Jelenlegi hely

Milyen futópadot válasszunk?

Van az úgy, hogy eldöntjük, mától többet vagy épp máshogy is teszünk az egészségünkért, mint eddig. Talán csak úgy, talán valami értelmezhető jel érkezett, hogy jobban oda kell figyelnünk fizikai állapotunkra. Ilyenkor számtalan lehetőség közül választhatunk: elmehetünk csoportos tornára, megpróbálkozhatunk a jógával.

Persze ha nem közösségi élményként kívánjuk megélni a testedzést, választhatunk magányos tevékenységet is: bringára pattanhatunk, vagy épp kimehetünk futni. A bringázás és a futás is idő- és helyigényes tevékenységek, mindkettőhöz vannak optimális hozzávalók, amelyek nem mindenkinek állnak rendelkezésére: jól kialakított, természeti elemekkel ellátott útvonal, na és idő, valamint a sportoláshoz megfelelő időjárás. Ha nem szeretnénk mindig az optimális hozzávalók jelenlétét latolgatni, amikor is alkalmunk nyílik egy kis énidőre, választhatunk egy olyan lehetőséget is, mely mindig kéznél van, illetve ráér, amikor mi is ráérünk és otthon vagyunk. Ilyen egy jól választott futópad, amely társunk lehet az életmódváltásban, az egészségünkért tett lépések megtételében.

Mechanikus futópadok

Léteznek alap futópadok, amelyek mechanikusak. Ha rálépünk és lépünk, mozgásunkkal a szerkezetet is mozgásba hozhatjuk. Beállítási lehetőség nem sok van rajta, ám ahhoz, hogy komortzónánkat elhagyjuk, már egy mechanikus futópad is a segítségünkre lehet. Ráadásul ez egy olcsóbb megoldás.

Motoros futógépek

Komplex megoldást kínálnak ezzel szemben a motoros futópadok. Ezeknek a meghajtását elektromos áram végzi. Itt lényeges a gép erőssége, ám ami számunkra fontos információ, az a folyamatos teljesítmény, amelyet hosszabb távon is tartani tud a pad. A teljesítmény mellett azonban a garancia időtartama is fontos lehet a motor minőségének megítélésében. A motoros futópadokon állítható többek között a sebesség, illetve a dőlésszög, amely a megfelelő ellenállást hozza létre. Az egyszerűbb szerkezeteken a dőlésszög beállítása manuálisan történik. A futópadokon megtalálható kijelző szintén lényeges elem. A seregnyi beállítás mellett sok típus előre bekalibrált programokat is tartalmaz, amelyeket szabadon használhatunk, beépíthetünk edzéstervünkbe, ezzel is változatosabbá téve testedzésünket. A megfelelő futópad megtalálása után már csak egy dologra van szükségünk: kitartásra!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére