Jelenlegi hely

Zaklajda József: egy profi sportoló angyal szerepben – Bajnokok tábora, ahol az álmok valóra válnak

Idén több mint 30 gyermek nyerte el sikeresen a Zaklajda Team Ösztöndíjprogramját Kecskeméten, ahol a nyáron mindannyian egy nagyon szuper, 1 hetes „nyaralást” kapnak, teljes ellátással a Bajnokok táborában!

Igen, azt is lehet mondani, hogy vannak még köztünk angyalok, és vannak olyan emberek, akik minden követ megmozgatnak, hogy a gyerekek arcára mosolyt csaljanak, és hogy példaként szolgáljanak előttük. Mert itt nem csak arról van szó, hogy ingyenesen táboroztatják a gyerekeket, hanem, hogy egy nagyon erős, jó mintaképpel szolgáljanak nekik, a valódi, hús-vér, és nem virtuális példaképekre pedig egyre nagyobb szükségünk van.

Zaklajda József, a Zaklajda Team Ösztöndíjprogram megálmodója, pedig igenis valós példaképként szolgálhat előttük.

Józsi még csak 31 éves, de életútja messze meghaladja korát, szívügye pedig, hogy a gyerekeket boldognak láthassa és egy olyan világgal ismertesse meg, ami építi az ő kis jövőképüket. Lelkét, hivatását és szabadidejét is mind a sportnak szenteli, kézilabda játékos, utánpótlásedző, személyi –és erőnléti edző, a Zaklajda Team Alapítvány elnöke és a Szent-Györgyi Albert Technikum sport tagozatán pedagógus.


KTE-Piroska Szörp volt kapusa, jelenleg a Mizse KC játékosa

A sport tölti ki az életét, kitartásban, elhivatottságban nincs számára lehetetlen, hitvallása szerint a legnagyobb áldás az, „ha a hobbink a hivatásunk, és ha még keresünk is vele, netán egész jól, akkor egy sikeres és boldog életet élhetünk”. Ezt szeretné megmutatni, átadni a gyerekeknek, hogy kitartással, sporttal bárhová el lehet jutni, nem kell ahhoz profi játékosnak lenni, csak szeretni kell a mozgást, mert az megszépíti az életünket.

Lassan 6 éve álmodta meg a Bajnokok táborát, ami nem egy hétköznapi, napközis tábor, hanem tele izgalmakkal, különleges élményelemekkel tűzdelt, komplex sportos tábor, ahová 4-15 éves korig mehetnek a gyerekek. Aki profi sportolónak készül, az itt nagyon jó helyen van, de aki kevésbé szereti a mozgást, az is meg fogja szeretni a tábor végére.

A tábor minden nap funkcionális, és mélyizomerősítő edzéssel indul, egy kis kondizással megfűszerezve, azonban rengeteg sportággal ismerkedhetnek meg a gyerekek, a focitól, a kézilabdán, a sportlövészeten át, a harcművészetekig. De az egyik legnagyobb kedvenc minden évben, amikor ellátogatnak a -fő támogatójukhoz –az Odisys traktor és quad kereskedésbe, ahol a szántóföldön biztonságban quadozhatnak és traktorozhatnak a gyerekek.

    

Józsi mellé sok neves sportoló társa is oda állt, ezáltal egy komoly szakmai stáb vesz részt a táborban.

Így lesz lehetőség a Mizse K1 Klub által a harcművészetbe belekóstolni, Muay Thai és K1 edzések keretében, de külön bokszedzések lesznek Szuhànyi Gyula jóvoltából, illetve részt vesz a táborban Szőrös Zoltán is a Magyar Honvédségtől, -aki egyébként is gyerekekkel foglalkozik,- ő airsoft fegyverekkel lövészetet tanít, de ez mellett izgalmas katonai élményekkel tűzdeli meg a programját, mint pl. a hordágycipelő vagy a gránátdobó verseny.

Természetesen a sok sport mellett fagyizás, állatkertbe látogatás, mozizás, élménypark, bújócska, számháború, kézműves foglalkozás, és sok vizes élmény is párosul.

A legnagyobb buli pedig a pénteki záró „final jam”. Itt a szülők láthatják milyen edzéseken vettek részt a gyerekek, díj átadóval, és egy nagyszabású divatbemutatóval zárul az esemény, ahol a pindurkák stylist bevonásával vörös szőnyegen vonulnak fel. Szeretné visszahozni a Bajnokok táborába a régi gyerekkort, amit a mai gyerekek nem ismernek már, megtanítani nekik milyen élvezetes gyereknek lenni, és milyen telefon nélkül élvezni az életet.

Gyakorlatilag ez a tábor -a férőhelyek beteltéig- mindenki számára nyitott (ha érdekel jelentkezésről itt találtok több infót). A szervező igyekszik a tábor árát a lehető legalacsonyabban tartani, hogy ne az anyagiakon múljon, hogy egy gyerek mindennek részese lehessen. Egyébként a tábor ára (fitnesz tábor 39.900 Ft az exclusive 59.900 Ft) amibe minden program, a belépők, és a teljes étkezés is benne van, de ettől függetlenül Józsi nagy szívfájdalma, hogy rengeteg szülő van, akik még ezt sem engedhetik meg maguknak, pedig gyermekük tehetséges és szereti a sportot.

3 éve találta ki, hogy 3 kislánynak ingyenesen biztosította a táborozás lehetőségét, ebből két kislány annyira nehéz sorsú volt, hogy 1 teljes hétre „örökbefogadta” őket. Mivel anno a tábor kivitelezésében az édesanyja volt a legnagyobb lelki és személyi társa, így teljes lakhatást biztosítottak nekik, a Krisztina Farm jóvoltából. Az a szeretet, amit akkor tőlük kaptak, egy életre szóló emléket hagyott bennük.

Először csak az érzéseiről mesélt egy-egy sikeres barátjának, hogy milyen nagyszerű volt látni a 3 gyermek boldogságát, hogy mennyi szeretetet kaptak tőlük, és hogy a gyerekeknek olyan élményt adtak, amire soha nem volt eddig lehetőségük. Akkor még nem is gondolta, hogy ezzel egy lavinát indított el, barátai mind jöttek, hogy hogyan tudnának ők is egy gyermeket segíteni, hogyan tudnák megszépíteni a kis életüket?

Az ösztöndíjprogram annyira sikeres lett, hogy a következő évben már 8 kisgyermeknek tudta ingyen biztosítani a táborozás lehetőségét. Idén pedig mert nagyot álmodni és több mint 30 tehetséges gyermeknek szeretné mindezt megadni. Nyilván ennek az anyagi vonzata is nagyon komoly, de tudja, hogy nincs lehetetlen. 5 gyermeknek saját maga fedezi a költségeit, és a további 20 gyermekeknek a 720.000 Ft költség 80%-a már megérkezett felajánlásba a Zaklajda Team Ösztöndíjprogramjába. Éppen ezért fogalmazódott meg benne, hogy létrehozzon egy alapítványt, amelyet tavaly novemberben meg is alapítottak a Zaklajda Team Alapítvány néven - együtt a gyermekekért civil szervezetüket. Az nem is kérdés számomra, hogy a hiányzó 20% is meglesz a tábor kezdéséig (még két hét), hiszen nagyon sokan ismerik és tisztelik a profi sportolót, szívesen áll bárki egy ilyen jó ügy mellé.

A 25 gyermek, különböző kecskeméti szervezetek kiválasztásával történt meg, nem a hátrányos helyzetű gyermekek támogatása a cél, hanem azoké a gyermekeké, akik megérdemlik, akik tehetségesek valamiben, akár a sportban, akár a tanulásban, akár a zenében, művészetben, bármiben, és szeretik a sportot, de a szüleik nem engedhetik meg maguknak, hogy egy ilyen tábort kifizessenek. Ez nem „segély” a szülőknek, hanem jutalom a gyerekeknek a kitartó munkájukért, és ösztönző a következő éveikre, hogy ha nem is egyszerű sok esetben az életük, de ha kitartóak, jól tanulnak, jól viselkednek, akkor igenis mehetnek a Bajnokok táborába!

Zaklajda József nem egy gazdag család gyermekeként született, ismeri milyen a nélkülözés, milyen amikor nincs, de kitartása, kemény munkája által, nagyon sokat kapott az élettől és ebből szeretne visszaadni. Hisz abban, hogy akit az élet jóval jutalmaz, annak tovább kell adnia belőle, hiszen a jó sosem fogy el.

Ui: a cikk lényege nem a hirdetés, de ahhoz, hogy 30 gyermek ilyen élményben részesüljön, ahhoz nagyon nagy összefogás kell, és azt gondolom, hogy reklám ide, reklám oda, de a nevüket igenis, büszkén meg kell említeni.

"Nagy álmom vált ezzel valóra , hogy ebben a formàban tudunk egy jó ügyet képviselni. Kis lépésekben fejlődünk és próbálunk építkezni. Nagyon sok jó ember van a projektünk mellett, ami merengeti a szívemet és igazán közösségépítő ereje van vélemènyem szerint a munkásságunkat. Az elsődleges célunk, hogy a lehető legtöbb rászoruló vagy arra érdemes gyermeket karoljon fel az Alapítvànyunk!  Idén ami biztos, hogy több mint 30 gyermekhez fog eljutni a támogatásunkat, amit nagyon nagy sikerként élünk meg. Nyilván ez a szàm a nyár kezdetéig még nőhet - Zaklajda József."

Ha esetleg Te is egy jó ügy mellé állnál a következő módon tudod támogatni a munkásságukat: 

Név : Zaklajda Team Alapítvàny   I  Bank : OTP   I  Számlaszám : 11732002-23576610 

Az eddigi támogatók, akik hozzásegítik a gyermekeket egy csodás élményhez:

Odisys Bt.  I   Kecskeméti Tenisz Udvar KTU   I    Mizse K1 Klub   I    Piroska Szörp   I    Áfonya Tortaműhely   I    Essence Kecskemét   I   Balance Divatáruház   I   MetLife   I    Szent Györgyi Albert Technikum (Eü)   I   Pataki Piktor egyéni vállalkozó   I   Virág Kert egyéni vállalkozó   I   Kecskeméz  I   Dixie étterm Kecskemét város  I    Verbau  I    Mák-Fa Lajosmizse  I    Kisokos Média KFT.  I     Mészi Air  I    Polyák Máté Gyógymasszőr  I    Hírös Sport  I   Kecskeméti Fürdő  I    Lendületben a Széchenyivárosért Egyesület  I     Széchenyivárosért egyesület.

Makai Marianna

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére