Jelenlegi hely

II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolája
Cím: 6000 Kecskemét, Tóth László sétány 2.
Tel: 76/322-810, 76/504-412
FAX: 76/320-243
E-mail: rakoczititkarsag@gmail.com

Tagintézmény vezető: Fáriné Boros Erika
Tagintézmény v. -helyettes: Molnárné Földes Ágnes
Weboldal: http://www.rakoczi-kecskemet.hu/

Hozzászólások

Mi nagyon szeretjük az iskolát!

A követelés rendszer mellett a tanárok kedvesek és szeretik a gyerekeket!

szuper tanárok vannak a Rákóczi suliban :)

A tanárok nagyon jól felkészültek, igyekeznek a diákok látókörét kiszélesíteni - ismeretterjesztő kiállításokra, könyvtárba, színházba viszik a gyerekeket. Fontos a motiváció, különböző ösztönző programokat alkalmaznak a jó teljesítmény eléréséhez. Figyelmet fordítanak az esélyegyenlőségre és a tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek integrációjára. A pedagógusok megfelelő képzettségűek, elhivatottak, szeretik a gyerekeket " osztálycsaládokként" működnek együtt.

Hogy miért szeretjük az iskolát? Mert a gyermekeink szeretik! Boldogok és vidáman telnek a napjaik. Élményekkel, tudással tele kapom vissza őket délutánonként. Csupa igazi PEDAGÓGUS végzi itt a munkáját. 

Nagyon örülünk, hogy ebbe az iskolába járhatunk. Gyerkőcöm szinte falja az új információkat, nagyon szeret iskolába járni. Az iskola minden dolgozója kedves, udvarias, segítőkész, és jól felkészült! Köszönjük a hozzáállásukat!:-)))

Családias hangulatú nemcsak maga az iskola,hanem külön-külön osztályok is,ahová a gyerkőcök is szívesen járnak.

-Mi 4 éve kerültünk a "RÁKÓCZIBA" akkor 5.osztályt kezdve..kicsit féltünk ,hiszen idegen város és iskolaváltáson estünk át = JÓ VÁLASZTÁS :-) most a pályaválasztás kapujában már mondhatom ,közös erővel tanult vidám ,korának megfelelő =15 évessé érett gyermeket kaptam :-) , a pedagógusok jól képzettek ,maximálisan tudásukat emberségüket ruházták az arra fogékony diákokra, ha problémánk adódik akkor is tárt karokkal várnak, gyermekeink is tudnak szeretett osztályfőnökükhöz fordulni !! Az iskolai rendezvények családtámogató összetartó jellegűek ,nyitottak és emberiek,ebben a rohanó világban is ..A szülői tájékoztatás is megfelelő .IDÉN MÁSODIK GYERMEKEM BALLAG az iskolából 3 éve a 8.a -ból idén a 8.b -ből ,mindkettő szívesen gondol az ott töltött ÓRÁKra  :-) és ez nagyon JÓ ÉRZÉS :-) KÖSZÖNJÜK  az ..Isk.pedagógusainak-dolgozóinak  :-)  !! 

A 2.C. osztály lelkiismeretes és szakmailag felkészült tanárainak ezúton is szeretnék köszönetet mondani. Különösképpen Soós Magdolna osztályfőnöknek és Tóthné Mrva Szilvi néninek.

Nagyon szeretjük az iskolánkat és a tanárokat is.Nagyon segítőkészek.Nagyon sok programot szerveznek amire el lehet vinni a gyermeket és akár a testvért is.Egyszerűen fantasztikus tanári kar 

Szeretjük az iskolát, mert odafigyelnek a gyermekek szellemi és testi fejlődésére egyaránt. Játszva megszerettetik a kicsikkel a tanulást, az olvasást. Fejlesztik a kreativitásukat. A mi osztályunk sok iskolán kívüli programot is szervez, hogy  a gyerekek kultúrája is fejlődjön ( színház,kiállítás...). 

Kislányom a 3D-be jár, és ahogy megismertem a tanárokat, és a tanítási stílusukat, teljesen olyan, mintha egy második otthona lenne az iskola. A két osztályfőnök teljesen úgy viselkedik mint a tyúkanyó a csibéivel. A gyerekek bátran mehetnek hozzájuk örömükkel, bánatukkal. Itthon kislányom örömmel mesél az iskolában történt dolgokról, történtekről.

Szuper tanárok! Rengeteg közös program, ahol a családok is megismerhetik egymást. Nemcsak a feladatkat zúdítják a gyermekek nyakába gondoskodnak a kikapcsolódásról is :) SZERETJÜK! 3/D!!!!

 

A mi iskolánkban szeretik és bíztatják a gyermekeket!  A mi tanító nénijeink odafigyelnek az egészséges fejlődéshez szükséges ételek fogyasztására, a mozgásra, a víz fogyasztására stb., ez mellett persze a művelődés sem marad el.  A mi osztályunk (3.d.) egy mesevilág, akárhányszor belépek csak ámulok és bámulok! A mi gyermekeink csodálatos könyezetben tölthetik el mindennapjaikat! Egyszerűen SZUPER!!! Köszönjük nektek!

Öt éve az ovink épülete ideiglenesen használhatatlan lett, s akkor a Rákóczi Iskola vezetősége biztosított helyet az ovis csoportunknak.Nagy-nagy szeretettel fogadták a gyermekeinket, s több mint fél évig biztosították gyermekeinknek a nyugodt környezetet. Azóta mindkét gyermekem Rákóczis diák. Kisfiam nègy éve, kislányom második éve jár ebbe az iskolába. Mindennap nagy örömmel mennek. Egy szülő számára legfontosabb, hogy gyermeke jól érzi magát a suliban, élvezi a tanulást, az iskolában töltött időt. A tanáraink hozzáállása mind a gyermekeinkhez, mind a szülőkhöz példaértékű! 

Mi azért szeretkjük,mert a gyermekem imád oda járni,és nagyon szereti a tanárait!Nekünk ez a fontos!!!!!!

A tanárok figyelembe veszik a gyermekek sajátosságait, ez hasznos mind az értelmi, mind az érzelmi fejlődés terén. Igyekeznek a lehetőségekhez mérten mindenből és mindenkiből a legjobbat kihozni. Különféle programokkal közösséget kovácsolnak gyermekekből- családokból egyaránt. Ezek miatt (többek között) a gyerekek jókedvűen mennek reggelente iskolába.

Köszönjük emberséget minden kedves tanárnak, akikhez eddig szerencsénk volt!

Munkahelyek látogatásának lehetőségével igyekezett az iskola a pályaválasztást megkönnyíteni.Több pályaválasztást segítő programot kínált.

A továbbtanulást pontosan koordinálta,a jelentkezést az osztályfőnök -személyes segítségével - támogatta,segítette.

A kisfiam és a kislányom is ezen iskola tanulója és nagyon fontos számomra, hogy a gyermekeim szeressenek iskolába járni. Szerencsére mindketten örömmel mennek suliba, sőt még akkor is mennének mikor betegek. Szerintem ennél nem kívánhatok többet. A tanárnénik segítőkészek, megértőek, a gyerekek nagyon szeretik őket.

 

Családias az iskola, a pedagógusaink kedvesek, szakmailag felkészültek, már első osztálytól kiemelt volt a nyelvoktatás. Újra ezt a sulit választanánk.

Az én kicsi ovis lányom 3 éve úgy döntött, ő bizony nem akar másik iskolát még megnézni sem, annyira "beleszeretett" a leendő tanító nénijeibe a Rákóczis sulikuckók alkalmával. És ez az imádat a mai napig rendületlenül tart, nagyon szeret iskolába járni, köszönhető ez a remek pedagógusoknak és a szuper kis osztályközösségnek. A másik leánykám szintén tanító néniket választott magának, igazi szerető tyúkanyók vigyáznak rá és okosítják, ő is nagyon szereti őket és az iskolás létet is. Jobb tanító néniket egyik esetben sem választhattunk volna, nagyon sokat köszönhetünk nekik.

A lányom nagyon szeret ebbe az iskolába járni. Imádja a tanárait, sok programot szerveznek, amit a gyerekek nagyon szeretnek és élveznek :) (Színház, könyvtárlátogatás stb) Családias légkör. A lányom pedagógusai szuperek, külön köszönet Soós Magdolna és Tóthné Mrva szilvi néninek! :) Tanítási módszereik fejlettek, a gyermekek bátran fordulhatnak hozzájuk és a szülők is! 2/C osztály 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nőnap idézetek: Rólunk szól

Nőnap idézetek: Rólunk szól

A nemzetközi nőnapot először 1911-ben ünnepelték meg Clara Zetkin javaslatára, majd rá 2 évre március 8. lett a napja. Hazánkban 1914 óta emlékeznek meg hivatalosan is a nőkről. Virág, bombon, apró ajándékok helyett álljon itt néhány idézet, ami rólunk, nőkről szól.
Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Pályázat típusa:  rajz, versíró és fotópályázatBeküldési határidő: 2024. március 8.Korcsoport: általános és középiskolás diákok, akik az EDUVIZIG területén tanulnak (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom Vármegye valamint Vas és Veszprém Vármegye egy része)
„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. április 15.Korcsoport: 8 - 15 év közötti általános iskolás diákok 2 kategóriában
Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Ugrás az oldal tetejére