Jelenlegi hely

Mentsük meg a 17 hónapos kislány anyukáját!

SEGÍTS…hogy legyen esélye egy anyának felnevelnie gyermekét, és egy kislánynak, hogy az édesanyja mellett nőhessen fel! Van esélyük, ha sikerül összegyűjteniük a külföldi kezelés közel 30 millió forintos költségét. (szerk. a tegnapi nap folyamán már lehet reménykedni a kampány sikerességében, segítsünk mi is!)

Azért küzd egy Bács-Kiskun megyei család, hogy 17 hónapos kislányuknak ne anya nélkül kelljen felnőnie. Az édesanyát, Pesti Csillát ugyanis egy rendkívül agresszív agydaganat támadta meg. Két nap alatt elveszítette beszédképességét, de az életmentő műtét után se jósolnak sok időt az orvosok az asszonynak. Egy 30 millió forintba kerülő terápia azonban megmenthetné Csilla életét.

Ferenc Szentkirályon nőtt fel, Kecskeméten járt középiskolába, ma is itt élnek szülei, testvérei. 2009-ben szerettek egymásba Csillával, rögtön tudták, hogy kapcsolatuk egy életre szól. Két év múlva házasodtak össze, boldogságuk kiteljesedéséhez már csak a gyermekáldás hiányzott. Erre azonban nagyon sokat kellett várniuk. Hét év sikertelen próbálkozás, számtalan lombik, ezernyi praktika, hormonpótlás, csodagyógymód után már majdnem feladták, amikor egy sikeres lombikprogramnak köszönhetően 2018 májusában megszületett kislányuk, Panna. –  Úgy éreztük, magunkat, mint a mesékben, a felhőtlen öröm azonban sajnos csak nyolc hónapig tartott – meséli Pesti Ferenc.

A régóta várt családi idill egyik napról a másikra semmivé foszlott, amikor két nap alatt a 43 éves Csilla teljesen elfelejtett beszélni. Kiderült, az édesanyának agydaganata van, ami épp a beszédközpontját érinti. Idén január 13-án életmentő műtétet hajtottak végre rajta az Amerikai úti idegsebészeten. Egy 7 cm átmérőjű daganatot találtak az orvosok agyában, a szövettan pedig a lehető legrosszabb eredményt hozta.

Kiderült, hogy Csillát egy Glioblastoma Multiforme nevű, rendkívül agresszív rosszindulatú daganat támadta meg, amelynek az átlagos túlélési esélye maximum másfél év. Hazai gyógymód jelenleg nem létezik rá.

Ezt azonban nem fogadhatta el a család. Nem törődhettek bele abba, hogy ilyen rövid idő adatott meg számukra a közös életre. Lázas kutatásba kezdtek, és találtak egy 67 éves magyar férfit, aki ugyanilyen prognózissal több mint nyolc éve gyógyult beteg.

Megtudták, létezik egy német klinika, ahol egy kemoterápiára épülő kombinált vírus-, immun- és hőterápiával megmenthető Csilla élete.

Kiutaztak Kölnbe egy kivizsgálásra, ahol kiderült, jó esély van Csilla életének megmentésére is, ennek azonban komoly ára van. A végösszeg közel 30 millió forint, de akár meg is haladhatja azt.

Csilla keményen harcol a betegséggel. Bár nagyon fáradékony, és epilepsziás rohamok kínozzák, sokat gyakorol, hogy újra megtanuljon beszélni. Szeretne ugyanis még nagyon sok mesét mondani kislányának esténként. Minden napot egy-egy újabb csodaként él meg a kis Panna mellett, és mindent megtesz annak érdekében, hogy mellette maradhasson, amíg felnő.

A terápia költségeinek biztosítása érdekében kérelemmel fordultam a NEAK-hoz, de – mivel Magyarországon ez nem befogadott eljárás – kérelmüket sajnos elutasították. Így aztán úgy döntöttek, a nyilvánossághoz fordulnak, abban bízva, minél több embert tudnak megszólítani. Létrehoztak egy támogatói Facebook-oldalt

– Kislányunk, Panna még csak 17 hónapos, és nem nőhet fel anya nélkül, nem veszíthetjük el Csillát – mondja az édesapa. – Hiszünk abban, hogy létezik olyan szervezet, alapítvány vagy magánember, aki pusztán emberi okból, segítő szándékból még ismeretlenül is támogatna egy családot, megmentene egy életet, egy fiatal édesanyát, és visszaadhatja számunkra a reményt, Panna számára pedig az esélyt arra, hogy az édesanyja mellett nőhessen fel.

Mindenkit arra kérnek, ha lehetőségük van rá, akár a legkisebb összeggel is, de támogassák Csilla gyógyulását.

Az adományokat a következő számlaszámra küldhetik:
Pesti Csilla 11600006-70000006-11992173 Erste Bank
PayPal: paypal.me/csillapesti (Kérjük, ne jelöljék be a termék, értékesítés rubrikát, mert akkor a PayPal le fog vonni az adományból, köszönjük!)

A támogató üzeneteket, hozzászólásokat az Életmentő expedíció Facebook-oldalon várják. Azt írják, nagyon sokat jelent a család számára minden visszajelzés. „Nekünk minden egyes nap egy külön csoda... miattatok, mert nem vagyunk már egyedül. Mert velünk vagytok!” – írták legutóbbi posztjukban.

Forrás: Hiros.hu és Életmentő expedició

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére