Jelenlegi hely

Ingyenes digitális családtámogató program indult Kecskeméten 

2022. május 23-án indult útnak a felelős szülőket segítő digitális felület: az EVITA. Az Evita programját azoknak a fiatal családoknak ajánljuk, akik a gyermekvállalás előtt, közben vagy már boldog, kisgyermekes családokként szeretnének felelős szülőkké válni.

Az oldalon ingyenes regisztrációt követően 5 nagy témakörben kaphatnak hiteles információt, a családtervezéstől egészen az iskolaérettségig.  A szakemberek által, közérthető módon megírt anyagok bárki számára elérhetőek és saját tempóban végezhető kurzust formálnak.

Témakörök:

  • Nőgyógyászat
  • Gyermekgyógyászat
  • Mentálhigiéné
  • Gyógypedagógia
  • Gyógytornászat


Az EVITA nemcsak szolgáltatás, hanem támogató partnerség is. A több, mint 20 együttműködő partner részvételével működő hálózatban a KézenFogva Alapítványtól kezdve, a Budapesti Korai Fejlesztő Központon át a Nagycsaládosok Országos Egyesületéig, szakmai, szociális és önkormányzati szereplők is segítik a családokat.


A Magyar Ifjúsági Konferencia alapította kezdeményezés célja, hogy minden családhoz eljuthasson a megfelelő információ a várandósság és gyermeknevelés áldott időszakában. A szükségben lévő családoknak a partnerség segít eljutni a megfelelő támogató közösségekhez, illetve egészségügyi vagy egyéb szakmai ellátáshoz.

A programról minden információ megtalálható az evita.hu oldalon. Regisztrációhoz kattints ide: REGISZTRÁCIÓ

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor Brúnó még a pocakomban volt, már akkor tudtuk, hogy szeretnénk egyenrangú szülők lenni - Interjú Szegvári Júlia színművésszel

Mindig is tudtuk, hogy szeretnénk egyenrangú szülők lenni - Interjú Szegvári Júlia színművésszel

Szegvári Júlia színművésszel találkoztam, aki a Katona József Nemzeti Színház prózai tagozatának művésze. Júlia kisfia Brúnó 2021-ben született. Az anyaságról, munkáról és a kettő közti egyensúlyról kérdeztem. - Tiszavölgyi Cecília interjúja.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ugrás az oldal tetejére