Jelenlegi hely

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan?

Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.

1. Hasznosítsd újra!

Használj olyan csomagolópapírt, amelyek újrahasznosított anyagokból készültek. Például a régi újságok, térképek, vagy barna csomagolópapír remek választás lehet.

Ha kartont választasz, és van rá lehetőséged, olyat keress, ami tanúsítottan környezetbarát.

2. Elő a textilekkel!

Nézz körül a fiók mélyén és keress egy selyemkendőt, már nem használt ruhát, ami szuper alapanyag lehet a csomagolásnál. Figyelj arra, hogy ne egy lyukas, csúnya textilt hasznosíts újra, hiszen mégis egy szeretted karácsonyi ajándékáról van szó!

3. Válassz többször használatos csomagolást!

Mi lenne, ha idén maga a csomagolás is az ajándék része lenne?  Például egy szép doboz, kosár, bögre, stb. amit a megajándékozott később is használhat.

4. Ne használj ragasztót!

Amikor csak lehetséges, inkább olyan csomagolási módszereket keress, amelyek cérnával, szalagokkal vagy zsinórral rögzítik az ajándékot.

Ha ez mégsem megoldható, nézz körül a boltok polcain, és kutasd fel a környezetbarát ragasztókat, szalagokat. Manapság már léteznek olyanok, amelyek biológiailag lebomlanak vagy újrahasznosíthatók.

5. Írj személyes üzenetet!

Írd vagy rajzold fel a saját üzenetedet a csomagolásra ahelyett, hogy matricákat vagy más bolti kiegészítőket használnál.

6. Csakis természetesen

Elő a természetes dekorációkkal, például szárított virágokkal vagy kis növényekkel! Utóbit akár a megajándékozott később is elültetheti.

Használhatsz természetes díszítőelemeket, így fenyőágakat, tobozokat, amelyeket könnyen komposztálhatsz.

+ Tájékozódj a helyi lehetőségekről!

Nézz utána a helyi újrahasznosítási lehetőségeknek és kezdeményezéseknek, és támogasd azokat.

Remélem, ezek az ötletek segíthetnek abban, hogy az ajándékok becsomagolása ne csak szép és kreatív legyen, hanem környezetbarát is.

Dr. Regősné Oláh Zsanett

- Szegedimami -

Képek forrása: Pixabay

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nőnap idézetek: Rólunk szól

Nőnap idézetek: Rólunk szól

A nemzetközi nőnapot először 1911-ben ünnepelték meg Clara Zetkin javaslatára, majd rá 2 évre március 8. lett a napja. Hazánkban 1914 óta emlékeznek meg hivatalosan is a nőkről. Virág, bombon, apró ajándékok helyett álljon itt néhány idézet, ami rólunk, nőkről szól.
Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Pályázat típusa:  rajz, versíró és fotópályázatBeküldési határidő: 2024. március 8.Korcsoport: általános és középiskolás diákok, akik az EDUVIZIG területén tanulnak (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom Vármegye valamint Vas és Veszprém Vármegye egy része)
„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. április 15.Korcsoport: 8 - 15 év közötti általános iskolás diákok 2 kategóriában
Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Ugrás az oldal tetejére