Jelenlegi hely

Iskola-előkészítő foglalkozások indulnak nagycsoportos óvodások részére a belvárosban

Szeretnéd, hogy gyermeked magabiztosan, felkészülten kezdje az iskolát? Hogy számára az óvoda-iskola közötti átmenet zökkenőmentes legyen? Hogy kezdeti lelkesedése néhány hét múlva se hagyjon alább?

Amennyiben a fenti kérdésekre igen a válasz, nagy szeretettel várnak a Napraforgó Tanulóműhely iskola előkészítő foglalkozásaira, melyeket Kecskemét központjában, jól megközelíthető helyen találtok.

Míg bevásárolsz, ügyeket intézel vagy pihensz, gyermeked remekül szórakozik és észrevétlenül fejlődik.

Kis létszámú csoportjaikban, a gyermek igényeit, életkori sajátosságait figyelembe véve, játékos feladatokkal segítik a sikeres iskolakezdéshez szükséges részképességek fejlődését.

A foglalkozások során fejlődik gyermeked figyelme, koncentrációs képessége, memóriája, matematikai-logikus gondolkodása, finommotorikája, szövegértése, bővül szókincse, nyelvi kifejezőkészsége. Ezen felül lehetősége nyílik az írás-olvasás előkészítő és a tanulási képességeket meghatározó funkciók gyakorlására is.

Foglalkozásaik egy óra időtartamúak és négy részből állnak:

  • komplex mozgásterápiás fejlesztő gyakorlatok
  • készségfejlesztő feladatlapok
  • játékos angol nyelvhez szoktatás
  • képességfejlesztő játékok

A tanoda vezetői:

Szegedi Helga, óvodapedagógus és kisgyermekes szülő

"Több, mint tíz éve foglalkozom pedagógiával, főként angol korrepetálással minden korosztálynak.

Az elmúlt hat évben szereztem iskolában és óvodában is pedagógiai tapasztalatokat, de korrepetálásaim során minden korosztállyal találkoztam. Kiscsoportos foglalkozásokat nyári tábor keretében is tartottam.

Általános iskolás gyermekemen keresztül is megtapasztaltam, hogy milyen nehézséget okoz egy nem átlagos gyermeknek az iskolai követelmény teljesítése, ennél fogva különösen érzékeny vagyok az elakadással küzdő gyermekek irányába. Az elmúlt években tapasztalatokat szereztem az egyéni tanrendes gyermekek világában is.

Telefonom: 06/70/572-6221."

Kullai Anikó, óvodapedagógus, komplex mozgásterápiás fejlesztő

"Jelenleg fejlesztőpedagógus szakvizsgára készülök. Közel húsz éve kezdtem kognitív és mozgásfejlesztéssel foglalkozni, amikor megszületett a lányom, akinek az indulásnál némi segítségre volt szüksége.

Korábban rendezvény- és képzésszervezéssel is foglalkoztam, ahol a közoktatásban résztvevő összes korosztállyal kapcsolatba kerültem. Itt és szülőként is volt alkalmam megtapasztalni, hogy a gyermekeknek milyen nagy változás az óvoda védett, el-és befogadó közege után az iskolai elvárásoknak megfelelni.

Mindketten nyitottan fordulunk az alternatív pedagógiák felé, személyes és szakmai tapasztalataink Waldorf pedagógiában vannak.

Ezért hoztuk létre kolléganőmmel játékos angol nyelvhez szoktatással és mozgásterápiás fejlesztéssel kiegészített iskolaelőkészítő foglalkozásainkat. A programunkhoz csatlakozó gyermekek kis létszámú csoportokban, játékosan, szinte észrevétlenül készülhetnek fel a sikeres, magabiztos iskolás évekre.

Telefonom: 06/20/411-6682.

Ár: 3800 Ft/60perc"

Jelentkezés:

Kecskemét Csányi J. krt 12.  -  Napraforgó Tanulóműhely FB zárt csoport

Kullai Anikó 06/20/411-6682

Szegedi Helga 06/70/572-6221

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Mire jó a családi kiruccanás?

Mire jó a családi kiruccanás?

Pihenünk, szórakozunk, felfrissülünk, új élményeket szerzünk. Emlékeket gyűjtünk, együtt van a család. De mire tanít még az utazás?
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Ugrás az oldal tetejére