Jelenlegi hely

Hogy lett kedves hónap számomra a November - Szülésélmény-történetmesélő

Valamiért sose szerettem a Novembert. Nincs rá magyarázat, egyszerűen nem szerettem. S hogy lett számomra a legkedvesebb hónap?  Elmesélem Nektek.

Az én kiírt dátumom amit annyira vártam, 2020 November 21.-e volt. Eljött a nap, aztán végül nem történt semmi.  A babánk úgy gondolta még egy picit bent marad a pocakban, kihasználja még azt a pár napot, hogy ilyen közel lehessen hozzám.

Végül a mi napunk a November 29 lett.

Vasárnap reggel keltünk korán a párommal, negyed nyolcra kellett bemenni a kórházba. Elsőnek csináltak nekem egy covid gyorstesztet ami negatív lett, így utána már mehettünk a szülészetre. A szülészet előtt adtunk egymásnak egy puszit, megöleltük egymást és elbúcsúztunk. 

Az a puszi és ölelés volt az utolsó, amit párként egymásnak adtunk, hisz a következő órákban váltunk párból, egy családdá.

Becsengettem a szülészetre, ahol kedvesen fogadtak. Megmutatták az ágyam ahol gyorsan átöltözhettem, jobban mondva inkább levetkőztem, majd mennem kellett a szülőszobára.

A szülésznőm feltette a pocakomra az nst-t, ahol újra hallhattam a pocaklakóm szívverését. Egy picit megnyugodtam, holott még nem is sejtettem, hogy hogyan is alakul majd a mi napunk.

Megérkezett a dr úr is akihez jártam terhesgondozásra és elindítottuk a napot egy méhszáj érlelő tablettálval és bekötötték az infúziót. (Egy finom teával kellemesebb lett volna indítani) Nemsokára kaptam oxitocint is,hogy legyenek fájásaim. 

13 órára egy ujjnyira tágultam, ami elég volt ahhoz,hogy burkot repesszen az orvosom.

Aztán vártunk. Az oxitocin miatt folyamatosan voltak fájásaim, hol 3-4 percenként, hol percenként. A szülésznőm próbált mindent bevetni,hogy táguljak és természetes úton jöhessen világra a kislányunk.

Még gázzal is próbálkoztunk a fájások alatt. Hátha picit lazítana a méhszájon. Az egyik fájás alatt ahogy lélegeztem be a gázt, a baba szívhangja leesett 80-ra. Jött az orvosom egyből megvizsgálni, hogy jól van e a baba. Kaptam oxigén maszkot, ami segített és utána a szívhang is helyreállt.

A fájások folyamatosan követték egymást, de sajnos nem haladt előre a dolog. A párommal folyamatosan írtunk egymásnak, hogy hol tartunk, de semmi változás nem történt, valamiért nem tágultam. Mondta is az orvosom, hogy néha oka van annak, ha valamiért nem tágulunk. 

18 óra után még mindig csak 1 ujjnyira voltam nyitva. Mondtam a szülésznőmnek, hogy már fáradt vagyok, rég volt már reggel 8 óra. Jött az orvosom megviszgálni és mivel semmi változás nem történt egész nap, így megkérdezte, hogy le tudok e mondani róla, hogy természetes úton szüljek. Nem fog e traumát okozni, ha császármetszés lesz a vége. Mondta, hogy várhatunk addig ameddig szeretnék. Döntsek én róla.

De már nagyon fáradt voltam. Így elengedtem a természetes úton történő szülést.  Aztán hirtelen felgyorsultak az események. Levittek a műtőbe, két fájás között megkaptam gerincbe az érzéstelenítőt. Gyorsan lefektettek, elmondták,hogy mit fogok érezni. Megnyugodtam,hogy most már minden rendben lesz, jó kezekben vagyok.

18:40 perckor kiemelték a pocakomból a kislányunkat és felsírt.

Olyan hihetetlen volt. Hallottam ahogy sírt, és vele együtt sírtam én is. Abban a pillanatban lettünk egy család. Anyává és Apává váltunk. 

Elvitték megvizsgálni, megfürdetni, felöltöztetni majd megmutatták. 

41+1-re született 3350 grammal és 52 cm-rel, de mégis olyan aprónak tűnt. Egy apróság, akinek mi vagyunk a minden. Aki minket választott szüleinek.

Ahogy vége lett a műtétnek felvittek a szobába, majd a szülésznőm megérkezett a kislányunkkal és cicire tettük. Hatalmas vákummal cuppant a cicimre. Különleges érzés volt. Csak csodáltam őt. 

Éjjelre elvitték, hogy tudjak pihenni, de másnap reggel hozták és onnan már én vigyáztam, és vigyázok is rá. 

Ez a mi történetünk. Végül a császármetszés alatt sem derült ki,hogy miért nem tágulhattam, de ez volt a mi utunk. 

Így lett a legkedvesebb hónap számomra a November.

- Kovács Ágnes -

 


Neked is van egy szép történeted, amit szívesen megosztanál velünk?

Írd meg nekünk! Mondjátok el, milyen élmény volt számotokra: örömeiteket, fájdalmaitokat, félelmeiteket vagy akár a kalandjaitokat!

Feltételek:

  1. Bárki megírhatja szülésélményét függetlenül attól, hogy hol és mikor szült.
  2. Apukák is írhatnak, ők hogy látták, mit éltek át.
  3. Fontos, hogy a történetben ne használjatok neveket, fogalmazzatok általánosan úgy, mint: a kórházban, az orvos, a szülésznő, és ne tartalmazzon másokat sértő, kritizáló hangnemet (a neveket jogunkban áll kivenni). 
  4. Az írásban szerepeljen a szülés éve.
  5. Az írásodnak adj címet, és mellékelj egy fényképet, ha szeretnéd, hogy megjelenjen.
  6. Ha több gyermeked van, több történetet is küldhetsz.

A történetet e-mailben várjuk:

Érdemes tollat ragadni - mert mindenki kap ajándékot!

Minden születésélményt beküldő 2 főre belépőjegyet kap a jakabszállási Magyarkertbe, melyet 1 éven keresztül használhat fel! (pályázat beérkezésétől számítva, pár napon belül küldjük is a jegyeket).

Továbbá minden születésélményt beküldő között ajándékot sorsolunk ki. 

Nyeremények:

  1. Fotózás: Kismama, portré, gyerekek, vagy családi fotózás: Makai Marianna + nappali smink készítés Szelei Klára jóvoltából
  2. Love Your Belly tanfolyam – Nagy Kriszti jóvoltából
  3. Könyvnyeremény a Malom Libri Mesebolt jóvoltából

A sorsolás menete: minden beküldő neve bekerül a kalapba, a szerencse fog dönteni.

A sorsolás napja: a Születésünnep nyereménysorsolásának napja, október 1. 17.00 óra, Katona József Könyvtár.

Nyereményt sorsolják: Makai Marianna, a Kecskemétimami főszerkesztője és Kovács-Dandi Csilla, a Születésünnep Kecskeméten főszervezője.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Ugrás az oldal tetejére