Jelenlegi hely

Nagyon jó társak voltunk mi ketten együtt, egészen a negyvenedik hétig... - Szülésélmény-történetmesélő

2017. április - Meg tudom erősíteni a pozitív terhességi tesztet, ön kismama. – közölte a nőgyógyász.

2018-at írunk. Önfeledt, boldog, kiegyensúlyozott kilenc hónap áll mögöttünk, igen előttem, és a csodaszép kisfiunk mögött.

Nagyon jó társak voltunk mi ketten együtt, egészen a negyvenedik hétig. Az nst vizsgálatok rendben voltak, de nyoma sem volt még a szülés gondolatának sem. A szülésznőm szerint a baba annyira jól érzi magát a pocakomban, hogy ha rajta múlna, akkor akár 43 hétig is bent maradna, de a negyvenedik hét betöltése után terheléses vizsgálat következett.

Ekkor sem indult be a szülés, így itthon folytatódott a várakozás. Hozzáteszem, hogy a családom, barátok közül én voltam a legnyugodtabb, tudtam, hogy Olivér várja a legmegfelelőbb pillanatot arra, hogy kibújhasson, Öt nap túlhordás után ismét terheléses vizsgálat következett, az orvosom szerint jól reagáltam, így a szülés megindítása mellett döntöttünk.

Reggel nyolcra kellett mennem, már várt rám a szülésznőm, aki mindenben segítségemre volt. Anyukám szülésznő, ezen a reggelen még nem tudta, hogy élete legnehezebb szülése előtt áll. A férjem teljes mértékben elzárkózott attól, hogy bent legyen velünk. A vizsgálatok után oxitocint kaptam, majd burokrepesztés következett.

A szülésznő, anyukám, és én önfeledten kezdtünk el beszélgetni, majd a fájások sűrűsödésével, és erősödésével egyenes arányosságban vonultam ki a beszélgetésből, és kezdtem befelé figyelni. Előző este azért imádkoztam, hogy legyen erőm méltósággal, és alázattal végigcsinálni a szülést. A fájások kezdtek erősödni, így tusolni mentünk, mely annyira felerősítette a fájásokat, hogy a szülőágyra feküdtem vissza.

Anyukám fogta a kezemet, és vizes ruhával törölgette az arcomat. Én a fájásokra összpontosítottam, és nyomtam. Az összes létező erőmet a nyomásokra összpontosítottam, és mikor hallottam, hogy látszik a baba haja, akkor extra erőhöz jutottam, és felszabadító érzés következett 12 óra 45 perckor, mikor a köldökzsinór elvágása előtt a csupasz mellkasomra rakták a kisfiunkat, akivel már akkor, abban a pillanatban szerelembe estünk.

A köldökzsinór elvágása, baba rendbetétele, és varrás következett. Az első szülésemnél a covid nem vette el a közösen eltöltött aranyóra lehetőségét. A férjem végigsírta az egész délelőttöt, és az aranyórát is arra használta, hogy a felszabadult érzelmeknek teret adjon. Visszagondolva csodálatos volt rádöbbenni arra, hogy igazán akkor, és ott lettünk egy igazi kis család. Akkor vált számomra világossá egy általam jól ismert idézet utolsó része:

„Az anyaság áldozat. És mindenekelőtt hála. Hála annak, akit megszültél; és annak, aki téged megszült.”

- Vigh-Kanizsai Ágnes -


Neked is van egy szép történeted, amit szívesen megosztanál velünk?

Írd meg nekünk! Mondjátok el, milyen élmény volt számotokra: örömeiteket, fájdalmaitokat, félelmeiteket vagy akár a kalandjaitokat!

Feltételek:

  1. Bárki megírhatja szülésélményét függetlenül attól, hogy hol és mikor szült.
  2. Apukák is írhatnak, ők hogy látták, mit éltek át.
  3. Fontos, hogy a történetben ne használjatok neveket, fogalmazzatok általánosan úgy, mint: a kórházban, az orvos, a szülésznő, és ne tartalmazzon másokat sértő, kritizáló hangnemet (a neveket jogunkban áll kivenni). 
  4. Az írásban szerepeljen a szülés éve.
  5. Az írásodnak adj címet, és mellékelj egy fényképet, ha szeretnéd, hogy megjelenjen.
  6. Ha több gyermeked van, több történetet is küldhetsz.

A történetet e-mailben várjuk:

Érdemes tollat ragadni - mert mindenki kap ajándékot!

Minden születésélményt beküldő 2 főre belépőjegyet kap a jakabszállási Magyarkertbe, melyet 1 éven keresztül használhat fel! (pályázat beérkezésétől számítva, pár napon belül küldjük is a jegyeket).

Továbbá minden születésélményt beküldő között ajándékot sorsolunk ki. 

Nyeremények:

  1. Fotózás: Kismama, portré, gyerekek, vagy családi fotózás: Makai Marianna + nappali smink készítés Szelei Klára jóvoltából
  2. Love Your Belly tanfolyam – Nagy Kriszti jóvoltából
  3. Könyvnyeremény a Malom Libri Mesebolt jóvoltából

A sorsolás menete: minden beküldő neve bekerül a kalapba, a szerencse fog dönteni.

A sorsolás napja: a Születésünnep nyereménysorsolásának napja, október 1. 17.00 óra, Katona József Könyvtár.

Nyereményt sorsolják: Makai Marianna, a Kecskemétimami főszerkesztője és Kovács-Dandi Csilla, a Születésünnep Kecskeméten főszervezője.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor Brúnó még a pocakomban volt, már akkor tudtuk, hogy szeretnénk egyenrangú szülők lenni - Interjú Szegvári Júlia színművésszel

Mindig is tudtuk, hogy szeretnénk egyenrangú szülők lenni - Interjú Szegvári Júlia színművésszel

Szegvári Júlia színművésszel találkoztam, aki a Katona József Nemzeti Színház prózai tagozatának művésze. Júlia kisfia Brúnó 2021-ben született. Az anyaságról, munkáról és a kettő közti egyensúlyról kérdeztem. - Tiszavölgyi Cecília interjúja.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ugrás az oldal tetejére