Jelenlegi hely

A város legnagyobb gyermeknyelviskolájává nőtte ki magát a Helen Doron - érdemes feliratkozni már a szeptemberi várólistákra

Alig másfél éve nyitotta meg kapuit a Helen Doron kecskeméti oktatóközpontja Csörsz Édua vezetésével, máris közel 120 fős diáklétszámmal büszkélkedhetnek.

Az elmúlt időszakban több városi rendezvényen is találkozhattunk velük, mint például a Születésünnep vagy a Szoptatás Világnapja, a Katona József könyvtárban rendszeresen tartanak ingyenes babamama foglalkozásokat és a tavalyi tábor szezont is sikeresen zárták.

Nemrég nyitott meg a Helen Doron English új kecskeméti oktatóközpontja, máris kinőttétek az iskolát, mik a terveitek?

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ennyi család bízta ránk a gyermekének az oktatását. Bizony kinőttük a sulit, egy hónapon belül költözünk a Bagoly Egészségház közvetlen szomszédságába, egy közel kétszer nagyobb épületbe a Fülemüle utcába. Nagyon izgulok, hiszen ez hatalmas váltás rövid időn belül, de muszáj lépnünk és szerettem volna a belvároshoz közeli, de zöldebb és családbarátabb környezetben folytatni a munkát.

Itt is szempont volt, hogy tömegközlekedéssel is egyszerűen elérhető legyen az épület, valamint az új helyen már a parkolás is ingyenes lesz. Természetesen minden változásban van kockázat, de azt gondolom, hogy ezt vállalnunk kell, ha hosszútávú sikereket szeretnénk elérni.

Mi a titkotok?

Nincs nagy titok, maximális bizalommal és nyitottsággal fordulok mindenki felé, aki belép az ajtónkon. Helen Doron oktatási módszer 35 év tapasztalatán és tudásán alapszik, egyedülálló, lépésről lépésre felépített nyelvoktatási módszer. Kis csoportban zajló óráinkon minden gyermeket be tudunk vonni a feladatokba, teljes figyelmünkkel fordulunk feléjük és sok gyakorlási lehetőséget biztosítunk az élő beszédre.

Nagyon fontos, hogy én is és a kollégáim is hiszünk abban amit csinálunk. Jelenleg 6 hivatásos Helen Doron tanárral dolgozok együtt, akik nagyon alapos rostán és képzésen estek át, hogy teljes felelősséggel és maximális tudással tudják a gyerekeket tanítani, kiválóan beszélnek angolul, gyönyörűen bánnak a gyerekekkel és szerencsére nyitottak az elképzeléseimre.

Számomra nagyon fontos az oktatók személye, mindig hangsúlyozom a szülőknek is, hogy a módszerünk alapja a szülő-gyerek-oktató háromszög, hiszen ez egy közös munka, ahol mindenkinek megvan a maga feladata, jó csapatmunkával pedig kiváló eredményeket lehet elérni. Valamint fontosnak tartom a közösségépítést is, sokat vagyok az aktív időszakban is a nyelviskolában, jó látni, ahogy a szülők elkezdenek kapcsolódni, beszélgetni, tapasztalatot cserélni egymással. Az új helyszínt is ennek a gondolatnak a mentén alakítjuk ki: nem csak oktatóközpontként, de közösségként is szeretnénk funkcionálni.

Van még helyetek, hogyan lehet hozzátok csatlakozni?

Folyamatosan indítunk csoportokat, de jelenleg már minimális a szabad kapacitásunk. Több ovis és iskolás csoportunk is indult nemrég, ahol még akad 1-1 szabad hely, de szeretnék most még egy ovis csoportot indítani kedd délutánonként, ide még 4-6 gyerkőc tud beíratkozni 3-6 éves korig.

Ezenfelül már csak a következő évre tudunk helyet biztosítani, érdemes mielőbb feliratkozni a várólistánkra, amit a google űrlapon tehetnek meg az érdeklődők, valamint a nyári táborainkat is jó szívvel ajánlom, remek lehetőség a gyerkőcöknek az ismerkedésre.

Mire számíthatnak akik hozzátok érkeznek?

Minden gyermeknek biztosítunk ingyenes próbaórát, valamint rendszeresen szervezünk csoportos bemutató alkalmakat is, ahol betekintést nyerhetnek a módszerünkbe, nem árulunk zsákbamacskát.

Szerencsére azt látom, hogy a szülők egyre tudatosabban keresik a minőségi oktatást hiszen tisztában vannak az idegennyelv tanulás fontosságával és nehézségeivel is. Mi is tisztában vagyunk vele, hogy minden szülőnek fontos a gyermeke jövője és azt is tudjuk, hogy az egyik legértékesebb, amit adhatunk nekik, az – a világon legtöbbek által beszélt – angol nyelv ismerete.

Minél előbb ismerkedik meg a gyermek az idegen nyelvvel, annál hatékonyabban tudja azt elsajátítani. A Helen Doron módszer specifikumai között nemcsak a nyelv dallamosságának, a zenei és ritmusmintázatok beépítésének tudatossága szerepel, hanem a spirálisan felépített tananyagrendszer is. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy minden tanév egy-egy önmagába visszatérő kör, mely végül egy új, tágabb univerzumra nyit ajtót. Amit a kicsik elsőként a babaangol foglalkozásokon sajátítanak el, azt tanulják – ugyan másik fejlettségi, tudományos szinten, lényegesen komplexebb módon- az ovis angol órákon vagy iskolásoknak szóló órákon is.

Mire készültök még?

Természetesen nyáron sem tűnünk el teljesen: idén 5 héten keresztül szervezünk kislétszámú angol táborokat 3-10 éves korúak számára, ahol az angoltanulás mellett a mozgásfejlesztésre és a kézműveskedésre is nagy hangsúlyt fektetünk, hogy hasznosan teljenek a nyári leállások alatti időszakok is.

Ősztől sok-sok új bébi, iskolás és óvódás csoportot founk indítani, ahova szeretettel várjuk a gyerekeket, valamint szeretnék a tinédzser korosztály felé is nyitni, hisz a módszerünk nekik is szól, ezért több nyíltnapot is fogunk tartani, hiszen számukra már kulcsfontosságú a használható nyelvtudás elsajátítása, valamint a nyelvvizsga megszerzése is.

Elérhetőségek:

Makai Marianna - Kecskemétimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Mostanra már nyakig vagyunk a nagy nyári szünet kellős közepében. Mindenki elképesztően várta, a szülők talán már el is felejtik a holazalvókám-elfelejtettükalogopédiafüzetet-beposhadtazúszáscucc kombinációját, a gyerekeknek pedig egy ideje nem kell a szülők gyengéd (vagy épp agyvérzésközeli hangvételű-keljmárfelmertelkésünk!!!) ébresztésére kelniük. Szóval mit csinálnak? Hát még az ébresztőóra megcsörrenése ELŐTT természetesen közlik, hogy felkeltanaaaap, éhesvagyooook, kakiltaaaaam :D Én nem tudom, hogy vannak kódolva, de egyszerűen félelmetes, hogy a tanév idején 7kor sírva nyalábolom ki az ágyból az ovist, bezzeg a szünidőben 6kor már arcon pörögnek a testvérével együtt… Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Ugrás az oldal tetejére