Jelenlegi hely

Rusztikus stílusú konyhák berendezése

Ha unjuk a modern stílus forma és színvilágát és valami otthonosabbra vágyunk, a rusztikus lakberendezési irányzatot pont nekünk találták ki.

Formavilág

Ha rusztikus konyhát szeretnénk kialakítani magunknak törekednünk kell a belső elemek harmóniájára. Fontos, hogy ez ne merüljön ki a bútorok megválasztásában, hanem az olyan használati eszközök megjelenésére is figyeljünk oda, mint például a konyhai robotgépek. Ezek közül ma már a legtöbb gyártó kínál valamilyen pasztell színű, retro vagy vintage megjelenésű modellt, ami kiválóan fog illeni konyhánkba.

A fotó forrása: liloon / Shutterstock.com

Egy igazi rusztikus konyhának a régi idők hangulatát és a természet közelségét kell idéznie, ezért amikor konyhabútorokat vagy étkezőasztalokat választunk a robosztus, tömörfából készült változatokat létesítsük előnyben. Étkezőasztalok kiválasztásakor is igyekezzünk minél robosztusabb mondelt találni, és ne feledkezzünk meg a hozzá illő terítőről sem. Az otthonosságnak velejárója a kényelem is, ezért az asztalok köré minden esetben kényelmes, jól párnázott székeket helyezzünk. 

A fotó forrása: Artazum / Shutterstock.com

Színválasztás 

Egy ilyen konyha színvilágában a natúr fának és a meleg színeknek, legtöbbször a sárga árnyalatainak kell dominálniuk. Falfelületek esetében a sárga valamilyen árnyalata egészíti ki jól a fa bútorokat, de nem ritka, hogy terméskővel, vagy rusztikus felületű csempével vonják be azokat.

Kisebb kiegészítőkhöz és tároló elemekhez is válasszunk fából, esetleg kovácsolt vasból készült darabokat, melyeknek sötét vagy fekete színe jól fogja ellenpontozni a melegebb sárgákat.

A rusztikus stílus bizonyos irányai és a vintage az elmúlt években egyre inkább teret hódított magának, ezért ha ma szeretnénk ilyen fazonú konyhát berendezni, már számtalan bútor és kiegészítő közül választhatunk.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 17 éve, hogy szeptember 30., Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről.
3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

Vajon mennyire figyelünk oda, hogy tele legyen a saját és társunk szeretettankja? Mennyire befolyásolják a külső események, hírek a saját szerelmi életünket? Mit tehetünk azért, hogy boldogan éljünk, szeretetben? Van még ilyen? – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Nem sok közöm volt valaha a gördeszkás sporthoz, persze hogy deszkás fiatalokról szóló könyvet sem olvastam. Ahogy felnőttként kamaszoknak szólót se. Így igazi üdítő könyves kaland volt Egressy Zoltán új, (nem csak) kamaszoknak szóló könyve, A virágot jelentő deszkák.
Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Ugrás az oldal tetejére