Jelenlegi hely

Miért olyan sikeresek a női vállalkozók? Hogyan hozz létre egyéni vállalkozást?

A női vállalkozások sikeresebbnek mutatkoztak, a kutatások alapján.

Manapság sok nő is belekóstolt az üzleti életbe, a vállalkozás világába. Sok oka lehet annak, ha egy nő ily módon szeretné kipróbálni magát. Ezzel nem csak a környezetének, hanem önmagának is bizonyít. Milyen okai lehetnek annak, ha egy nő vállalkozást indít? Miért gondolják úgy sokan, hogy sok esetben egy nő sikeresebb lehet az üzleti életben, mint egy férfi? És hogyan hozz létre egyéni vállalkozást? Mutatjuk a válaszokat!

3 előny, ha nőként vállalkozást indítasz

Szabadság és saját időbeosztás

A legtöbb nő azért kezd valamilyen vállalkozásba, mert több szabadságra vágyik. És meg is kapják, hiszen a vállalkozó saját maga osztja be az idejét és egy nagyobb egyensúlyt tud teremteni a munkában és a magánéletben egyaránt.

Nagyobb jövedelem

Senki nem hobbiból kezd el vállalkozni. Ha csak nem egy nonprofit cégről van szó, minden vállalkozónak, cégtulajdonosnak kiemelt célja, hogy a cége sikeres legyen és profitot termeljen. A kemény munka, a kreativitás és az elszántság mindig meghozza a gyümölcsét, így ha éppen azon gondolkodsz, hogy egyéni vállalkozó leszel, nyugodtan vágj csak bele.

A megszokottságból való kitörés

Ki mondta, hogy nem unalmas 20-30 évig ugyanazt a munkát űzni? Persze, akinek a munkája a hobbija is egyben, bizonyára nem így gondolja. De z emberek többsége nem azt a munkát végzi, amit valójában szeretne. Ha te is így érzel, akkor ez is egy jó indok lehet a váltásra.

Miért jobbak a női vállalkozók?

Több ideig maradnak a felszínen

A nők által vezetett cégek sokkal tovább képesek a felszínen maradni, mint a férfiak által vezetett vállalkozások. A kutatási eredmények azt mutatják, hogy azokat a cégeket, amelyeket férfiak vezetnek, 70%-os a hároméves túlélési arány jellemzi, ezzel szemben a nők által vezetett cégek esetében ez az arány 75%-os.

Több munkahelyet teremtenek

Akkor beszélünk sikeres vállalkozásról, amikor ez a fogyasztásra ösztönzőleg hat, illetve akkor sikeres egy cég, ha képes munkahelyeket teremteni. Az utóbbi évek kutatási eredményei azt bizonyítják, hogy a férfiak többségben voltak, már ami a cégalapítást illeti, mégis a nők tűntek ki abban, hogy jobb eszközeik voltak a vásárlás, a fogyasztás ösztönzésére és a munkahelyteremtésben is sokkal sikeresebbnek bizonyultak.

Hatékonyabban vezetik a céget

Ugyancsak kutatások igazolják, hogy a nők hatékonyabb vezetők. Mi lehet az oka, hogy jobban teljesítenek a vezetői szerepükben? A magyarázat az lehet, hogy jobban teljesítenek, ösztönzőleg hatnak az alkalmazottakra, nagyobb az empátiás készségük és sokkal jobban kommunikálnak, mint a férfi cégvezetők.

3 érv az egyéni vállalkozás mellett

Ha még nem döntöttél az egyéni vállalkozással kapcsolatban, akkor mutatunk 3 érvet, ami az egyéni vállalkozás mellett szól. Az egyéni vállalkozás fenntartása nem drága. Az egyéni vállalkozó egyedül hozhatja meg a döntéseket, nem szükséges társsal sem egyeztetnie. Az egyéni vállalkozás másik nagy előnye, hogy az egyéni vállalkozó bármikor szüneteltetheti a tevékenységét, ha esetleg időszakosan, vagy szezonálisan nem lenne nagy forgalom, és akár a vállalkozás megszüntetése is könnyen kivitelezhető.

Amennyiben te is szeretnél egyéni vállalkozó lenni, és szükséged van egy olyan szolgáltatóra, aki segít megerősíteni az elhatározásodban, illetve a hivatalos ügyeid intézését is rájuk bíznád, akkor a Logosz Cégcsoport lehet a segítségedre. Ha épp kecskeméti lakos vagy, akkor szerencsésnek érezheted magad, mivel Kecskeméten – Jókai utca 40. fszt. 2 – is működik a Logosznak irodája.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Zöldebb lett a föld! - Kecskeméti alkotói pályázat

Zöldebb lett a föld! - Kecskeméti alkotói pályázat

Pályázat típusa: alkotóiKorosztály: 3 -18 éves - 4 korcsoportbanBeküldési határidő: 2021. május 20.
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 
Még hasznos is lehet, ha játszik a gyerek? – ezekkel a videojátékokkal tanulhat nyelvet

Még hasznos is lehet, ha játszik a gyerek? – ezekkel a videojátékokkal tanulhat nyelvet

Digitális bennszülötteknek hívjuk a Z generációs - 1990 után született – gyerekeket, ők már az internettel együtt nőttek fel, és annak minden előnyével és hátrányával meg kell küzdeniük. Nekünk, akik még előtte voltunk gyerekek, és a gyerekkori emlékeink a valós világról szólnak, sok esetben nehéz elfogadni, vagy épp támogatni gyerekünket a számítógépes világ kapcsán. Pedig számos előnnyel is járhat, csak ki kell nyitnunk a világra! - Dezsőfi Beatrix középiskolai angoltanár írása.
Ugrás az oldal tetejére