Jelenlegi hely

Nagyon jó társak voltunk mi ketten együtt, egészen a negyvenedik hétig... - Szülésélmény-történetmesélő

2017. április - Meg tudom erősíteni a pozitív terhességi tesztet, ön kismama. – közölte a nőgyógyász.

2018-at írunk. Önfeledt, boldog, kiegyensúlyozott kilenc hónap áll mögöttünk, igen előttem, és a csodaszép kisfiunk mögött.

Nagyon jó társak voltunk mi ketten együtt, egészen a negyvenedik hétig. Az nst vizsgálatok rendben voltak, de nyoma sem volt még a szülés gondolatának sem. A szülésznőm szerint a baba annyira jól érzi magát a pocakomban, hogy ha rajta múlna, akkor akár 43 hétig is bent maradna, de a negyvenedik hét betöltése után terheléses vizsgálat következett.

Ekkor sem indult be a szülés, így itthon folytatódott a várakozás. Hozzáteszem, hogy a családom, barátok közül én voltam a legnyugodtabb, tudtam, hogy Olivér várja a legmegfelelőbb pillanatot arra, hogy kibújhasson, Öt nap túlhordás után ismét terheléses vizsgálat következett, az orvosom szerint jól reagáltam, így a szülés megindítása mellett döntöttünk.

Reggel nyolcra kellett mennem, már várt rám a szülésznőm, aki mindenben segítségemre volt. Anyukám szülésznő, ezen a reggelen még nem tudta, hogy élete legnehezebb szülése előtt áll. A férjem teljes mértékben elzárkózott attól, hogy bent legyen velünk. A vizsgálatok után oxitocint kaptam, majd burokrepesztés következett.

A szülésznő, anyukám, és én önfeledten kezdtünk el beszélgetni, majd a fájások sűrűsödésével, és erősödésével egyenes arányosságban vonultam ki a beszélgetésből, és kezdtem befelé figyelni. Előző este azért imádkoztam, hogy legyen erőm méltósággal, és alázattal végigcsinálni a szülést. A fájások kezdtek erősödni, így tusolni mentünk, mely annyira felerősítette a fájásokat, hogy a szülőágyra feküdtem vissza.

Anyukám fogta a kezemet, és vizes ruhával törölgette az arcomat. Én a fájásokra összpontosítottam, és nyomtam. Az összes létező erőmet a nyomásokra összpontosítottam, és mikor hallottam, hogy látszik a baba haja, akkor extra erőhöz jutottam, és felszabadító érzés következett 12 óra 45 perckor, mikor a köldökzsinór elvágása előtt a csupasz mellkasomra rakták a kisfiunkat, akivel már akkor, abban a pillanatban szerelembe estünk.

A köldökzsinór elvágása, baba rendbetétele, és varrás következett. Az első szülésemnél a covid nem vette el a közösen eltöltött aranyóra lehetőségét. A férjem végigsírta az egész délelőttöt, és az aranyórát is arra használta, hogy a felszabadult érzelmeknek teret adjon. Visszagondolva csodálatos volt rádöbbenni arra, hogy igazán akkor, és ott lettünk egy igazi kis család. Akkor vált számomra világossá egy általam jól ismert idézet utolsó része:

„Az anyaság áldozat. És mindenekelőtt hála. Hála annak, akit megszültél; és annak, aki téged megszült.”

- Vigh-Kanizsai Ágnes -


Neked is van egy szép történeted, amit szívesen megosztanál velünk?

Írd meg nekünk! Mondjátok el, milyen élmény volt számotokra: örömeiteket, fájdalmaitokat, félelmeiteket vagy akár a kalandjaitokat!

Feltételek:

  1. Bárki megírhatja szülésélményét függetlenül attól, hogy hol és mikor szült.
  2. Apukák is írhatnak, ők hogy látták, mit éltek át.
  3. Fontos, hogy a történetben ne használjatok neveket, fogalmazzatok általánosan úgy, mint: a kórházban, az orvos, a szülésznő, és ne tartalmazzon másokat sértő, kritizáló hangnemet (a neveket jogunkban áll kivenni). 
  4. Az írásban szerepeljen a szülés éve.
  5. Az írásodnak adj címet, és mellékelj egy fényképet, ha szeretnéd, hogy megjelenjen.
  6. Ha több gyermeked van, több történetet is küldhetsz.

A történetet e-mailben várjuk:

Érdemes tollat ragadni - mert mindenki kap ajándékot!

Minden születésélményt beküldő 2 főre belépőjegyet kap a jakabszállási Magyarkertbe, melyet 1 éven keresztül használhat fel! (pályázat beérkezésétől számítva, pár napon belül küldjük is a jegyeket).

Továbbá minden születésélményt beküldő között ajándékot sorsolunk ki. 

Nyeremények:

  1. Fotózás: Kismama, portré, gyerekek, vagy családi fotózás: Makai Marianna + nappali smink készítés Szelei Klára jóvoltából
  2. Love Your Belly tanfolyam – Nagy Kriszti jóvoltából
  3. Könyvnyeremény a Malom Libri Mesebolt jóvoltából

A sorsolás menete: minden beküldő neve bekerül a kalapba, a szerencse fog dönteni.

A sorsolás napja: a Születésünnep nyereménysorsolásának napja, október 1. 17.00 óra, Katona József Könyvtár.

Nyereményt sorsolják: Makai Marianna, a Kecskemétimami főszerkesztője és Kovács-Dandi Csilla, a Születésünnep Kecskeméten főszervezője.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Pályázat típusa: makettépítő pályázatBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Tégy jót, varázsolj mosolyt! - országos kreatív pályázat gyerekeknek

Tégy jót, varázsolj mosolyt! - országos kreatív pályázat gyerekeknek

Pályázat típusa: kreatív pályázatBeküldési határidő: 2022. április 29.Korcsoport: óvodás, általános iskolás, középiskolás
Ugrás az oldal tetejére