Jelenlegi hely

Letölthető Baba-Mama Katalógus

Hasznos információk a fogantatástól az óvodáskorig, útmutató az intéznivalók útvesztőjében, kecskeméti védőnők, orvosok, tanácsadók, baba-mama programok egy helyen.

Családinfó magazin Facebook oldala
Baba-mama katalógus 2019 

Kedves Kismama!

Két csík, halvány ugyan, de kettő. Öröm és vele együtt egy eddig ismeretlen érzés kerített hatalmába. Fogtam az eredményt a kezemben, és nem voltam benne biztos, hogy a földön járok. Ugyanez az érzelem fogott el a második, a harmadik, sőt a negyedik babával elvégzett pozitív terhességi teszt után is. Abban a felfokozott érzelmi állapotban mindannyiszor ott volt az új, a változás és az ismeretlen is. És valóban, megváltozott minden, azóta a gyermektelen élet mindennapjait gyorsan elfeledve nagycsaláddá nőttünk. Hogy ebben a folyamatban mennyi új feladattal, elintézni és utána járni valóval találkoztam, azt összesíteni sem tudom.

Úgy, ahogy azt sem tudom számszerűsíteni, hogy az anyaságnak köszönhetően mennyi programot, közösséget, az addig megszokottól eltérő kikapcsolódást ismerhettem meg. Volt az újban nehézség és öröm is bőven. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz ez veled sem másképp, kedves várandós olvasó. Persze sok minden változik, mint az is, hogy honnan szerezhetsz információt mindarról, ami majd a babás életedet körbeveszi.

Amikor ott rugdosott legidősebb fiam a pocakomban, még nem volt nálunk Facebook, nagyon tematikus weboldal sem, nem volt a kezemben a telefonom, amin kikereshettem volna azt, ami érdekelt. És nem volt olyan kiadvány sem, ami összefoglalta volna mindazt, amit a terhességem kapcsán tudnom, intéznem kellene. Arról sem szólt katalógus, hogy a baba és a saját egészségem érdekében várandósan milyen lehetőségeim vannak, hol és mit tornázhatok, miért menjek fogászatra, melyik rövidítés mit jelent az ultrahangon kapott papíron. Hogy a picurt magamra kötve nekiindulhatok a nagyvilágnak, várnak klubok, közösségek, programok.

Az információk összeszedettségének, kézbe vehető és lapozható formájának hiányával nem voltam egyedül. Így szakértőink (Leskovics Andrea pszichológus, Szabóné Kis Éva védőnő) segítségének és Vágsélei Csilla Sára kolléganőnk összefogásának köszönhetően tavaly találkozhattak először a kismamák a Családinfó magazin Baba-mama katalógusával. A pozitív fogadtatásnak köszönhetően nem volt kérdés, a tudnivalók csokorba gyűjtését folytattuk.

 

Az eredmény a kezedben tartott 44 oldalas katalógus, Kecskemétről kecskeméti kismamáknak a Családinfó magazintól Neked! A kiadványt nyomtatott formában megtalálod a kecskeméti védőnői tanácsadókban, de akár online is olvashatod, vagy le is töltheted.

Hasznos olvasást, örömteli és egészséges babavárást, boldog kisgyermekes időszakot kívánok a szerkesztőség, a szakértőink és magam nevében!

Virág Henrietta, szerkesztő
négy gyermek édesanyja

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Képregény, táblakép, futás... a közös pont: a Himnusz

Képregény, táblakép, futás, ismeretlen szerelmes ... a Himnusz és Kölcsey titkai

Gondolnád, hogy január 22-én ünnepeljük a Himnusz születésnapját? És azt tudtad, hogy képregény is készült belőle? Vagy azt, hogy Kölcsey nem is tartotta jó versnek?
23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

Te is tudsz ilyen „jó szándékú”, de romboló mondatokat? Nekem a „kedvenceim” az „Engedd el!” a „Másoknak sokkal nehezebb” és a „Tudom, mit érzel”. Ilyenkor szívesen visszakérdeznék: Tényleg tudod?! Szerintem fogalmad sincs…
Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Ugrás az oldal tetejére