Jelenlegi hely

Szülői kontroll az iPaden: tippek a gyermekbarát használathoz

Egy iPad nemcsak a felnőtteknek kínál szórakozást, hanem a gyermekeknek is egy lenyűgöző eszköz lehet a tanuláshoz, kreativitásuk fejlesztéséhez vagy éppen a játékhoz. Azonban fontos, hogy a szülők megfelelően beállítsák az eszközt, hogy biztosítsák gyermekeik biztonságát online, miközben lehetőséget adnak nekik a digitális világ felfedezésére. Mutatunk néhány hasznos tippet ehhez!

Szülői felügyelet beállítása

Az iPad beállításaiban megtalálható a „Szülői felügyelet”, amely lehetővé teszi, hogy korlátozzuk azokat az alkalmazásokat, funkciókat és tartalmakat, amelyekhez a gyermek hozzáférhet. Itt beállíthatjuk, hogy mely alkalmazásokat használhatja a gyerekünk, korlátozhatjuk az internetes böngészést, valamint meghatározhatjuk, milyen típusú tartalmak elérhetőek számára iPad Air 5, iPad Pro vagy bármilyen más készülékükre az App Store-on keresztül.

Alkalmazások és vásárlások jóváhagyása

Használjuk az „Engedély a vásárláshoz” funkciót, amelynek segítségével jóváhagyhatjuk vagy elutasíthatjuk a gyermekünk által történő alkalmazás vásárlásokat és letöltéseket. Ez biztosítja, hogy csak azok az alkalmazások kerüljenek a gyerek által is használt iPad készülékre, amelyeket előzetesen ellenőriztünk és megfelelőnek találtunk.

Időkorlátok beállítása

A „Képernyőidő” menüpont alatt nyomon követhetjük, hogy mennyi időt tölt a gyermek az iPaden, és beállíthatunk időkorlátokat bizonyos alkalmazásokra vagy kategóriákra. Ez segít abban, hogy a gyerekünk ne töltsön túl sok időt a képernyő előtt.

Tartalom és adatvédelem

A „Tartalmi és adatvédelemi korlátozások” segítségével tovább finomíthatjuk, hogy milyen típusú tartalmak legyenek elérhetőek a gyerekünk számára. Itt adhatjuk meg a korhatár-besorolásokat filmekhez és alkalmazásokhoz, valamint korlátozhatjuk a felnőtt tartalmakhoz való hozzáférést.

Biztonságos böngészés és kommunikáció

Győződjünk meg arról, hogy a gyermek által használt böngészők és kommunikációs alkalmazások, mint például a Safari vagy a FaceTime, megfelelően vannak beállítva a gyermekbarát használathoz. Engedélyezhetjük a webhelyek szűrését a Safari-ban, hogy csak a korának megfelelő tartalmak legyenek elérhetőek, és korlátozhatjuk a kapcsolatfelvételt ismeretlen személyekkel.

Ezen beállítások mellett fontos, hogy rendszeresen beszélgessünk gyermekeinkkel az online biztonságról, valamint arról, hogyan használják az internetet és az alkalmazásokat úgy, hogy közben ne kerüljenek veszélybe.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Mire jó a családi kiruccanás?

Mire jó a családi kiruccanás?

Pihenünk, szórakozunk, felfrissülünk, új élményeket szerzünk. Emlékeket gyűjtünk, együtt van a család. De mire tanít még az utazás?
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Ugrás az oldal tetejére