Jelenlegi hely

Láthatóságot javító közlekedésbiztonsági eszközöket osztogatnak ingyenesen Kecskeméten

Zajlik a "Látni és látszani" közlekedésbiztonsági kampány idén ősszel is! Célja a közlekedők, autósok, kerékpárosok és gyalogosok figyelmének felhívása a kedvezőtlen látási viszonyok melletti közlekedés biztonságossá tétele.

Mindannyian jártunk már úgy, hogy az utolsó percben vettünk észre egy rosszul kivilágított biciklist, autóst egy ködös délután. Ugyanilyen veszélyes, ha valaki sötét kabátban gyalogol az út mentén, vagy lép le az úttestre. Főleg, ha mindezt nem kijelölt gyalogátkelőhelyen teszi.

Szerencsére a láthatóságon lehet javítani!

A rendőrség a közlekedésbiztonságot fókuszba helyezve idén is meghirdette a “Light Friday” elnevezésű akciót.

November 4-én, pénteken Kecskeméten a Dobó krt 1. 8:00-11:00 között különféle láthatóságot javító közlekedésbiztonsági eszközöket: fényvisszaverő mellényeket, karpántokat és kerékpáros villogókat osztanak. Az akció a készlet erejéig tart! 

Országos átvevőpontok és időpontok

A fővároson kívül mind a 19 megye részt vesz az akcióban. A legtöbb városban frekventált tereken, bevásárlóközpontokban vagy azok parkolóiban osztogatják a láthatóságot javító eszközöket. Az időpontok helyszínenként eltérőek, érdemes őket idejében megnézni, az országos listát megtalálod ITT.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 73. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Ugrás az oldal tetejére