Jelenlegi hely

Kedvenc adventi vásáraink Budapesten

Az advent a várakozás időszaka, ilyenkor az ünnepre hangolódást segíti, hogy a város is varázslatos díszbe öltözik és sok értékes program várja a családokat. A rohanó hétköznapokon jól esik megállni és megpihenni, találkozni és feltöltődni.

Színházi előadások, koncertek, fényfestés, korcsolyapályák, vásári forgatag, kézműves portékák, színes programok, betlehemes játék, adományozás. Megmutatjuk a legkedveltebb budapesti karácsonyi vásárokat. Kellemes készülődést kívánunk!

Fényjáték és vásári forgatag
Adventi Ünnep a Bazilikánál

Közös karácsonyfa, óriás adventi koszorú és betlehemi jászol. Újra várja látogatóit a tavaly másodjára is Európa legjobb karácsonyi vásárának választott Advent Bazilika. 12 méteres karácsonyfa, fényfestés, szelfipont, ingyenes jégpálya, közel 120 minőségi kézműves és gasztronómia kiállító és szívmelengető programok a Szent István-bazilika előtti téren.

Minden délután 17:30-tól a bazilika homlokzatán szép fényfestés lesz, előtte pedig 17:00 órától egy színvonalas, zenei koncertet láthatnak a térre érkezők.

További információ

Időpont: 2022. november 18.- 2023. január 1.
Helyszín: V., Szent István tér- Zrínyi utca

Hangulatos és családias
Advent Óbudán

Idén is ünnepi díszbe öltözik Óbuda Fő tere az adventi hétvégékre. A koncertek, táncelőadások, gyermekműsorok mellett kézműves vásár várja az érdeklődőket a Fő téren.  Ingyenes jégpálya lesz a Fő téren és a Békásmegyeri piac közösségi terén.

További információ

Időpont: 2022. november 25. - december 23. (a korcsolyapálya január végéig van nyitva)
Helyszín: III., Óbuda, Fő tér

Klasszikus új köntösben
Vörösmarty Classic Xmas

Magas minőségű termékekkel, tradicionális hazai értékeket képviselő gasztronómiai és kézműves-kiállítókkal, békebeli karácsonyi hangulattal fogadja a vendégeket a szilveszterig nyitva tartó Vörösmarty téri karácsonyi vásár. Népszerű attrakció az ingyenesen igénybevehető kisvonat és a kézműves ház sok érdekes foglalkozása.

További információ

Időpont: 2022. november 19. - december 31.
Helyszín: V., Vörösmarty tér

Téli csodavilág
Winter Wonderland

A Westend Tetőkertben megnyitotta kapuit a Winter Wonderland néven futó rendezvénysorozat, amely egészen év végéig vár mindenkit körhintával, jégkorcsolya pályával, izgalmas programokkal, és téli ételekkel, italokkal.

A szabadtéri, tetőkerti eseményen lesz gyerekkoncert, bábos produkció, kézműves foglalkozás, de közös jótékonysági ajándékgyűjtés is.

További információ

Időpont: 2022. november 18. - december 30.
Helyszín: VI., Westend tetőkert

Advent a Várkert Bazárban

Koncertek, irodalmi és gyerekprogramok, iparművészeti vásár, adventi gyertyagyújtás és élő Betlehem is lesz a Várkert Bazár adventi programsorozatában. Vasárnapoként ingyenes kézműves foglalkozások, valamint Grecsó Krisztián és a Csík Zenekar három tagjának közös táncos-dalos Belefér egy pici szívbe című koncertje várja a családokat.

Emellett bábelőadásokon a Betlehemi történetet és Kippkopp havas kalandjait láthatják a gyerekek, de a Várkert Mozi vetítésein Csajkovszkij Diótörője is szerepel a programban a Royal Balett előadásában.

További információ

Időpont: 2022. november 27. - december 31.
Helyszín: Várkert bazár, I., Ybl Miklós tér 2-6.

Ünnepváró forgatag a Hagyományok Házában

Az ünnepváró adventi programon meghitt koncertek, bábelőadás, adventi ringató, ajándékkészítő műhelyek, színpadi műsorok, mese, gyerektáncház, gasztronómiai előadás és kóstoló, kézműves vásár és kedvezményes kiadványok várják a a Hagyományok Házába betérőket.

További információ

Időpont: 2022. december 9-11. 
Helyszín: Hagyományok Háza, I., Corvin tér 8.

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható Eta néni elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaháza

Eta néni 2022-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Ugrás az oldal tetejére