Jelenlegi hely

Ne dobd ki, ments vele életet! - Kupakgyűjtő szív került a piaccsarnokba

Kupakgyűjtő szívet helyeztek ki a Budai utcai piaccsarnok portájánál ma délelőtt. Az összegyűlt, majd beváltott kupakokból befolyt összeg jótékony célt fog szolgálni, első alkalommal egy ballószögi kislány gyógykezelését szeretnék támogatni.

Kislánynak többféle egészségügyi problémája van, drága gyógykezelésre szorul. Ha megtelik, reméljük nagyon gyorsan, akkor a kupakgyűjtés folytatódik, hiszen mindig lesz olyan nemes ügy, ami mellé oda lehet állni! Jelenleg a kupakok felvásárlási ára cégenként változik, de 30 és 60 Ft körül vásárolják, ami így első hallásra nem tűnik soknak, de hidd el, sok kicsi sokra megy!

Ha jól csináljuk, akár havonta meg lehetne tölteni a kupagyűjtő szívet, más városokban már sikerült! 

Milyen kupakok kerülhetnek bele?

  • üdítős palackok kupakjai
  • fogkrémes tubus,
  • tejes doboz csavaros teteje,
  • flakonos mosószerek kupakjai,
  • instant kávé, a kakaópor vagy épp a krémsajt dobozának műanyag fedele is,
  • samponos, testápolós dobozok kupakjai, egyszóval, minden ami kupak!

És ha lehet, figyelj oda arra is, hogy a kupakok tiszták, szennyeződésektől mentesek legyenek, és lehetőleg ne maradjon rajtuk papír vagy árcímke.

Mit ne? 

Minden ami nem műanyag, pl. parafadugó vagy fémből készült kupakok, fedelek.

A kupakgyűjtő szív kezdeményezés annak idején Dániából indult el hódító útjára, ma már számos magyarországi településen is megtalálható, és az lenne a jó, ha minden iskola előtt, vagy városrészenként lenne erre lehetőség. 

Szóval ne dobd ki, inkább gyűjtsd, és ha arra jársz töltsd bele a szívecskébe!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden cseppje kincs! Az anyatejes táplálás világnapja

Minden cseppje kincs! Az anyatejes táplálás világnapja

Az ENSZ 1992-ben az anyatejes táplálás világnapjává nyilvánította augusztus 1-jét, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az anyatej fontosságára, valamint a szoptatás az anya és a gyermek közötti személyes kapcsolat kialakításában játszott meghatározó szerepére.
Mire jó a csend?

Mire jó a csend?

Túl nagy a zaj a világban, rengeteg inger, üzenet jut el hozzánk, állandóan szól valami. Értékessé vált a csend, hiszen a rohanó hétköznapokon kevés adatik belőle. Amikor nyáron egy hétre kiürült a lakásunk – táborozó gyerekek, üzleti úton lévő férj – „megcsendült a csend”.
„Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben”- avagy a nő és férfi közötti különbségek

Szégyenlős vagy csábító - avagy a nő és a férfi közötti különbségek a zuhanyzóban

Micsoda rendkívüli kihívást jelent az, ha valaki úgy dönt, megosztja sorsát, vagy inkább a fürdőszobáját egy ellenkező neművel... 
Hol zöldebb?

Zöldnek lenni trendi! Magyarország zöld térképe

Egy nagyon kedves olvasónk, Gábor kérésére most egy olyan hazai gyűjteményt hoztam el Nektek, amiben térképes és tematikus kereső segítségével tudjátok fellelni azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik egy kicsit zöldebbé teszik mindennapjaitokat.
Ugrás az oldal tetejére