Jelenlegi hely

Miért érdemes társasjátékozni a gyerekekkel?

A legtöbb ember szereti a társasjátékokat. De mit tudnak ezek a játékok azon kívül, hogy szórakoztatóak és hogyan segíthetnek a gyerekek tanulmányi eredményeinek javításában? Ebben a cikkben összegyűjtöttük, hogy milyen pozitív hatásai vannak a társasjátékoknak a gyerekek kognitív és szociális képességeire!

Fejleszti a koordinációs készségeket

A társasjátékok során a gyerekeknek ügyesen kell bánniuk a játék elemekkel, figyelniük kell a dobókockára, a táblára és/vagy a kártyákra, és gyorsan kell dönteniük, hogy mit lépjenek.

Ezek a készségek nagyon fontosak az iskolai tanulmányok során is, hiszen segítik a gyerekeket az írás, az olvasás és a matematika tanulásában, valamint a színek és formák felismerésében és a szem-kéz koordinációban.

Türelemre tanít

Amíg tart a társasjáték parti, a gyerekeknek minden körben ki kell várniuk a sorukat. Ez kiváló támpont lehet a szülőknek, amikor türelemre kell tanítani a kicsiket. A türelem pedig elengedhetetlen a tanulásban is, hiszen nem mindig megy minden elsőre, és néha hosszabb időt kell szánni egy feladat megoldására.

Javítja a koncentrációs készséget

Egyes játék fajták kifejezetten a memória kihasználására és a logikus gondolkodásra alapoznak, ami tartós figyelmet igényel a kicsik részéről. Ez főként az iskoláskorú gyerekeknél válik fontossá, akiknek meg kell tanulniuk odafigyelni az órán és képesnek kell lenniük koncentrálni az iskolai- és a házi feladatokra.

Segít fókuszálni

A megszakítás nélküli játék olykor még a felnőtteknek is kihívást jelenthet. Pedig a tartós fókuszálás képessége rendkívül fontos mind a tanulás, mind a munka során. A fókuszálás segít a gyerekeknek abban, hogy ne veszítsék el a fonalat, és ne hagyjanak ki fontos részleteket a tananyagból.

Együttműködésre tanít

Az iskolában is óriási előny a jó együttműködő képesség. A kooperatív társasjátékokban a játékosoknak nem egymás ellen, hanem egymással kell játszaniuk, és közösen kell legyőzniük a játék által felállított kihívásokat.

Így a gyerekek megtanulják, hogy hogyan kommunikáljanak, hogyan osszák meg az információkat, hogyan segítsék egymást, és hogyan dolgozzanak csapatban. Ezek a készségek nagyon hasznosak az iskolai projektekben, a csoportmunkákban, és a későbbi életben is.

Szponzorált tartalom

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Mire jó a családi kiruccanás?

Mire jó a családi kiruccanás?

Pihenünk, szórakozunk, felfrissülünk, új élményeket szerzünk. Emlékeket gyűjtünk, együtt van a család. De mire tanít még az utazás?
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Ugrás az oldal tetejére