Jelenlegi hely

A Vivaldi 4 és az új böngészőfunkciók – Email, RSS olvasás és egyebek

A Vivaldi mostantól saját e-mail klienssel és naptárral rendelkezik VIVALDI.

A Vivaldi piacra dobta webböngészőjének legújabb verzióját, amely számos jelentős új funkcióval, többek között e-mail klienssel, RSS feed olvasóval és egyebekkel bővült. A vállalat a funkciók és az adatvédelem középpontba helyezésével próbálta megkülönböztetni magát a böngészők tömegétől, és a legújabb kiadással mindent beleadott.

A Vivaldi 4 biztosítja azt az e-mail klienst, amelyet a vállalat az öt évvel ezelőtti indulásakor ígért. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a böngészőből olvassák és küldjék az üzeneteket a webmail, IMAP vagy POP3 fiókjaikról, az üzenetek helyi adatbázisát pedig megtartva, így a felhasználók akkor is kereshetnek üzeneteket, amikor például a laptopjuk offline állapotban van.

A levelezőprogram egy RSS feed-olvasóval együtt jelenik meg, így a felhasználók értesülhetnek például kedvenc webhelyeik legfrissebb híreiről, podcastjaikról vagy YouTube-csatornáik videóiról. A hírfolyam-olvasó a levelezőprogramba van integrálva, így a hírfolyamelemek az üzenetekkel azonos folyamban jelennek meg.

Egy olyan korszakban, amikor az asztali böngészőket általában az alapján ítélik meg, hogy mennyire könnyűek, a Vivaldi aggódik amiatt, hogy a böngésző funkciókkal való megtömése azt kockáztatja, hogy viszonylag felfújtnak, túlságosan robosztusnak tekintik?

Jon von Tetzchner, a Vivaldi vezérigazgatója szerint a böngésző teljesítményét nem veszélyeztetik az új funkciók. "Egy modern számítógép bármit képes kezelni, amit csak akarunk" - állítja. "Nekem például 600 000 e-mail van a gépemen. Biztosítjuk, hogy 600.000, e-maillel is működjön - biztos vagyok benne, hogy a legtöbb embernek, akinek jellemzően ennél valamivel kevesebb van, működni fog!"

Beépített naptár

A Vivaldi 4 további újdonságai közé tartozik a naptár, amely ismét integrálható a különböző naptárszolgáltatásokba, vagy önálló "offline" naptárként is használható. Von Tetzchner elmondása szerint azt szorgalmazta, hogy a naptár másképp működjön, mint az olyan cégektől, mint az Apple vagy a Google megszokott minimalista dizájn, és a hangsúlyt arra helyezte, hogy az alapértelmezett nézetből gazdagabb információkat mutasson a felhasználóknak.

"Jellemzően az összes naptár, amit odakint használsz, szigorú vonalakkal rendelkezik" - mondta. "Az [esemény] dobozok egyszerűen szebbek, ha a dobozok mind egyforma méretűek." "Az én gondolkodásom szerint néha fontosabb, hogy a tartalmat lássuk, mint hogy a vonalak kifejezetten egy vonalba legyenek igazítva. Tehát ha van egy találkozó, és a leírás és a cím több mint két sort vesz igénybe, akkor valóban mutassa meg, és csak egy kicsit szélesítse ki a dobozt."

Azt kell mondani, hogy ha egy találkozó leírásában sok felesleges részlet van (például egy konferenciahívásnál a betárcsázási lehetőségek teljes listája), akkor ez ahhoz vezethet, hogy néhány kibővített találkozódoboz elárasztja a naptárat, de mint mindig a Vivaldi esetében, a nézet testreszabható, ha a tömörséget kedveli.

A naptár másik szép tulajdonsága, hogy az adatokat táblázatszerűen adhatja meg, mivel minden egyes idősávnak saját cellája van, amelybe egyszerűen elkezdheti beírni az adatokat.

Fordítás Google nélkül

A Vivaldi mostantól le tudja fordítani a weboldalakat. A Vivaldi 4 másik jelentős újdonsága a weboldalak fordításának képessége. Ez természetesen a Google Chrome (és más böngészők) alapfunkciója, de a Vivaldi eltökélt szándéka, hogy a Google-t és annak adatgyűjtését távol tartsa magától, azt jelenti, hogy a Lingvanexet választotta a fordítási szolgáltatás biztosítására.

A fordítási szolgáltatást maga a Vivaldi üzemelteti, és von Tetzchner azt reméli, hogy a Google üzleti modelljével szemben gyanakvóknak újabb okot ad arra, hogy kipróbálják a böngészőjét. "Az ő [a Google] üzleti modelljük alapja az adatok gyűjtése számos forrásból" - mondta. "Ők a böngészőben gyűjtik az adatokat. Ott van a Google Analytics, aztán ott vannak a Google hirdetések, és igen, ott van a Fordító is".

"Ez nem a mi üzleti modellünk. Nem látjuk semmi okát annak, hogy adatokat azonosítsunk a felhasználókkal, vagy tömeges adatgyűjtést végezzünk bármilyen célból."

Az elrendezések megválasztása

A Vivaldi óvakodik attól, hogy nem mindenki power user, és nem is akar olyan böngészőt, amely annyira tele van funkciókkal, hogy gyakorlatilag egy önálló operációs rendszer. Ezért a Vivaldi 4 egyik további funkciója a különböző alapértelmezett elrendezések kiválasztásának lehetősége: Essentials, Classic vagy Fully Loaded.

Az Essentials a Vivaldit alig többre csökkenti, mint egy egyszerű címsor, és a legtöbb hozzáadott extrát elrejti. A Classic több böngészőbútort ad hozzá, például az állapotsort és a webpaneleket (amelyek lehetővé teszik a weboldalak tömörített változatainak megtekintését ugyanabban a böngészőablakban). A Fully Loaded mindent hozzáad a keverékhez, beleértve a levelezőprogramot és a feedolvasót is.

"Minden, amit csinálunk, a felhasználó igényeihez való alkalmazkodásról szól" - mondta von Tetzchner. "Hatalmas időt fordítottunk arra, hogy a menüket tetszés szerint szerkeszthesse az ember. Saját billentyűparancsokat, saját egérmozdulatokat hozhatsz létre, minden apró részletet fokozatosan testre szabunk, ahogy haladunk előre.

"[De] nem is kell" - tette hozzá. "Használhatsz egy egyszerű böngészőt a panelek nélkül, az állapotsor nélkül. Ezt használhatod egyszerű böngészésre... és ha aggódsz az összes nyomkövetés miatt is, akkor felteheted a nyomkövető blokkot." A Vivaldi 4 már letölthető a Vivaldi weboldaláról.

Összesítés

A Vivaldi egy olyan biztonságos, megfelelő szintű magánszférát tud biztosítani a böngészés során, köszönhetően a kifejezetten jól működő reklám és nyomkövetés blokkoló rendszerének. Így tehát ha meglátogatod a https://vulkanvegas.com/hu oldalt, akkor is biztonságban vagy. A Vivaldi egyébként akár online kaszinójátékok játszására is kiválóan alkalmas, de a különböző streaming szolgáltatókkal is könnyen elboldogul, ideértve olyanokat is, mint a Twitch, vagy éppen a felhő-alapú játékot kínáló GeforceNOW vagy a Stadia. Érdemes kipróbálni alternatív böngészőként a Vivaldit is, nem veszíthet vele senki.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére