Jelenlegi hely

Mentsük meg a vadkerti gyerekparkot!

Alig pár hónapja írtam a Vadkerti kalandparkról, amit fantasztikusnak tartottam, egyrészt azért mert vidéken nincsenek szuper, frenetikus játszóterek, gokarttal, átcsúszópályával, igényes leülős helyekkel a szülőknek, másrészt azért mert mindezt a gyerekek ingyen használhatják. Mi is sokszor megfordultunk ott, bár már nagyobbak a gyerekeim, de ők is találtak maguknak sok, nekik való játékot.

.

De ennek most vége, a park bezárt!

Soha nem politizálok az oldalon, ezután sem áll szándékomban, viszont ez mellett szívesen kiállok, hiszen itt a gyerekekről van szó, és értük mindent meg kell tennünk!  

Csak nagyon nagy vonalakban: a park x éve egy uniós pályázatból épült 50 millióból, a gyerekeknek, miután lejárt a pályázat, a parkot nem üzemeltették tovább, elgazosodott, a játékok kezdtek tönkre menni, a játszóteret pedig lezárták. Mikor jött Attila, aki a saját üzleti céljára akarta volna felhasználni a területet (ha jól tudom egy autós találkozóra), de 2 hétre nem adták ki neki, így kivette 1 évre, a saját rendezvényét megtartotta, de a játszóteret utána nem zárta le, szépen kitakarították a helyet, a játékokat megjavították, felújították, vásároltak egy csomó új játékot hozzá, mint például a gokartokat és megnyitotta a lakosság felé. Ingyen! Saját költségből tartották tisztán, ültették be növényekkel, gondozták a területet, zárták és nyitoták a kapukat, napközben pedig biztosították a felügyeletet.

Azért hogy a családok, akiknek nincs pénze, vagy csak igényes helyre vágynak, azok is ki tudjanak kapcsolódni. Táborozóknak, akiknek ingyen odaadta a helyet, hogy a gyerekek egész nap tudjanak játszani. Családi ingyenes gyereknapoknak, ahová óriás légvárokat bérelt, amiket szintén ingyen használhattak a gyerekek. Cirkusznak, aki ingyen kapta meg a területet, de a bevételéből 10%-ot kértek, amivel hátrányos helyzetű családokat támogattak.

Nem csak a vadkertiek használták, hanem 50 km-es körzetből még nagyon sok család. És most az önkormányzat nem engedélyezi, hogy a bérlőtől Attila tovább üzemeltesse, az önkormányzatnak pedig nem áll szándékában tovább üzemeltetni a parkot, és a gyerekek rendelkezésére fentartani.

Aláírást gyűjtenek, hátha megmenthető lenne a kalandpark és a nyilvánosságra kerülve egy pozitív elbírálás születne! A petíciót itt tudod aláírni!

Ha egyetértesz oszd meg, hogy minél többen értesüljenek róla!

Medgyes Attila nyílt leve a Tavirózsa Családi Fitness és Kalandpark Facebook oldalán:

„Kedves soltvadkerti illetve környékbeliek, mindenki, aki szeretett a kalandparkba járni, vállalkozók, akik támogatták, nektek szól ez az írás!

Ez se lesz rövid, csak az üljön neki, aki ráér. Mint már említettem, nem kell bálba menni, itt van lefekvés előtt egy kis olvasni való. Előrebocsátom, hogy nem kívánok senkit befolyásolni, szimplán közre akarok adni, azt szeretném, hogy mindenki ismerje meg az ügyet, tisztába legyen mi is történik a színfalak mögött. Azt hiszem, nekem nincs szégyellni valóm, büszkén írom le, a legjobb tudásom szerint jártam el, most is ugyanígy tennék.

Az egész úgy indult, hogy 2018-ban nem kaptam lehetőséget megrendezni a márkatalálkozónkat. Nem adták ki a kempinget, meg úgy egyáltalán, semmilyen közigazgatási engedélyt nem volt hajlandó kiadni az önkormányzat, a befulladt nyár elei zsákutca után. Ez jobbára az akkori polgármesternek köszönhető. Ezért úgy döntöttünk, hogy megrendezzük privát módon, kikerülve a polgármester rossz indulatát. Helyet kerestem, és a bezárt kalandparkot meglátva elhatároztam, hogy felkeresem a tulajdonost, megpróbálom kibérelni. Sikerült is találkoznunk, elmondtam töviről hegyére a történetünket. Azt hogy azért szeretném kibérelni, hogy a rendezvényünket meg tudjam tartani, vendégeink egy részét el tudjam helyezni. Ekkoriban a park, elhagyatott volt, nem üzemelt, felgazosodva állt bezárva. Mondtam, hogy rendbe tesszük, és két hétre cserébe igénybe vennénk. Zoli azt mondta, hogy két hétre nem adja ki, de egy évre igen. Megkérdeztem, hogy mennyibe kerülne egy évre. Rendben, néhány százezer forintban egyeztünk meg egy esztendőre. Nagyon örültünk a lehetőségnek, felvillanyozva kezdtünk a családommal, rokonokkal, barátokkal a rendbetételéhez.

Pár hónap múlva feltűnt a polgármesternek mikor arra biciklizett, kb hetente leskelődve, hogy bizony a Medgyes család sertepertél a területen, rendezgeti azt. Ekkor leesett neki, hogy itt bizony ez a renitens Attila ki akarja kerülni, és meg akarja augusztusban tartani a találkozót. Beszélt a főbérlőmmel Zolival, és az ő bérleti szerződését kiegészítette egy olyan továbbadási szerződéssel, betartva a rendezvénynek, melyben ugyan hozzájárul a továbbadáshoz, de kiköti, hogy nem lehet a területen semmi mást csinálni csak kalandparkként üzemeltetni. Nem adhatjuk oda senkinek, se ingyen, se pénzért, kvázi nem lehet rajta semmilyen rendezvényt szervezni. Mikor már szinte kész voltunk, (1 hónapra a rendezvénytől) Zoli felkeresett, hogy baj van, a polgármester kötelezi őt, és ezáltal engem is, hogy írjam alá a továbbadási hozzájárulás kikötését, mert ha nem akkor felbontja a bérleti szerződést Zolival, és azonnal pakolni kell mindenkinek. Annyit kell ezzel kapcsolatban tudni, hogy a terület az önkormányzaté.

Egy olyan területet kell elképzelni, mint ami a kalandpark után van. Susnyás, fás ágas bogas használhatatlan szakasz. Zoliék így bérelték, és bérlik a mai napig az önkormányzattól, a megnyert 50 milliós pályázatot ők hozták ide, az önkormányzat csak a területet adta. A kalandpark kialakítását Zoliék kiskunhalasi cége csinálta. A kerítéstől kezdve a térkőig, a telepített játékokon át az előkészítő földmunkáig minden az ö tulajdonuk. Igazságtalannak tartottam a kitételt, főleg miután túl voltunk a nagyján, de nem volt mit tenni, aláírta. Nagyobb volumenű feladat előtt álltam, ez volt a kisebb gondom. Ekkor a kalandparkot magántulajdoni vonatkozásban kezeltük, a cégem bérleménye ként. Magyarul nem volt működési engedély, magánterületként tartottuk számon.

Ahogy szépült, elkezdtek jönni a gyerekek. Családok, tábor csoportok. Kérdezték, hogy bejöhetnek-e? Mondtam nekik, hogy miért ne? Hiszen ez egy uniós pályázatból is épült játszótér, mi végre van, ha be van zárva a gyerek elől? Így hát beengedtem őket. Az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha a kapu kulcsát odaadnám a táborvezetőknek, mindenkinek másolok egyet, és akkor jönnek, amikor akarnak. El is vittem mindenkinek. Értetlenül néztek rám, de végül is a jót hamarabb hiszik el az emberek, mosolyogva elfogadták. … Megbeszéltem velük, hogy én csak annyit kérek, hogy amikor eljön az augusztusi rendezvényünk időpontja, adják ki bérbe a táborokat nekünk, a vendégeinknek. Kifizetjük, ami jár tisztességgel, csak segítsenek megtartani a márkatalálkozót. Ha már a városi vezetés így áll hozzánk. Mi nem kérünk semmit a parkért nyugodtan menjenek be, csak amikor kell, álljanak rendelkezésre, tegyék félre a sztereotípiát. Így is lett, a találkozó lement a polgármester minden igyekezete ellenére. Ő ugyan felhívott mikor kihirdettük az időpontot, egy 18 perces telefonbeszélgetésre (sokaknak ismerős lehet, igen, az ominózus hívás) de utána minden bizonnyal jobbnak látta nem bolygatni az ügyet. A (szomszédban lévő) kempinget kivették a vendégeink, milliókat hagytak a Komszolgnál. Mi kifizettük a tanulópénzt.

Ezután az év hátralévő részében, a kalandpark privát működött már, nyitva hagytam az ajtót, az jött be aki akart, még medencét is állítottunk fel a srácoknak. Egyre népszerűbb lett, jöttek, hallották, hogy ingyen be lehet jönni, hálásak voltak. A párommal láttuk ezt az egészet, nagyon jó érzés volt.

Úgy döntöttünk, hogy csináljuk tovább. Zolival határozatlan időre kötöttünk szerződést kicsivel nagyobb összegben. Közben vettünk gokartokat, játékokat, gondoztunk, ültettünk, locsoltunk levizsgáztunk kezelői jogosultságot szereztünk, levizsgáztattuk az eszközöket és a következő évben hivatalosan kinyitottunk. De eldöntöttük, hogy továbbra is ingyenesen lehet bejönni. 2019-ben meg tudtuk tartani az autós találkozót júniusban, a kalandpark részben otthont adott a rendezvénynek, illetve több rendezvényt is tartottunk.

2020-ban nyögvenyelősen mentek a dolgok, de mi minden szabályt betartva, több rendezvényt is lebonyolítottunk, minden gond nélkül. Ugye itt már képviselővé választottak, és nem volt olyan egyszerű elnyomni, de a rendezvényeink szervezési hírére a jelenlegi polgármester akadékoskodva reagált.

Minden esetre jött a díszpolgári cím körüli balhé, amikor is, én úgy döntöttem, hogy a mérgem, dühöm energiáit, inkább hasznos dologba fektetem, és szerveztünk egy kis cirkuszt a parkban. Eredetileg nem október 23.-án lett volna, hanem egy héttel hamarabb, de mivel a cirkuszosoknak beesett egy Kecskemét melletti lehetőség, így csak a következő hétvégén tudtak eljönni. Innen Kiskőrösre mentek. Valójában nekik is ingyen adtuk a területet, áramot, meg igazából mindent, eszközöket, fűtést, kihangosítást, csak annyit kértünk, hogy a Tündérkéz Jótékonysági egyesületnek adják oda a bevételük 10%-át,. amiből egy hátrányos helyzetű családnak a kis házához veszünk építőanyagokat. Ez így is történt hetven valahány ezer forintot kaptunk, amit a tüzépen költöttünk el. Igazából ebbe mindenki beletette a segítő szándékát. A cirkusz előtt pár nappal Zoli felhívott, hogy a polgármester felhívta azzal, hogy én nem rendezhetek műsort a területen, nem engedhetem be a cirkuszt, de már nem vállalja fel a balhét. Gyanítom nem lett volna túl népszerű. Ekkor a közös képviselői csoportba beírtam, hogy nem szeretem, amikor valaki hátulról, simlis módon próbál betartani. Írtam, hogy ha a cirkuszt kifogásolja, akkor jogellenes volt a Bmw találkozó sátrazóinak lehetősége, a Pót gyerek nap, a Majális, az Egyházi istentisztelet, a másik Egyházi gyereknap, a Tündérkéz Jótékonysági egyesület rendezvényei, az íjjászverseny, az íjjásztábor, a kutyaiskolai oktatás, és még az is, ha valakinek kiadjuk bérbe egy név, vagy születésnapra.

Ez a polgármester ugyan ott folytatja, ahol az előző abbahagyta. Írt egy hozzájárulási visszavonást a főbérlőmnek decemberben, azzal, hogy bontsa fel velem a szerződést. Adjon egy árajánlatot, amiért az önkormányzat megvenné, amennyiben nem sikerül olyan árat adni, ami tetszik nekik, akkor adja ki neki bérbe egy évre. Egészen pontosan a Komszolg Kft-nek, vagy ha az sem, akkor február 28.-ig állítsa vissza az eredeti állapotra a területet, és hagyja el azt.

Magyarul szüntesse meg a beruházást, gyakorlatilag dózerolja' le az egészet.

A mellékelt levélben, amit közérdekű adatigénylésben kikértem, meg tudjátok nézni. Nyilván nem ez az elsődleges szándéka, de amennyiben nem úgy alakul, ahogy ő akarja, akkor a visszaállítás az eredeti állapotra, ezt jelenti. Mindezt megteheti képviselői egyeztetés nélkül, hiszen a rendeleti kormányzás van, azt csinál amit akar.

Eddig kimérten, képviselőhöz méltó módon írtam le a történetet.

Most leírom Medgyes Attila módra. Úgy is azt érti meg mindenki.

A parkot, a rendezvényeinket szeretik az emberek. Egyre többen támogatnak, vállalkozói segítséget is kaptunk. Ez a rendszerre veszélyes!

Polgármester úr! Az írtam, ha nem tetszik, akkor csináld te! Azt szeretném, ha te a saját pénzedből, (tudod, amit megkeresel a feleségeddel) bérelnéd ki a parkot, fejlesztenél, milliókat költenél játékokra, levizsgáznál, embereket alkalmaznál, gondoznál, vágnád a füvet a traktoron, a családoddal ültetnél , locsolnál. Szeretnéd a parkot, a gyerekeket, hogy szép legyen, akarnád, hogy jó legyen. Szerveznél rendezvényeket, igen ingyeneseket, áldoznál a közjóért! Nem önkormányzati kasszából, közpénzből üzemeltetnéd, nem terhelnéd teljesen feleslegesen a város cégét. ( hozzáteszem, Andor nem is tud a dologról) Mindezt javarészt ingyen tennéd, ingyen engednéd be az embereket, ugyan azokat a kondíciókat nyújtanád, mint mi. Majd 3 év után, ha addig csinálod, leülhetünk ebben a témában az asztalhoz, és akkor, egyenrangú fél ként kezelnélek. De addig ne haragudj, de a szemembe ugyan olyan irigy, és rosszindulatú, hatalomféltő ember maradsz, mint az elődöd. A 2018-as zsaroló továbbadási hozzájárulás már eleve nem volt morálisan vállalható, eleve egy kényszerítő eszköz volt. Ezek vagytok ti.

A tavalyi bérleti díjat, és rezsiköltséget átutaltam a főbérlőnek. Idén ugyanezekkel az eddigi lehetőségekkel, kondíciókkal szándékoztunk nyitni. Ugyanúgy, ingyenesen jöhettek volna be az emberek. Terveink között szerepelt a kresz pálya kialakítása, és a vizesblokk létrehozása. Bízom abban, hogy a közszolgálati üzemeltetés is lesz olyan kedves a vendégeknek, mint a mi hozzáállásunk, illetve tovább viszik az ötleteink megvalósítását...„

A parkról itt találsz egy régi cikkünket: Gyerekek imádni fogják: ingyenes játékpark a Vadkerti-tónál, ahová mindenképp el kell mennetek

Makai Marianna  - Kecskemétimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rajzpályázat - 2021 év madara a cigánycsuk

Rajzpályázat - 2021 év madara a cigánycsuk

Pályázat típusa: rajzpályázatKorosztály: 3 évestől felnőtt korigBeküldési határidő: 2021. március 15.
Miért nem vagyunk mi szuperanyuk? - Bebetonozott hagyomány, vagy instant anyaság?

Miért nem vagyunk mi szuperanyuk? - Bebetonozott hagyomány, vagy instant anyaság?

Hogy miért kapjuk sokszor meg a „bezzeg az én időmben, mindig rendben volt a ház, finom főtt étellel az asztalon, pedig még ennyi elektromos csodánk sem volt?”. Hogy a mai lányok miért nincsenek felkészítve az életre? Van erre egy teóriám.
A tornaszőnyegről a digitális térbe avagy miért jó az online mozgás

A tornaszőnyegről a digitális térbe avagy miért jó az online mozgás

A bezártság és a beszűkült mozgási lehetőségek alaposan átalakították az edzőtermi kínálatot. Gyakorlatilag mindenki az online térben próbál érvényesülni, ami hatalmas választékot eredményezett. Válogatásunkban a kicsiktől a 60+os tornáig, a jógától a pilates-en át az intimtornáig végigvesszük a kínálatot.
Gyerekrajz pályázat-Kreatív gyerekeket keres a Beango designer márka

Beango stílus designer rajzpályázata gyerekeknek - fődíj egy egyedi szülő-gyerek ruhaszett

Pályázat típusa: rajzpályázatKorosztály: 5-12 évesBeküldési határidő: 2021. március 14.
Ugrás az oldal tetejére