Jelenlegi hely

A mi karácsonyi sütireceptjeink

Ahány ház, annyi szokás - igaz ez a ünnepi sütikre is. Bemutatjuk, hogy milyen karácsonyi sütiket készítenek vagy terveznek készíteni az Imamik országszerte. Ezekkel is kívánunk Nektek további békés készülődést a közelgő ünnepekre!

Nagymamám évtizedes receptjei közül ezt a hármat mindig elkészítem minden fontos családi ünnepen:

Vaníliás koszorú

Hozzávalók: 4 pohár liszt, 1 pohár cukor, 1 pohár zsír, 2 tojássárga,1 csomag vaníliás cukor, késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna + ha nem áll össze (nekem sosem szokott:), akkor még tejföl is tehető
 
 
Félujjnyi vastagságúra kinyújtom (nem érdemes ennél vékonyabbra, mert sütés közben odaéghet és/vagy száraz lesz, arról nem beszélve, hogy sokkal később készül el :) ). Pálinka vagy pezsgőspohár (kinek mi van/tetszik) méretű köröket vágunk ki, és minden másodikat középen még egyszer kivágunk egy gyűszűnyi kis kör méretben (nagymamám idejében ezt ténylegesen az ő gyűszűjével tettük). Amikor kihűlt, baracklekvárral összeragasztunk egy-egy teli és egy-egy lyukas karikát. Ez a sütemény készülhet jóval karácsony előtt is: minél tovább áll, annál jobban megpuhul és annál finomabb. Már ha marad belőle...:)

 

Zserbó

Hozzávalók: 1 deci tejben felfuttatott 10 g (friss, azaz nem instant) élesztő, 2 evőkanál cukor, 125 g sütőmargarin,1 egész tojás + 1 tojássárga, 250g liszt

Töltelékhez: 150-200 g dió, 150-200 g cukor, 1 üveg savanykás baracklekvár
 
 
A hozzávalókat (első oszlop) egy mélyebb tálban összegyúrom és 3 cipót csinálok belőle. Közben összekeverem a diót a cukorral. Kinyújtom az első cipót, elhelyezem a tepsiben, rákenem a lekvárt jó bőven, majd rászóróm a cukros dió felét. A következő cipóval ugyanez, majd ha a harmadik is rákerült, 1 órára félreteszem "pihenni", azaz kelni hagyni. Utána megszurkálom villával és megsütöm. Csokimáz jön a tetejére. Az külön művészet jól és szépen csinálni, arra nincs bevált receptem, csak sok-sok próbálkozásom. Szerencsére amikor feldarabolom szeletekre, már úgysem látszik, hogy most sem a legjobban sikerült a csokimáz. És ugyanolyan hamar elfogy, mintha tükörsima és tükörfényes csokimázat varázsoltam volna rá:)

 

Diós-mákos kalács (nem bejgli!)

Hozzávalók (5 nagy vagy 6 kisebb kalácshoz): 1kg liszt, 50 g élesztő, 2 egész tojás+ 2 tojássárga, 2 maréknyi cukor (régen ez egy bevett mértékegység volt:), 2 csomag vaníliás cukor, pici só, 800 ml langyos tej, 10 evőkanál olvasztott margarin vagy olaj

Hozzávalók a töltelékekhez (2 diós kalácshoz és 2 mákos kalácshoz): 250 g darált dió, 250 g darált mák, 500 g cukor, 4 pohár vizes tej, mazsola ízlés szerint (én 2 csomaggal használok el), 2 citrom
 
 
A lisztből elveszek kb. 8 evőkanálnyit és azzal, valamint egy kávéskanálnyi cukorral és 2 dl langyos tejjel felfuttatom az élesztőt, azaz kovászt csinálok. Mikor az megkelt (kifutott a bögréből), a többi liszthez teszem, amit közben egy jó nagy tálba előkészítettem. Hozzátesszem még a tojásokat és a tojássárgákat, a cukrot és a vaníliás cukrot és sót, majd jól összekeverem, és apránként hozzáadom a langyos tejet, amivel jól megdagasztom: addig, amíg a nyer tészta elválik az edény falától és hólyagosodni kezd. Ekkor hozzáadom az olajat, és még dagasztom egy ideig, amíg azt felszívja. Rászórok egy kevés lisztet, letakarom, és meleg helyen kelni hagyom, kb. amíg a duplájára nő (ezért érdemes a legnagyobb edényt elővenni ilyenkor).
 
Amíg kel a tészta, elkészítem a tölteléket: a darált diót a cukor és a vizes tej felével, a mákot ezek másik felével összekavarom, és lassú tüzön sűrű masszává főzőm. Közben beleteszem a mazsolát, a végén pedig a reszelt citromhéjat, és öntök bele még annyi citromlevet, hogy ne legyen émelygősen édes (persze ízlés kérdése, ki hogy szereti).
 
A megkelt tésztát óvatosan kiborítom a belisztezett "munkafelületre", majd kézzel széthúzva, finoman nyújtva 5 nagyobb vagy 6 kisebb részre osztom. (Én hagyományosan két diós, két mákos és egy óriási "üres" kalácsot készítek). Kinyújtom óvatosan az egyik cipót (nem könnyű, igazi türelemjáték, mert állandóan összeugrik - az elsővel mindig megkínlódom, az utolsó viszont már egész gyakorlottan megy :) ), majd beleteszem a közben kihűlt tölteléket és feltekerem. Az üres kalácsnak szánt legnagyobb cipót három fele osztom, azokat hosszú csíkokra sodrom és mazsolával megszórva összefonom. A maradék két tojásfehérjével megkenem az összes kalácsot és aranybarnára sütöm őket. Ha szerencsém van, nem repednek szét, de eddig a "selejtesek" is mindig nagyon gyorsan elfogytak. :)

 

Mézeskalács

A rengeteg kipróbált mézeskalács recept közül még mindig ez az, ami a legjobban bevált (ezt egy kedves barátnőmtől kaptam):
Hozzávalók: 25 dkg forró mézbe: 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 2 csomag vaníliás cukor + fahéj, őrölt szegfűszeg (én mézeskalács fűszerkeveréket teszek bele)
Ha már kihűlt, teszek bele még: 1 tojás + 2 tojássárgája, fél pohár (kicsi) tejföl vagy tejszín, 50 dkg liszt 1 csapott evőkanál szódabikarbónával elkeverve.
 
 
Az egészet jól összegyúrom (elég kemény), majd egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap kiszaggatom és forró sütőben sütöm. Vigyázat: nagyon gyorsan (pár perc alatt) kisül! Díszíteni magvakkal és cukormázzal szoktam (cukormáz: 1 tojásfehérje és 15-20 dkg porcukor sokáig kevergetve, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik). A cukormázat színezni is lehet pl. szörppel, de mi nem szoktuk. Legnagyobb előnye - amellett, hogy nagyon finom - az, hogy azonnal puha és nem kell napokig puhítani.
 
Ildi, Budapestimami

Tant Harriets Pepparkakor - Svéd gyömbéres keksz

Hozzávalók: 30 dkg vaj, 5dl cukor, 1dl méz, 2dl víz, 1 ek őrölt gyömbér, 2 ek őrölt fahéj, 1 ek őrölt szegfűszeg, 2 tk kardamom (én ki szoktam hagyni), 1ek szódabikarbóna,1,5 kg liszt.

 
 
Ennek a felét szoktam elkészíteni és így is nagyon sok szokott lenni, de idén megpróbálom az egészet, mivel ajándékba is megy. :) Összekeverem a vajat, cukrot, mézet, amíg könnyű vele dolgozni. Hozzáadom a vizet, a fűszereket, a szódabikarbónát és végül összegyúrom a liszttel. Jól átgyúrom. Egy éjszakára zacskóban pihentetem a hűtőben. Nagyon vékonyra kinyújtom, és kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsiben 250 fokon 3(!) percig sütöm. Hagyom kihűlni a sütőpapíron. Nagyon finom!

 

Csokoládés pöfeteg

Hozzávalók : 15 dkg étcsoki, 10 csepp narancsolaj (100%-os, de akár el is hagyható), 12 dkg liszt, 3 dkg kakaó, 1 teáskanál sütőpor, csipet só, 8 dkg vaj, 7.5 dkg barna cukor, 7.5 dkg cukor, 1 tojás, 2 ek tej

A forgatáshoz: 5dkg cukor, 5 dkg porcukor
 
 
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztom, majd visszahűtöm. A lisztet, kakaót, sütőport és a csipet sót összekeverem. A vajat a cukrokkal habosra keverem. Hozzáadom az egész tojást. Tovább keverem, és amikor egyenletessé válik a massza, akkor hozzákeverem az olvasztott csokoládét. Beleforgatom a lisztes keveréket és a tejet. Simára keverem. A tésztám ekkor még nagyon lágy. Háztartási fóliába csomagoljom és 2 órára (de még jobb, ha egy egész éjszakára) hűtőbe tesszük.
 
Amikor kivesszem, 24 részre osztom. Gömböket formálok belőlük (ez a "piszkos munka" , de a gyerekek például nagyon élvezik). Először a kristálycukorban forgatom meg őket, majd jó alaposan a porcukorban. (A porcukorral nem szabad spórolni! :) ) Sütőpapíros lemezre rakosgatom, végül 175 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütöm. A sütés alatt szép kirepedezett pöfetegekké válnak. A sütés befejeztével, még egy ici-picit lágy a belseje, ahogy hűl szép lassan megszilárdul, de még akkor sem válik majd keménnyé. Jól záródó dobozban 1 hétig tárolható.  A receptet a tucsokbogar.blogspot.hu oldalról ismertem meg és sokszor sütöm. Vigyázat, függőséget okoz! :)

Emese, Kecskemétimami


 

Mézeskalács Erzsi néni-módra

Erzsi néni volt az óvodai dadusom, évtizedeken át készítette a mézeskalácsot az ovisokkal minden adventkor. Néhány évvel ezelőtt kértem el tőle ezt a receptet. Azóta is ezt sütöm, hiszen egyszerű, a tésztát nem kell pihentetni, azonnal süthető és nagyon finom!

Hozzávalók (kb. 3 tepsire való mennyiség): 50 dkg liszt, 12 dkg cukor, 25 dkg méz, 12 dkg margarin vagy vaj, 5 gr szódabikarbóna, 2 tojás sárgája, fűszerek ízlés szerint: mézeskalács fűszerkeverék vagy szegfűszeg, fahéj...

A díszítéshez: 2 tojás fehérje, 10 dkg porcukor

Egy lábosban tegyük a tűzhelyre a mézet, a cukrot és a margarint/vajat. Addig melegítsük, míg teljesen egyneművé válik. Tegyük félre hűlni. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a fűszerekkel és a szódabikarbónával. Amikor már eléggé kihűlt a mézes keverék ahhoz, hogy tudjunk vele dolgozni, adjuk a lisztes keverékhez. Tegyük hozzá a két tojásságáját és gyúrjuk össze a tésztát. Ha nagyon ragacsos, adjunk hozzá kevés lisztet, esetleg félretehetjük még hűlni, ha van időnk, és nem türelmetlen gyerekekkel dolgozunk együtt :) Alaposan belisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, különféle formákat szúrunk ki belőle. Ezt a lépést nyugodtan rábízhatjuk a gyerekekre! Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a formákat, egymáshoz ne tegyük túl közel, mert összenőnek sütés közben. Nem túl forró sütőben, kb. 175 fokon süssük, 7-10 perc alatt megsül, de érdemes figyelni, mert gyorsan megég. Jó, ha minimum két tepsivel készülünk, így amíg az egyik sül, a másikra már tehetjük rá a következő adagot.

A díszítéshez használhatjuk a hagyományos fehér keveréket: két tojásfehérjét keverjünk össze 10 dkg porcukorral. Sűrű lesz, de éppen erre van szükségünk! Amikor már kihűltek a mézeskalácsok, töltsük a porcukros keveréket zacskóba, sarkára vágjuk apró lyukat, és máris díszíthetünk.

Kevésbé maszatolós, és a gyerkőcöknek talán könnyebb, ha vásárolunk a jól ismert sütős márka kínálatából dekortollat. Egy csomagban 4 különböző színű toll található, vékonyan lehet vele díszíteni, garantált a sikerélmény!

Ami nálunk már két éve sláger: M&M's cukorkás mézeskalács. Csak ez a márka jó, mert nemcsak a tenyeredben, de a sütődben sem olvad! Szép színes, fel lehet vele díszíteni a karácsonyfa formájú mézest, lehet a rénszarvas szeme, vagy az emberke gombja... Ha ezt választjuk, sütés előtt tegyük a formákra, de résen kell lennünk, nehogy a cukorka menet közben eltűnjön! :)

 

Forma keksz - Kiszúrós keksz

Ha már előkerültek a kiszúró formák, a gyerekek nem bírnak leállni a dologgal. Ilyenkor szoktuk ezt az egyszerű kis kekszet sütni.

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg cukor, 25 dkg margarin/vaj, 2 tojás, 1 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja

Keverjük össze egy nagy tálban az összes hozzávalót (a margarint/vajat célszerű puhára melegíteni, de nem kell, hogy folyjon!). Ha nagyon ragacsos, tegyük kis időre hidegre. Alaposan belisztezett deszkán nyújtsuk kb. 1 cm vastagra, és szúrjunk ki belőle formákat a végtelenségig... Sütőpapíros tepsiben, kb. 175 fokon 10-15 perc alatt készre sül. Ha meguntuk a formákat, úgy is készíthetjük, hogy a tésztából egy rudat formázunk, majd ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle. Díszítésképpen megszórhatjuk porcukorral, vagy még sütés előtt tehetünk a tetejére fél diót, mogyorót, M&M's cukorkát, de ez a lépés elhagyható.

Kitűnő édesség tea, kávé, kakaó mellé, vagy ovis ünnepségre, hiszen nem krémes, nem habos, nem morzsálódik és finom! Zárt dobozban jó néhány napig tárolható.

 

Linzer

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 30-40 dkg margarin/vaj, 20 dkg porcukor, 1,5 tasak sütőpor, 2 tasak vaníliás cukor, 2 tojás sárgája, 2 ek. tejföl, reszelt citrom héja ízlés szerint

Ugyanúgy készítjük, mint a forma kekszet. Miután kinyújtottuk, a kiszúrt formák nagyjából felének a közepére kis kört szúrunk, ezek lesznek a "tetejek", ahogy a gyerekek mondják :) .Sütés után lekvárral ragasszunk össze egy-egy lyukas "tetejet" és aljat. Porcukorral díszíthetjük.

 

Mézeskalács muffin

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 20 dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 tasak sütőpor, mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint, egy csipet só, 4 dl tej, 1 dl növényi étolaj

Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a tejet és az olajat. Keverjük csomómentesre (én géppel szoktam, fél perc az egész), majd kanalazzuk muffinformákba. 180 fokon kb. 20-25 perc alatt elkészül. Ebből az adagból kb. 36 db közepes méretű muffin jön ki.

Sz. Szabina, Zalaimami

 

Gesztenyés-csokis pástétom

Kezdő konyhatündéreknek ajánlom ezt a karácsonyi desszertet, mivel sütés nélkül készül, gyakorlatilag elronthatatlan. Minimum 12 órás hűtést igényel, ezért a tálalás előtti napon kell elkészíteni. 

Hozzávalók: 20 dkg étcsoki, 1/4 teáskanál porkávé, 10 dkg puha vaj, 10 dkg cukor, 40 dkg cukrozatlan gesztenyemassza, 1 csepp vaníliaaroma, 1.5 teáskanál rum

A csokit tűzálló edényben, gőz felett megolvasztjuk, majd 5 percig hűlni hagyjuk. A porkávét 1 teáskanál forró vízben feloldjuk. A vajat és a cukrot laza krémmé dolgozzuk, belekeverjük a gesztenyemasszát, az olvasztott csokit, a vaníliaaromát, a kávét és a rumot. Egy téglalap alakú formát kivajazunk, az alját sutőpapírral kibéleljük, ebbe öntjük a masszát. Celofánnal letakarva 12 órára a hűtőbe tesszük. 

 

Karácsonyi kakaós csillag

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 4 dkg margarin, 3 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliáscukor, 1 tojássárgája, 2 dkg élesztő, 1.5 dl tej, 1 csipet só

 

A tej egy részével (és kevés cukorral) futtassuk fel az élesztőt. Tegyük egy tálba a lisztet, margarint, cukrot és tojássárgáját és a robotgép dagasztó karjával kezdjük el összedolgozni a tésztát, majd adjuk hozzá a tejet és a felfuttatott élesztőt is. A dagasztás akkor lesz kész, amikor a tészta elválik az edény falától. Ha esetleg kicsit ragacsos lett, akkor 1-2 evőkanál lisztet tegyünk még hozzá. Lisztezzük ki a keverőtálat, tegyük vissza a tálba tésztát, egy tiszta konyharuhával takarjuk le és meleg helyen kelesszük fél órát. Közben mérjük ki a töltelék hozzávalóit: 2 evőkanál Holland kakaóport és 5 evőkanál cukrot keverjünk össze. A kelt tésztát osszuk 4 egyenlő részre és mindegyiket nyújtsuk ki kör alakúra. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. A csillag elkészítése képekkel itt >>

Timi, Fehérvárimami


 

Hamis gesztenyés

Hozzávalók:
Tészta: 40 dkg liszt, 15 dkg margarin, 15 dkg cukor, 3 tojás sárgája, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, egy kevés tej.
Töltelék: 50 dkg héjában főtt burgonya áttörve, 20 dkg dióbél darálva, (a fele lehet dejó), 25 dkg cukor, ½ dl rum, 3 tojás fehérje.
Tetejére: tortabevonó csoki

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból linzertésztát készítek. Elfelezem, és két adagban megsütöm közepes tepsiben. A tepsiben nagyon gondosan kell eloszlatni, szétnyomkodni a tésztát, nagyon vékony réteget fog képezni. Törékeny, száraz lapokat kapok.

A töltelék hozzávalóit összekeverem, legvégül a kemény habbá vert tojásfehérjét, óvatosan, hogy ne essen össze. A tölteléket a lapok közé simítom, a sütemény tetejére csokit olvasztok.

Legalább két napra száraz, hűvös helyre pihenni teszem. Ekkor már törésmentesen fel tudom vágni. Ahogy telnek a napok lesz egyre finomabb, omlósabb és gesztenyéhez hasonlatos az íze. Hamar elfogy, az aromás töltelékkel valahogy eteti magát. A férjem mindig megkérdi, hogy minek ennyi vesződség HAMIS gesztenyéshez. De mikor minden évben szavazásra bocsátom, mindig ragaszkodik hozzá.

 

Bence Kedvence

Hozzávalók: 
Tészta: 2 dl teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt, 2 dl finomra darált dió, 1 dl cukor, 1 dl tej, ½ dl olaj, 1 cs. sütőpor, 2 cs. vaníliás cukor, 2 tojás
Tetejére: 2 tábla fehér csoki, ízlés szerint tortadara 

Elkészítés: A tészta hozzávalóit a tojás kivételével összekeverem, hozzáadom a tojások sárgáját, majd legvégül a kemény habbá vert fehérjét több részletben, óvatosan belekeverve. Muffin sütőformában muffin papírba adagolom. Tehetek a közepébe negyed diót, vagy nagyobb darabra vágottat is. 20 perc alatt megsütöm. Vízgőz felett felolvasztom a fehér csokit két teáskanál olaj hozzáadásával. A kész muffinokat belemártom. Ízlés szerint a tetejét megszórhatjuk még tortadarával is. A csoki megszilárdulása érdekében hűtőbe teszem.

A süti titka, hogy a diós tészta a fehér csokival adja ki jól az ízét, külön-külön egyik sem olyan különleges, mint egymás társaságában. A kis muffinok pedig nagyon mutatósak, novemberben süti versenyen díjazták.

Bence kedvence

 

Diós kosárka

Hozzávalók: 
Tészta: 20 dkg minőségi margarin, 25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 1 ek. tejföl, 1 cs. sütőpor
Töltelék: 15 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 4 tojásfehérje, baracklekvár, egész dió

A tészta hozzávalóiból linzertésztát gyúrok. 1 órát hűtőben pihentetem. Majd kosárka formában, gondosan kimargarinozott muffin papírra, kis gombócok szétlapításával kosárkákat formázok. A tésztára egy kiskanál lekvárt teszek.

A darált diót és a porcukrot összekeverem, legvégül a felvert tojásfehérjét, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Ebből is egy-egy nagykanállal a kosarak tetejére teszek. Legfelülre 1 fél diót rakok. Közepes lángon sütőbe teszem. 60 db kosárkára elég az adag, 30 db-ot tudok egyszerre gáz-tepsin megsütni.

A kosárka igazán karácsonyi sütemény. Aprólékos munkával készül, a kikenést nálunk mindig a fiúk végzik, némi töltelék nassolás reményében. Szerencsére az omlós tészta, a felhízó töltelék és a pirított dió olyan finom édességet eredményez, amiért megéri dolgozni.

Ági, Csabaimami


 

Vidám sütögetést és jó étvágyat kíván az Imami csapata!  Ti milyen sütikkel készültök az ünnepekre? Osszátok meg velünk bevált receptjeiteket, lehetőleg fényképpel. Köszönjük!

 

Hozzászólások

Jó kis receptek. Szeretem a nagymamás recepteket én is :)

Szívesen ajánlom neked ezt az egyszerű csokimáz receptet kipróbálásra. Én mióta megismertem, mindenre ezt használom. :) Kellemesen lágy, finom és szépen eloszlik. Ajánlom duplán készíteni, hogy biztos elég legyen. 

Csokimáz:
3 evőkanál kakaó
3 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
Ezt felforraljuk, megfőzzük,tűzről levéve 5 dkg vajat belekeverünk.Ezt a mázt hűlni hagyjuk és ráöntjük a süti tetejére.

 

Köszönöm szépen! Mindenképpen kipróbálom.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Az ünnepi ételek és desszertek bősége sokunk számára kihívást jelent. Hogyan élvezhetjük ki az ünnepi asztal örömeit anélkül, hogy túlevésbe csúsznánk? Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó hasznos tippeket hozott nekünk, hogy meg tudjuk tartani a mértéket, miközben élvezhetjük is a finom falatokat.
Címlap Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

A fogyókúrázóknak vagy friss életmódváltóknak gyakran éppen a cukor és az édes ízek hiányoznak a legjobban. Az ünnepi időszak közeledtével mindannyian szeretnénk valami finomsággal megörvendeztetni szeretteinket, miközben egyre többen keresünk egészségesebb alternatívákat. Hogyan lehet édességeinket és desszertjeinket természetes módon, cukor nélkül elkészíteni, anélkül hogy kompromisszumot kötnénk az ízélmény terén? Ehhez hozott Nektek most tippeket Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó, sportedző.
Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

A bakancslista is egy élettervezési módszer, kicsit játékosabban, de tervezésre ösztönöz. Jó módszer a gyerekek és magunk előre tervezésre szoktatására.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére