Jelenlegi hely

Miért érdemes társasjátékozni a gyerekekkel?

A legtöbb ember szereti a társasjátékokat. De mit tudnak ezek a játékok azon kívül, hogy szórakoztatóak és hogyan segíthetnek a gyerekek tanulmányi eredményeinek javításában? Ebben a cikkben összegyűjtöttük, hogy milyen pozitív hatásai vannak a társasjátékoknak a gyerekek kognitív és szociális képességeire!

Fejleszti a koordinációs készségeket

A társasjátékok során a gyerekeknek ügyesen kell bánniuk a játék elemekkel, figyelniük kell a dobókockára, a táblára és/vagy a kártyákra, és gyorsan kell dönteniük, hogy mit lépjenek.

Ezek a készségek nagyon fontosak az iskolai tanulmányok során is, hiszen segítik a gyerekeket az írás, az olvasás és a matematika tanulásában, valamint a színek és formák felismerésében és a szem-kéz koordinációban.

Türelemre tanít

Amíg tart a társasjáték parti, a gyerekeknek minden körben ki kell várniuk a sorukat. Ez kiváló támpont lehet a szülőknek, amikor türelemre kell tanítani a kicsiket. A türelem pedig elengedhetetlen a tanulásban is, hiszen nem mindig megy minden elsőre, és néha hosszabb időt kell szánni egy feladat megoldására.

Javítja a koncentrációs készséget

Egyes játék fajták kifejezetten a memória kihasználására és a logikus gondolkodásra alapoznak, ami tartós figyelmet igényel a kicsik részéről. Ez főként az iskoláskorú gyerekeknél válik fontossá, akiknek meg kell tanulniuk odafigyelni az órán és képesnek kell lenniük koncentrálni az iskolai- és a házi feladatokra.

Segít fókuszálni

A megszakítás nélküli játék olykor még a felnőtteknek is kihívást jelenthet. Pedig a tartós fókuszálás képessége rendkívül fontos mind a tanulás, mind a munka során. A fókuszálás segít a gyerekeknek abban, hogy ne veszítsék el a fonalat, és ne hagyjanak ki fontos részleteket a tananyagból.

Együttműködésre tanít

Az iskolában is óriási előny a jó együttműködő képesség. A kooperatív társasjátékokban a játékosoknak nem egymás ellen, hanem egymással kell játszaniuk, és közösen kell legyőzniük a játék által felállított kihívásokat.

Így a gyerekek megtanulják, hogy hogyan kommunikáljanak, hogyan osszák meg az információkat, hogyan segítsék egymást, és hogyan dolgozzanak csapatban. Ezek a készségek nagyon hasznosak az iskolai projektekben, a csoportmunkákban, és a későbbi életben is.

Szponzorált tartalom

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Amikor jön a kérdés: Tényleg van Mikulás?

Amikor jön a kérdés: Tényleg van Mikulás?

Mindannyian szembetaláltuk már magunkat ezzel a kérdéssel. Első alkalommal, mikor mi magunk szerettük volna tudni, most meg a ló másik oldalán állva. Amennyire gyerekként szerettük volna tudni, épp annyira szeretnénk most elkerülni a válaszadást.
Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Ugrás az oldal tetejére