Jelenlegi hely

Ötletek téli szünetre, avagy mit csináljunk Kecskeméten?

A két ünnep között se punnyadjunk be a telefonok előtt, kapjuk hát össze a családot, és mozduljunk ki otthonról! Mutatunk néhány tippet, hogy jól teljen a téli szüneted!

Gyerünk korizni!

A korcsolya mindig jó szabadtéri program, azt szinte minden gyerek élvezi. Kecskeméten idén a Gokart pályánál tudtok korizni, a főtéren most óriskerék van helyette. Itt találjátok a legközelebbi kori pályákat! Szinte mindenhol lehetőség van bérlésre is, így ne legyen kifogás az, hogy nincs, vagy kinőtte a gyerek a korcsolyáját.

Látogassatok el, egy díszesen kivilágított karácsonyi házhoz!

Egyből 3 lehetőséget is mutatok nektek a közelben.

A legnagyobb és egyben a leghíresebb a dabasi Eta néni háza, erről írtam is egy hosszabb leírást, itt megnézhetitek a képeket is.

Kicsit közelebb Kerekegyházán a Vörösmarty utcában is találtok egy csodálatosan kivilágított házat, amit 3200 méter hosszú égősor díszít, összesen pedig 46 ezer LED ragyog rajta.


Fotó: Kecsup hírek

Páhin is van egy nagyon szépen kivilágított ház, ahová szintén be lehet menni, sétálni, akár fotózkodni is egyet. Pontos utcanevet nem tudok, a templom utcájától eggyel visszább (gyakorlatilag Páhi csak pár utcából áll, szóval könnyű megtalálni).

Persze biztosan van még több hasonlóan szívetmelengető fényárban úszó ház, de hirtelen ezekről találtam nektek képeket.

Próbáljátok ki a különleges virtuális családi valóság élményt! 

Mozogjátok le a bejglit és a töltött káposztát egy fergeteges VR élménnyel a gyerekekkel! Nagyon klassz lehet akár egy baráti társaságnak is, egy közös karácsonyozásra, ahol szuper virtuális, de mégis mozgós, ugrálós, csapatban gondolkodós játékokra számíthattok.  VR XPERT Élményházba december 27-30 között tudtok időpontot foglalni.

Fesztiválozzatok, tomboljátok ki magatokat egy jó koncerten!

Üljetek fel az óriáskerékre! 

Ha még nem ültetek a főtéri óriáskeréken, és ha persze nem vagytok tériszonyosok, akkor egy nagyon klassz kis szórakozás lehet, persze elég rövid, mert csak pár perc egy menet.

Forrócsokizzatok valahol a városban!

Gyereknek forrócsoki, szülőnek forralt bor, persze csak ha nem vezettek!

Ha meguntátok az óriáskereket, akkor a főtéren finom forró italokat is ihattok, vagy épp a kedvenc vendéglátóhelyeteken. Ha pedig otthon kuckóznátok be, mutatok 5 tuti forró italrecept hideg napokra.

Fedezzétek fel a Szabadidőközpont állatvilágát!

A Benkó Zoltán Szabadidőközpont 174 hektáros fás-füves parkja és 40 hektáros tava csodálatos természeti környezetet biztosít télen is a családok számára.

Állatvilága is igen gazdag, egy-egy látogatás alkalmával több különböző állatfajt lehet megfigyelni náluk. Az erdős területeken a kis fakopáncs és a zöld küllő jellegzetes kopogtatással kutatja a fogyasztásra alkalmas lárvákat, rovarokat a fakéreg alatt. Kis testű énekesmadarak, például cinegefélék, vörösbegyek, rozsdafarkúak is fészkelnek a területen.

Kisebb létszámmal és életformájuk miatt kevésbé látványosan, de a védett közönséges denevér is megtalálható a szabadidőközpontban. A szabadidőközpont kerítése mellett pedig gyakran láthatunk dámvadakat, melyek még a terület kialakítása során kerültek betelepítésre. Élőhelyük nem tartozik a szabadidőközponthoz.

Nyitva tartás a téli szünetben: 7.00-16.00 - Jegyvásárlásra és belépésre legkésőbb 15.30-ig van lehetőség.

Látogassátok meg a Vadaskert kis lakóit!

A téli szünetben is nagyon jó program a Kecskeméti Vadaskert meglátogatása, karácsony és szilveszter napján zárva van (dec. 24-26. 31. és jan.1.), a többi napon minden nap 09:00 és 16:30 között lesznek nyitva!


Fotó: Vadaskert 

Lovaskocsizzatok egyet az erdőben!

Rengeteg lovastanyát találtok Kecskemét közelében, ahol nagyon izgalmas program lehet egy közös lovaskocsizás. Ne felejtsetek el magatokkal pokrócot és forralt bort/ pálinkát vinni, öööö akarom mondani forró teát vinni!

Vagy csak piknikezzetek egyet a szabadban!

Télen is mozduljatok ki otthonról, tudom hideg van és befagy a s...ünk is, de nagyon különleges élmény ilyenkor is csavarogni. Ha tehetitek vigyetek magatokkal eledelt a kismadaraknak, akár készíthettek flakonokból madáretetőket is. Önts egy termoszba forró teát, csomagolj mellé bögréket és némi alufóliába tekert melegszendvicset és élvezzétek az ebédet vagy uzsonnát a parkban vagy az erdőben.

Remélem találtatok magatoknak valami szuper programot, tartalmas téli szünetet kívánok nektek!

Makai Marianna - Kecskemétimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére