Jelenlegi hely

Mit pakoljunk a gyereknek, ha táborba megy?

A nyári időszak mindenkinek a nagy kedvence, viszont leginkább ennek a gyermekek örülnek. A vakáció sok csemete számára egyet jelent a felhőtlen szórakozással és a táborozással. Már egészen különleges tematikájú táborokat is találni, ezért a kicsik alig várják, hogy elindulhassanak valamelyikbe. A szokásos ruhán és kiegészítőkön túl mi az, amit érdemes számukra ilyenkor pakolni? Járjunk utána!

Szúnyog- és kullancsriasztók

A táborokban szinte biztos, hogy sor kerül valamilyen erdei kirándulásra. Vagy az is lehet, hogy maga a tábor helyszíne lesz valamilyen festői erdei területen. Ezért mindenképp fontos, hogy megbízható és minőségi rovarriasztót tegyünk be a kicsik számára. Nincs is annál rosszabb, amikor gyermekünknek azért megy el a kedve az egész táborozástól, mert összecsipkedték a szúnyogok egy ilyen kirándulás alkalmával.

Minőségi túracipő

Szinte mindegyik táborban szerepel valamilyen túra. Ezt pedig nem szabad félvállról venni. Ha a gyermekünket ilyen táborba visszük ahol túrázni is fognak, akkor bizony a minőségi túracipő kiválasztását egyáltalán nem szabad elhanyagolni. A kicsik lába még fejlődésben van, vagyis egy olcsó, minőségtelen lábbelivel csak az egészségüket veszélyeztetjük. Nem érdemes kockáztatni, hiszen egy rosszul megválasztott túracipő feltöri a lábat, ami a kicsik egész táborázását tönkreteheti. Ráadásul mivel egy fejlődő szervezetről van szó, a rossz minőségű cipő akár ízületi bántalmakat is okozat. Adjunk ki inkább kicsit többet egy minőségi, és valóban kiránduláshoz készült gyermek túracipőre.

Praktikus tisztálkodószerek

A tábori zuhanyzók gyakran nem arról híresek, hogy csak úgy ott lehessen hagyni a tisztálkodószereket. Sőt gyakran a közös zuhanyzókban még pakoló felület is alig akad. Ezért mindenképp szükséges egy megfelelő neszesszert találni. Lehetőleg olyat, ami vízálló, vagyis még az elektromos fogkefe sem megy tönkre, ha például víz éri a táskát. Már pedig egy közös zuhanyzóban, a kevés pakoló felület miatt ez gyakran megeshet. Minden tisztálkodási szert érdemes pont ezért a neszesszer táskában tartani. Ezért fontos az is, hogy olyan méretűt válasszunk, amiben kényelmesen elférnek a kicsik cuccai.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére