Jelenlegi hely

17 Facebook csoport, amihez érdemes csatlakoznod, ha „friss anyuka” vagy Kecskeméten

Újdonsült anyukaként rengeteg kérdésre keressük a választ, és szeretnénk a legtöbb kérdésünkre a választ helyben megkapni, esetleg szeretnénk ismerkedni olyan kecskeméti és környéki anyukákkal, akik szintén pici babával vannak otthon. Napok óta azon gondolkodom, hogy jó lenne egy olyan cikk, ahová egyben összegyűjteném nektek azokat a kecskeméti  Facebook zártcsoportokat, amik fontosak lehetnek a mindennapjaitokhoz.

Bárki bármit mond a Facebookról, hogy szereti, nem szereti, azért mi anyukák nagyon szeretjük használni és egy egy jó összetételű csoport építheti a saját életünket is. A címekre kattintva tudtok eljutni a csoportokhoz. Ha nem vagy még tagja a csoportnak, akkor a csatlakozom gombra kell kattintanod, érdemes először elolvasnod mindenképp a szabályzatot, mert oda van leírva, hogy melyik csoportban mi az ami megengedett, vagy éppen, mi az ami kizárást vona maga után.

Kecskeméti bébiszitterek, háztartási segítők

100 tag. - a taglétszámok folyamatosan változnak, csak azért írom ki, hogy nagyjából képben legyetek a csoportok méretével.

Csak a napokban találtam rá, nem is túl régi kezdeményezés, de annál hasznosabb. Ha elkezditek komolyabban használni ezt a felületet, akkor egy jó dolog kerekedhet majd ki belőle. A csoport összehozza a keresletet és kínálatot, vagyis, ha szükséged van egy helyes gyerekvigyázóra, vagy épp otthoni munkákban szorulsz segítségre, akkor itt megtalálhatod a megfelelő személyt. De akkor is hasznos lehet, ha épp ilyen jellegű munkában töröd a fejed, mivel itt olyan anyukákkal ismerkedhetsz, akiknek segítségükre lehetnél vagy éppen tovább ajánlhatnak téged.

 

Kecskeméti kismamák 2017

106 tag.

2017-es kismamák beszélgetős csoportja, kórházi dolgokról, papírok elintézéséről és ezekhez kapcsolódó kérdésekről, egyszóval minden, ami most aktuális lehet a kismamáknak. Frissen szült, vagy épp várandós édesanyáknak ajánljuk.
 

Baba-Mama kérdezz-felelek - Kecskemét

1850 tag.

Anyukák beszélgetős csoportja, nem adok-veszek témájú, inkább a mindennapi - hétköznapi, mit-hol lehet beszerezni, és gyereknevelési témákban beszélgetnek az anyukák. Adásvételen kívül tényleg minden belefér, ami az anyasággal, családdal kapcsolatos lehet.
 


 

Kecskeméti Baba-Mama oldal

7700 tag.

Itt is szintén a mindennapi dolgokat beszélhetitek meg, akár nagyobb gyerekeket érintő kérdéseket is feltehettek. Az oldal azért jött létre, hogy a problémákat, kérdéseket megoszthassátok egymással. De megengedett az is ha éppen eladni szeretnél valamit, persze annak szabályzatát olvasd el előtte.
 

Kecskeméti anyukák kérdezős csoportja

300 tag.

Kecskemét és környéki anyukák és kismamák a kérdezhetnek, beszélgethetnek, legyen az a téma akár babás vagy egészen más! Nem csak anyukák és kismamák a tagok, hanem feleségek, barátnők, menyasszonyok, partnerek és NŐK!!!
 

Kecskeméti mosható pelusos Anyukák

110 tag.

A csoport összefogja a Kecskeméten és a környéken élő mosható pelusos anyukát. Hogy segítsenek egymásnak tapasztalattal, tanáccsal. Esetleg közös rendelést is lebonyolíthattok, máris sporólhattok a postaköltségen.
 

Kecskeméti hordozós klub..

550 tag.

Ez a csoport a kecskeméti és környéki hordozós családok számára jött létre. A csoportban lehetőség van hordozással kapcsolatos kérdések megbeszélésére, élmények megosztására, hordozóeszközök adás- vételére. És ha csatlakoztok nem maradtok le a sok jó programról, amit szerveznek közösen a hurcis anyukák.
 

Kecskeméti Ételallergiások

530 tag.

Ez a csoport azért jött létre, hogy akik Kecskeméten és vonzás körzetében étel allergiával bármilyen módon érintettek, azok információkat tudjanak cserélni. Orvosokról, receptekről és saját tapasztalatokról beszélgetnek az anyukák. Ha valamilyen ételallergiában szenvedtek ajánljuk ez a csoportot.
 

Anyatejadás és szoptatás támogatás Kecskemét és környékén

300 tag

A Csoport két fő területe az anyatejleadás és a szoptatás támogatás. Segítenek öszehozni az édesanyákat, akinek sok teje van és azt akinek épp kevés vagy egyáltalán nincs. A csoportban csak bevizsgált anyatejadók hirdethetnek anyatejet.HIRDETÉSÉs jöjjenek a kecskeméti adok-veszek oldalak:

Ebből nagyon sok van már a Facebookon, van amelyikben nagyon aktívak a tagok, de sokban csak eladók vannak, vásárlók pedig csak néha-néha. Talán őket találtuk a legaktívabbnak.

Kecskeméti baba-mama tesz-vesz

2600 tag.

Kecskeméti bababörze (ruha, egyéb)

5500 tag.

Kecskeméti bababörze CSAK KISFIÚ RUHÁK 56-170-ig

3200 tag.

Ez a csoport a kecskeméti bababörze társcsoportja, így egyértelmű, hogy ez a csoport is csak a kecskeméti és környéki lakosok számára jött létre, azzal a különbséggel, hogy itt csak KISFIÚ RUHÁKAT lehet eladni, illetve vásárolni.

Kecskeméti baba börze FELNŐTT SZAKASZ

1400 tag.

A csoporttagok a baba börzés szülők, hogy a felnőtt holmikat is tudják árusítani valahol.

Kismama ruhák adás-vétele | KECSKEMÉT

150 tag. (nem rég induló csoport)

Kecskemét és környékén élő leendő kismamáknak elérhető adok-veszek kismamaruha csoport. Nagyon csinos rucikat találhattok benne.

Kecskeméti Anyukák Klub

1070 tag.

 

Igaz ez a két csoport nem helyi, de nagyon sok kismamát/anyukát érintő csoportok.

TB-kisokos kismamáknak * Kérdések és válaszok

15.000 tag.

A csoport kismamákat érintő társadalombiztosítási, munkajogi, bér és egyéb kérdések megválaszolása jött létre. Fontos a segítségkérés, ha elbizonytalanodtál, hogy valóban a megfelelő ellátást kapod-e? Több szakértő is megtalálható az oldalon, nem az anyukák adnak légből tanácsot.

ManóMenü

21.000 tag.

Ha most kezded a hozzátáplálást, vagy éppen elakadtál, akkor ez neked való. Segítséget nyújtanak az egészséges és szakszerű hozzátápláláshoz, és az azt követő évekre legalább 3 éves korig. Bizony...nem csak az első 1 évben kell odafigyelni arra, mit adunk a babának. Mindezt tévhitek nélkül, biztonságosan! Sok-sok receptet is találtok bennük és kérdésedre szinte perceken belül megkaphatod a választ.

Remélem tudtam segíteni nektek ezzel az írással, és ha találtok még olyan csoportot, amit nem tettünk bele, de fontos lenne a kecskeméti "anyatársadalom" számára, kérlek írd meg nekünk és hozzátesszük .

Jó csoportozást, ismerkedést, segítségkérést, persze azt mindig tartsátok szem előtt, hogy úgy beszélgessetek egymással, hogy ne sértéstek meg a másikat, és ha tetszett oszd meg, hogy mások is értesülhessenek róla!

Makai Mariann - Kecskemétimami

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Minden friss anyuka figyelmébe ajánlom, a Maminbaba Kecskemét oldalát! Várunk szeretettel mindenkit! 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ásd bele magad!

Ásd bele magad!

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 15.Korcsoport: 9. - 12. osztályos diákoknak
Ugrás az oldal tetejére