Jelenlegi hely

Miért jók a csoportos aerobik órák? 4 eszköz, amire számíthatunk, ha az aerobik mellett döntünk

Az aerobikedzés is tekinthető fitneszedzésnek, hiszen egy oktató segítségével sajátítják el az edzeni kívánó hölgyek, urak az alapvető mozgásformákat és az aerobik eszközök használatát. Sokan csak akkor szánják rá magukat az edzésre, amikor több emberrel összefogva, együtt mehetnek el edzeni.

Nincs ezzel baj, hiszen nem vagyunk egyformák. Valaki egyedül, magányosan szeret sportolni, más csak társaságban képes rávenni magát az edzésre. Mégis, miért jó, ha közösségben edzünk, és milyen eszközökön fogunk edzeni? A cikkből ez is kiderül!

Mi a jó a csoportos aerobikban?

Amennyiben a csoportos aerobik órákat választjuk, úgy soha nem fogunk unatkozni, hiszen egy ilyen csoportban, remek a hangulat és a társaság tagjai is kellőképpen egymásra tudnak hangolódni.

A csoport, segít a motiváció kialakulásában és annak fenntartásában. Sokszor határozzuk el ugyanis, hogy holnaptól egészséges életet élünk, aztán, ha senki sem kéri számon rajtunk, hogy valóban egészséges ételt ettünk aznap, vagy edzettünk - e, hajlamosak vagyunk elbliccelni az edzéseket. Ha azonban egy jól összeszokott társaságba keveredünk, ha olyan emberekkel edzünk együtt, akiket kedvelünk, akkor abban is motiváltak leszünk, hogy mihamarabb lefogyjunk, hogy minél előbb megizmosodjunk.

Az aerobik órákban az is jó, hogy a csoportot egy aerobikedző vezeti és irányítja, egy olyan profi személy, akinek a segítségével elkerülhetjük az esetleges sérüléseket és baleseteket, míg ez otthon gyakran megeshet velünk, amennyiben nem tudjuk szakszerűen használni az adott fitnesz eszközöket. Nézzük, milyen aerobic kellékek lesznek az edzőnk repertoárjában, milyen eszközök lesznek a csoportos edzéseken! Ezeket az eszközöket saját magad részére is megvásárolhatod, hogy otthon is tudj majd edzeni.

  1. Aerobic step lépcső

Az aerobic step lépcső a függőleges edzést teszi lehetővé. A step lépcsőt használó személy a lépcsőre fellépve, majd arról lelépve, magassági különbségeket küzd le. A lépcsőzéssel az alsó végtagok izmait terheljük, ezzel szemben ez a mozgásforma az egész test erősítésére alkalmas.

  1. Aerobic labda

Az aerobic csoportokban az egyik legnépszerűbb eszköz, az aerobic labda. A labdán történő tornagyakorlatok vicces helyzeteket teremthetnek kezdetben, de mivel az egyensúlyfejlesztő gyakorlatok végzését is elősegítik, így egy idő után már mindenki precízen és pontosan fogja a gyakorlatokat végezni. Az aerobic labda lehetőséget nyújt a gimnasztikai gyakorlatok elvégzésére és a nyújtást is elősegíti.

  1. Kézi súlyzók

Az aerobic edzések elmaradhatatlan kelléke a kézi súlyzó. A súlyzós gyakorlatok, egyfajta erősítő gyakorlatok is. Ezeket a gyakorlatokat csak kisebb súllyal végzik az aerobic órákon részt vevő személyek.

  1. Műanyag karika

Az edzésen a műanyag karika is előkerülhet, mint segédeszköz. A karika nem csak a kondíciót, hanem a koordinációt is fejleszti. A karika alkalmas a kéz és a láb körüli forgatásra, de még játék és tánc során is alkalmazható, így a gyerekek is élvezhetik a műanyag karika használatát.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Mától ellenőriznek és büntethetnek a hálapénz miatt, ha adsz, ha kapsz

Mától ellenőriznek és büntethetnek a hálapénz miatt, ha adsz, ha kapsz

Mától elköszönünk egy újabb több évtizedes megkövesedett rendszertől, a hálapénztől. Jól gondold meg, hogy mától mivel köszönöd meg orvosodnak, szülésznődnek vagy éppen a család egyik tagját ápoló egészségügyi dolgozónak a segítségét.
Rajzpályázat - 2021 év madara a cigánycsuk

Rajzpályázat - 2021 év madara a cigánycsuk

Pályázat típusa: rajzpályázatKorosztály: 3 évestől felnőtt korigBeküldési határidő: 2021. március 15.
Miért nem vagyunk mi szuperanyuk? - Bebetonozott hagyomány, vagy instant anyaság?

Miért nem vagyunk mi szuperanyuk? - Bebetonozott hagyomány, vagy instant anyaság?

Hogy miért kapjuk sokszor meg a „bezzeg az én időmben, mindig rendben volt a ház, finom főtt étellel az asztalon, pedig még ennyi elektromos csodánk sem volt?”. Hogy a mai lányok miért nincsenek felkészítve az életre? Van erre egy teóriám.
A tornaszőnyegről a digitális térbe avagy miért jó az online mozgás

A tornaszőnyegről a digitális térbe avagy miért jó az online mozgás

A bezártság és a beszűkült mozgási lehetőségek alaposan átalakították az edzőtermi kínálatot. Gyakorlatilag mindenki az online térben próbál érvényesülni, ami hatalmas választékot eredményezett. Válogatásunkban a kicsiktől a 60+os tornáig, a jógától a pilates-en át az intimtornáig végigvesszük a kínálatot.
Ugrás az oldal tetejére