Jelenlegi hely

Újra nyit a Cifrapalota és a Szórakaténusz Játékmúzeum!

A téli bezárás után, újra nyitnak Kecskemét nagy kulturális intézményei. Február 1-jén a Cifrapalota, február 7-én pedig a Szórakaténusz tárja ki kapuit a látogatók előtt, programokban pedig nem lesz hiány.

A Cifrapalota kiállítóhely 2023. február 1-jétől, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely pedig 2023. február 7-től várja a látogatókat. A Cifrapalotában február 4-én 10 és 14 óra között kreatív családi nap kapcsolódik a Petőfi költészete a kortárs képző- és iparművészetben című kiállításhoz. A programot nyomozós játék indítja, amelyhez minden gyermek kap egy füzetet, és szükség lesz a mobiltelefonra. A kreatív tevékenység ihletője, múzsája pedig maga Petőfi illetve versei lesznek, a kipróbálható technika pedig az üvegfólia festés.

A Cifrapalotában megtekinthető állandó kiállítások a Képzőművészeti állandó kiállítás, valamint a Nagyurak és vezérek – Híres avar leletek a Kiskunságból
című régészeti tárlat. Emellett a SISA 70- Sisa József ötvös- és zománcművész emlékkiállítása, valamint a Petőfi költészete a kortárs képző- és iparművészetben című időszaki tárlatok várják a látogatókat.

A Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben a kiállítás megtekintése mellett február 11-én délelőtt az Antanténusz Műhely keretei között álarc készítés, majd 15.30-tól Aprók tánca várja az érdeklődőket.
A kiállítások megtekintése mellett várják az iskolai csoportokat a múzeumpedagógiai foglalkozásokra. A foglalkozásokról részletesen a honlapon tájékozódhatnak.

A Katona József Múzeumhoz tartozó közérdekű muzeális gyűjtemények, a Naiv Művészek Gyűjteménye, az Orvos- és Gyógyszerészettörténeti Gyűjtemény valamint a Népi Iparművészeti Gyűjtemény márciusban nyitják kapuikat az érdeklődő látogatók előtt.

Nyitvatartás:
Cifrapalota: keddtől vasárnapig 10.00-17.00
Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely: keddtől szombatig 10.00-17.00

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére