tagjai – ezért is jó közénk tartozni

A HÍRCSE - Hírös Családmentor Egyesület egy olyan közösség, amely a családalapítás előtt állók és a kisgyermekesek számára nyújt támogatást, tanácsadást és programokat. A HÍRCSE tagjai ismert szakemberek a baba-mama „al”világban, persze ezt csak viccesen írom most le, de valóban azt lehet mondani, hogy a legkiválóbb helyi szakemberek fogják össze, és ezáltal egy valóban hiteles és naprakész információt nyújtanak a várandósoknak és kisgyermekes családoknak.

Galéria megnyitása (Facebook)

A Hírcse Csacsogó baba-mama klub szerdánként fél 10-től várja a családokat a Katona József Könyvtár II. emeletén, ahol változatos, előre meghatározott témákban beszélgethetnek szakértőkkel és egymással. A részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezés szükséges, amit a klub zárt Facebook csoportjában lehet megtenni.

A klub legutóbbi foglalkozása egy igazi farsangi buli volt, ahol a legkisebbek kaptak főszerepet. A babák és a mamák egyaránt kreatív és varázslatos jelmezekbe öltöztek, és nagyon jól szórakoztak. A legapróbb baba, alig pár hónapos volt és bár végig aludta a bulit, mégis nagyon remekül kikapcsolódhatott az anyuka. Egy ilyen közösséghez azért is jó tartozni, mert az anyának is szüksége van a feltöltődésre, a baráti beszélgetésre és a vidámságra.


Szabóné Kis Éva a Hírcse elnöke és Dr. Fetterné Marozsán Mónika - Gyógytornász

A farsangi bulin nem maradhatott el a jelmezverseny sem, amelynek zsűrijében Dr. Pongrácz Péter gyermekorvos és Koleszár Márta, a Katona József Könyvtár képviselője ült. A zsűri nagyon nehéz dolga volt, mert csodás, egyedi ötleteket láthattak. A nyertesek értékes ajándékokat kaptak a klub támogatóitól, akiknek ezúton is köszönetet mondunk.

A farsangi bulit a Csillogó Csimota foglalkozás Böde-Harkai Csilla vezetéséve és a Manka gyógypedagógus által vezetett anyukáknak szóló átmozgatás és tánci tette még színesebbé és vidámabbá.

Nagyon köszönjük a farsangi jelmezversenyünk nyereményeinek a felajánlását: Edit Schonerné Emődi-nek, Szilvia Tót-nak, Éva Szabóné Kis, Csillogó_Csimota - Böde-Harkai Csilla, Neomedical Kecskemét - Mónika Fetterné Marozsán, Butkáné Kis Regina, Jóka Alexandra, Kovács-Dandi Csilla -nak, Szabó Béláné Rita-nak , és Annamária Fehér-Szenti-nak.

További támogatóinknak Katona József Könyvtár, Fornetti Kecskemét és a HÍRCSE alapító Tagjainknak!

A farsangi buliról készült fotókat Marianna Makai Kecskemétimami készítette. A HÍRCSE baba-mama klub további programjairól és a jelentkezésről bővebb információt a [Facebook csoportjukban] találhatnak az érdeklődők.

Makai Marianna

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére