Jelenlegi hely

Ilyen a baba egészséges étrendje egy éves kor után

A kisgyerekeknek speciális igényeik vannak ebben a korban. 12 hónaposan a babák egy része még anyatejet kap, mások tápszert, viszont olyan gyerekek is akadnak, akik nem szeretik az utóbbit, náluk például a megfelelő zöldségek bevetésével lehet biztosítani a szükséges kalciumot, amit a kicsi szervezete igényel.

A totyogóvá váló kisgyermekek táplálásánál nagyon fontos szem előtt tartani, hogy nem felnőttekről van szó, így bár egyre több mindent fogyaszthat el azok közül az ételek közül, amit a család többi tagja is eszik, attól még ebben a korban speciális igényeik vannak, hiszen folyamatosan  fejlődnek, tanulnak. Ehhez pedig napi többszöri etetésre van szükség, amiben még mindig fontos szerepet játszanak a tejalapú táplálékok, amiket az anyatejjel vagy ha erre nincs lehetőségünk, akkor a HiPP junior ital segítségével tudunk biztosítani.

Emellett fontos, hogy biztosítsuk a  változatos étrendet, amiben az alábbiakra kell odafigyelni. A megfelelő élelmi rostok az anyatej mellett megtalálhatóak a banánban, a paradicsomban és az almában is többek közt. Az uzsonnára és tízóraira is tökéletesen megfelelő zöldségek és gyümölcsök továbbá nagyon fontosak, hogy a fejlődésben lévő szervezet számára biztosítsák a kellő vitaminokat. Nem kell túlzásokba esni a rostokat illetően, hiszen továbbra is nagyon fontos, hogy tudjuk, nem egy felnőtt étrendjét kell biztosítani a picinek.

Emellett ügyeljünk arra, hogy nem kell túl sós ételeket adni a babának, próbáljunk inkább más fűszerekkel gondoskodni arról, hogy a kellő ízt elnyerje az étel. Hozzáadott cukrokra nincs szükség, a gyümölcsökben megfelelő mennyiségű természetes cukor van. A tejalapú táplálék 12 hónapos kor után is szerves részét képezi a gyerekek étrendjének, azaz naponta többször kell fogyasztaniuk, hogy az immunrendszerük, a szervezetük kellő védekezőképessége megfelelően működjön.

Az anyatej mellett tehát ebben van segítségére az anyáknak a junior gyerekital, ami egyszerűen elkészíthető, és emellett a szükséges ásványi anyagokat, vitaminokat és nyomelemeket is tartalmazza, amire a gyermeknek ebben a korban szüksége lehet. A keményítő tartalmú ételek szerepeljenek az étrendben, de a feldolgozott, magas só- vagy cukortartalmú élelmiszerekre nagy mennyiségben semmiképpen nincs szükség

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Zöldebb lett a föld! - Kecskeméti alkotói pályázat

Zöldebb lett a föld! - Kecskeméti alkotói pályázat

Pályázat típusa: alkotóiKorosztály: 3 -18 éves - 4 korcsoportbanBeküldési határidő: 2021. május 20.
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 
Még hasznos is lehet, ha játszik a gyerek? – ezekkel a videojátékokkal tanulhat nyelvet

Még hasznos is lehet, ha játszik a gyerek? – ezekkel a videojátékokkal tanulhat nyelvet

Digitális bennszülötteknek hívjuk a Z generációs - 1990 után született – gyerekeket, ők már az internettel együtt nőttek fel, és annak minden előnyével és hátrányával meg kell küzdeniük. Nekünk, akik még előtte voltunk gyerekek, és a gyerekkori emlékeink a valós világról szólnak, sok esetben nehéz elfogadni, vagy épp támogatni gyerekünket a számítógépes világ kapcsán. Pedig számos előnnyel is járhat, csak ki kell nyitnunk a világra! - Dezsőfi Beatrix középiskolai angoltanár írása.
Ugrás az oldal tetejére