Jelenlegi hely

Miért szeretjük a softshellt?

Ha átmeneti öltözékről van szó, a softshell az egyik legkedveltebb anyag. Ennek oka leginkább az anyag kedvező tulajdonságaiban keresendő, amik tökéletessé teszik arra, hogy átvészeljük benne a szeszélyes időjárási körülményeket. Ha softshellt viselünk, fújhat a szél, eshet az eső, lehet kicsit hűvösebb, garantáltan nem lesz probléma a komfortérzetünkkel. De vajon hogyan tud ez az anyag ilyen sokoldalú lenni?

Két különböző oldal a maximális ellenállóságért

Ha alaposan megnézzük a softshell anyagokat, láthatjuk, hogy a két oldaluk különböző. Az egyik oldal puha, meleg anyagú, enyhén bolyhos – általában ez kerül belülre. A másik oldalon egy vízlepergetős réteget találunk, ez szokott a külső rész lenni.

A külső oldal lehet akár mintás vagy egyszínű is, ugyanis a softshell széles választékban érhető el, többek közt a Bubulakovo.hu webshop is széles palettát kínál belőle. Ha szeretnénk saját magunk elkészíteni az átmeneti dzsekinket, itt érdemes szétnézni!

A softshell legjobb tulajdonságai

Ahogy az előzőekből már sejthető, a softshell sokoldalúságát a két különböző oldala adja. A belső oldali anyag garantálja, hogy ne fázzunk, hiszen kellemesen melegít. A külső, vízhatlan borítás megvéd nem csak az eső ellen, hanem attól is, hogy a hideg szél átfújjon a ruhánkon, és emiatt fázzunk. A szeszélyes, esős-szeles tavaszi időjárásnak kötelező védekező eleme a softshell dzseki, de ősszel is jó hasznát vehetjük. Sőt, aki nem különösebben fázós, télen is viselheti, de plusz egy réteg béléssel fázósabbaknak is jó választás a leghidegebb hónapkora.

Mi készülhet softshellből?

Az előzőek alapján egyértelmű, hogy átmeneti, illetve télikabát egyaránt készíthető ebből az anyagból. Itt ugyanakkor nem állnak meg a lehetőségek. Főként gyerekek szoktak viselni softshell overált, ami nagyon praktikus viselet a csapadékosabb napokon. Mint tudjuk, a gyerekek időjárástól függetlenül szívesen játszanak odakint, esős időben pedig szükség van olyan ruházatra, ami nem ázik át, és kellően meleg. Esőnadrág szintén készülhet softshell anyagból, ha inkább kétrészes szettben gondolkodunk – utóbbi felnőttként is jól jöhet, ha például a munkánk miatt gyakran tartózkodunk az utcán.

A fotó forrása:
Maram / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére