Jelenlegi hely

Ilyen a baba egészséges étrendje egy éves kor után

A kisgyerekeknek speciális igényeik vannak ebben a korban. 12 hónaposan a babák egy része még anyatejet kap, mások tápszert, viszont olyan gyerekek is akadnak, akik nem szeretik az utóbbit, náluk például a megfelelő zöldségek bevetésével lehet biztosítani a szükséges kalciumot, amit a kicsi szervezete igényel.

A totyogóvá váló kisgyermekek táplálásánál nagyon fontos szem előtt tartani, hogy nem felnőttekről van szó, így bár egyre több mindent fogyaszthat el azok közül az ételek közül, amit a család többi tagja is eszik, attól még ebben a korban speciális igényeik vannak, hiszen folyamatosan  fejlődnek, tanulnak. Ehhez pedig napi többszöri etetésre van szükség, amiben még mindig fontos szerepet játszanak a tejalapú táplálékok, amiket az anyatejjel vagy ha erre nincs lehetőségünk, akkor a HiPP junior ital segítségével tudunk biztosítani.

Emellett fontos, hogy biztosítsuk a  változatos étrendet, amiben az alábbiakra kell odafigyelni. A megfelelő élelmi rostok az anyatej mellett megtalálhatóak a banánban, a paradicsomban és az almában is többek közt. Az uzsonnára és tízóraira is tökéletesen megfelelő zöldségek és gyümölcsök továbbá nagyon fontosak, hogy a fejlődésben lévő szervezet számára biztosítsák a kellő vitaminokat. Nem kell túlzásokba esni a rostokat illetően, hiszen továbbra is nagyon fontos, hogy tudjuk, nem egy felnőtt étrendjét kell biztosítani a picinek.

Emellett ügyeljünk arra, hogy nem kell túl sós ételeket adni a babának, próbáljunk inkább más fűszerekkel gondoskodni arról, hogy a kellő ízt elnyerje az étel. Hozzáadott cukrokra nincs szükség, a gyümölcsökben megfelelő mennyiségű természetes cukor van. A tejalapú táplálék 12 hónapos kor után is szerves részét képezi a gyerekek étrendjének, azaz naponta többször kell fogyasztaniuk, hogy az immunrendszerük, a szervezetük kellő védekezőképessége megfelelően működjön.

Az anyatej mellett tehát ebben van segítségére az anyáknak a junior gyerekital, ami egyszerűen elkészíthető, és emellett a szükséges ásványi anyagokat, vitaminokat és nyomelemeket is tartalmazza, amire a gyermeknek ebben a korban szüksége lehet. A keményítő tartalmú ételek szerepeljenek az étrendben, de a feldolgozott, magas só- vagy cukortartalmú élelmiszerekre nagy mennyiségben semmiképpen nincs szükség

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

Te is tudsz ilyen „jó szándékú”, de romboló mondatokat? Nekem a „kedvenceim” az „Engedd el!” a „Másoknak sokkal nehezebb” és a „Tudom, mit érzel”. Ilyenkor szívesen visszakérdeznék: Tényleg tudod?! Szerintem fogalmad sincs…
Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Pályázat típusa: makettépítő pályázatBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Ugrás az oldal tetejére